上一頁下一頁
發新話題

<<可可甜故>> 我和主人的故事 #315 (16/9 更新) **中秋特別篇**

收藏  |  訂閱
315  140.5k

現實中有幾多個女人會做到咁勇敢丫,單係轉電話號碼已經好難,因為好難同親友解釋,亦都好麻煩

男人真的要分開了才會明白自己失去左D咩,仲要一段時間先會明白
而且如果好快遇到另一個,就唔會太介意

今日冇時間UPDATE喇,我要返工返學,尋晚都係用牙簽撐大對眼先打到

你拖拉幾年,可以斷到其實好叻,加油!!
引用:
原帖由 little_princess 於 2015-6-9 01:23 AM 發表 查看引用來源
其實Lina好勇敢,而我卻拖拉了幾年。男人都係得不到才會珍惜。如果 lina 直接原諒他,他反而唔會咁掛住她。

queena 同 Lina 四年半前係annual dinner 認識,而queena和micheal 已經發展成情侶,Edmond 只可以有時 ...

引用:
原帖由 可可queena 於 2015-6-9 12:17 AM 發表 查看引用來源
第18集 半年後

工作空檔期間,Edmond如常咁打電話,呢半年內,打呢個電話號碼的次數冇1000都有800,每次都係”未能接通”,但佢都繼續堅持,得閒就打,彷彿打多幾次,就可以彌補對LINA的傷害同埋減低思念,雖然唔想承認,但 ...
真係寫得好好!!
除咗因為令我好想追落去,一直到結局之外
連cross over 其他故仔嘅線都鋪埋
:smile_o12:
情色文學唔一定要每一幕都係啪啪啪嘅
有時都要交代吓感情線
有感情先會啪得更爽更投入吖

寫得好好、support

我仲以為小秘書札記係e個故事嘅前傳tim...

每個人物都有故事 其實就係生活嘅寫照
十卜十卜

引用:
原帖由 可可queena 於 2015-6-9 07:26 AM 發表 查看引用來源
現實中有幾多個女人會做到咁勇敢丫,單係轉電話號碼已經好難,因為好難同親友解釋,亦都好麻煩

男人真的要分開了才會明白自己失去左D咩,仲要一段時間先會明白
而且如果好快遇到另一個,就唔會太介意

今日冇時間UP ...
我當年16歲識他,而他是醫生,我20定21歲離開他。

引用:
原帖由 little_princess 於 2015-6-9 03:23 PM 發表 查看引用來源
我當年16歲識他,而他是醫生,我20定21歲離開他。

對當時嘅你唻講
應該係好唔容易喎

引用:
原帖由 nin9sec 於 2015-6-9 10:00 PM 發表 查看引用來源

對當時嘅你唻講
應該係好唔容易喎
他無比錢我洗架,都係生日先有禮物,所以絕對唔係包,我本身家境都ok...他可能係"喜歡"我,雖然騙我會離婚,但他其實無打算離婚。

引用:
原帖由 little_princess 於 2015-6-9 11:21 PM 發表 查看引用來源
他無比錢我洗架,都係生日先有禮物,所以絕對唔係包,我本身家境都ok...他可能係"喜歡"我,雖然騙我會離婚,但他其實無打算離婚。

我估佢都有鍾意你嘅~
但係未大到真係離婚~~
咁你咪好傷心???

小秘書札記係我幾年前在blog寫過的故事,當時個故事爛尾
早前重新再寫,加插左edmond呢個角色
由於edmond係我參考幾個朋友而設定的,
寫寫下覺得好有趣,我曾經努力在故事舖路,比queena同edmond發展
我諗左好多發生在佢地身上的瑣碎事,甚至想寫成一個長篇潔淨版的故事
不過太忙了,我亦唔想在michael同edmond之間抉擇...

然後某日同兩個網友吹水,呢個故事就突然出現在我腦中
引用:
原帖由 473223173 於 2015-6-9 08:47 AM 發表 查看引用來源
我仲以為小秘書札記係e個故事嘅前傳tim...

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆