24-MAY-2007 『第三場』即場討論區~祝君好運~

收藏  |  訂閱
5  385

24-MAY-2007 『第三場』即場討論區~祝君好運~

:025:請在此討論....請勿場場開設新主題....

如需獨立開設.請到馬評天地討論.

必需付上..馬匹名稱及編號及詳解..每人限一帖...完場解禁

開貼時必需提供馬匹名稱或場次號數..亂出主題者.......扣...不作警告
:024:

再次上來支持下先!

24/05/2007 沙田賽事

這次我們的馬匹有冷有熱請大家參考,希望今次真係能勝過諸葛亮啦!:071:

第三場  紅梅谷讓賽   二班   2000m  A 跑道
karlton:

我選 2.「牛精財星」此駒今次加程400m, 應會比1600m還要更好, 在今年515場次已睇到, 馬匹須要比較長賫路程去發揮後勁, 加上告東尼已再三試準馬匹,  晨操所見狀態也比之前更好, 再配搭告仔馬房華籍剎手鄭雨滇, 騎練今季合作十場共得6W1P佳積, 今次相差一個月左右再出, 體力上唔會有不足問題, 馬匹今季又未有頭馬見面, 睇動態會係值指今場而出擊, 所以我揀「牛精財星」博WP。

buzz兄:
此場選擇 4 駕高 ,  上次 賽事525場次 初降3班負133重磅,同場留前鬥後,
從最後100衝上,剛剛贏時尚風采短頭位,這次上2班轉程加400跑2000小負8磅,從外地賽績顯示亦曾在2000跑第3,頭馬時間2:02:8  負2馬位,估計完成時間 2:03:0 至 2:03:2 , 此次小休一月再出,期間柏寶繼續操練,亦親身上陣再試泥閘,尤見積極,坐2望1,預期再捷,Q膽之首選,理想倍率(不大熱),5至8倍

教主:
今次我揀【時分秒】近仗報跑對此馬無意義路程,但都一段不俗追勁,表現並不差,此馬近仗出現慢閘及漏閘現象,跑長途影晌不大,今場如出現慢步速,真係要鬥拉士,此馬無論賠率及鬥志,值得信賴!唔知點解唔揀【實業成功】揀呢隻【時分秒】上次都係滇仔騎,真係唔知攪咩!

請各位師兄多多指教!

引用:
原帖由 karlton 於 2007-5-24 13:58 發表

這次我們的馬匹有冷有熱請大家參考,希望今次真係能勝過諸葛亮啦!:071:

karlton:
我選 2.「牛精財星」此駒今次奶韙妨e更好, 再配搭告仔 ...
都係buzz兄好𤪻!

引用:
原帖由 karlton 於 2007-5-24 01:58 PM 發表

karlton:
我選 2.「牛精財星」此駒今次奶韙妨e更好, 再配搭告仔 ...
:096: 駕高 連 時尚風采 都生吞:084: 一定咁會差:097: 不過呢場亞巫....:096: 睇吓 柏佬 尾場會吾會回饋佢

130424-MAY-2007
14:05
沙田
星期四
三重彩複式馬膽
3 場    6 叻百利 + 4 駕高
           拖 1 自由武士 + 2 牛精財星 +
           3 西北三雄 + 5 一定好 +
           7 時分秒 + 8 安翹 +
           9 赤胆雄心 + 10 實業成功 $10
(全餐)
$480.00$1,142.00

引用:
原帖由 hk1122 於 2007-5-24 14:28 發表

:096: 駕高 連 時尚風采 都生吞:084: 一定咁會差:097: 不過呢場亞巫....:096: 睇𠗐 柏佬 尾場會吾會回饋佢

130424-MAY-2007
14:05沙田
星期四三重彩複式馬膽
3 場    6 叻百利 + 4 駕高
       ...
hk兄!好𤪻,大膽到呀!?
好彩!我都中 2×3 Q,QP頭關,尾關射好兄弟你&超速呀!

引用:
原帖由 karlton 於 2007-5-24 02:38 PM 發表

hk兄!好𤪻,大膽到呀!?
好彩!我都中 2×3 Q,QP頭關,尾關射好兄弟你&超速呀!
等收錢:097:

前往最後回覆