上一頁下一頁
發新話題

新手教學~~~~新手可以來看看妳地唔睇自己c底(3號更新左少少野)

收藏  |  訂閱
432  178.0k

各位師兄請幫忙

我用緊中移一卡兩號

決定將QQ交友中心普通用戶升級為高級用戶

登記後發覺將電話卡已經扣左數

但係等左一星期都無法成為高級用戶

之後係星期日打電話去 騰訊客服中心 問清楚 0755-83765566

跟足客戶服務指示去做

最後要我係電話訊息輸入 QQ號碼 / 密碼 發去 1066170033090001

但係等左一日都未有任何回應

今晚入過去 QQ交友中心 仍然係普通用戶

點算呀 ?

:smile_27::smile_27::smile_27:

引用:
原帖由 變態殺手 於 2008-4-28 21:03 發表
各位師兄請幫忙

我用緊中移一卡兩號

決定將QQ交友中心普通用戶升級為高級用戶

登記後發覺將電話卡已經扣左數

但係等左一星期都無法成為高級用戶

之後係星期日打電話去 騰訊客服中心 問清楚 0755 ...
我以前都試過發左出去等一陣就發番沙d成功短訊回來了
妳試下看看用唔用到 vip 會員的功能先啦

引用:
原帖由 JackySam 於 2008-4-28 11:50 PM 發表

我以前都試過發左出去等一陣就發番沙d成功短訊回來了
妳試下看看用唔用到 vip 會員的功能先啦
用不到啊

今日試過重複發多十次信訊去

都係無成功短訊收到

點算好

:smile_42::smile_42::smile_42:

更新左d 舊資料  多謝大家的支持~~

引用:
原帖由 變態殺手 於 2008-4-29 00:03 發表

用不到啊

今日試過重複發多十次信訊去

都係無成功短訊收到

點算好

:smile_42::smile_42::smile_42:
師兄一咭兩號好似唔支援GPRS 喎...

引用:
原帖由 cacoke 於 2008-4-29 12:32 AM 發表

師兄一咭兩號好似唔支援GPRS 喎...
你意思係我係香港發訊息上大陸係收唔到 ?????

引用:
原帖由 變態殺手 於 2008-4-29 00:46 發表

你意思係我係香港發訊息上大陸係收唔到 ?????
QQ交友唔係用訊息..用GPRS上網...用數據...同用手機上QQ一樣...

引用:
原帖由 cacoke 於 2008-4-29 02:45 AM 發表

QQ交友唔係用訊息..用GPRS上網...用數據...同用手機上QQ一樣...

但係 ... 我唔係用手機上 "QQ交友中心"

我係用電腦上 "QQ交友中心"

只係透過手機(一卡兩號)去確認QQ號碼及密碼

方便以後 "QQ交友中心" 每月自動係我個手機(一卡兩號)扣除$10月費

引用:
原帖由 cacoke 於 2008-4-29 02:45 AM 發表

謝謝師兄幫忙

已經知道咩事

原來係張 中移動一卡兩號 問題

中移動一卡兩號 係香港發唔到訊息上大陸 (如果對方係用中國聯通)

搞到我今日買過張 中國聯通一卡兩號 終於可以解決 QQ交友中心 升級為 高級用戶

thz for sharing

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆