上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 『回覆會員意見和選舉精華的通告』

收藏  |  訂閱
88  13.5k

引用:
原帖由 京兆韋氏 於 2017-12-27 01:15 PM 發表 查看引用來源

見大家講起「格雷五十」,咁岩都算,講到本屎忽老本行丫,
咁我又恃老賣老講兩句拉。。。

講真米兄所講既野,本屎忽唔覺得驚奇。本屎忽自命「重口之王」
「重口味」寫了十年有多,完全明白真正既「重口味」, ...
嘩哈,京師兄既堅持,真的令人佩服。。
套「五十」其實有好多「靚位」可以做咸啲,作者鋪哂路,只要—玩就可以「震憾」哂,(例如男一成長時做貴婦性奴,呢啲都只係暗示咗),因為始終只係一套「愛情戲」
但至於「莎姐」,你唔好咁純情,以為佢咁純情啦。。因只係出街既節目,佢扮「矜持」啫,佢咁淫,你認為佢啲對手係「小學鷄」嗎?帶起 strap-on 爆男人菊都只係當前戲都仲得啦,哈哈
記得曾經有啲花邊新聞,講個女明星,收到啲用「過嘅紙巾」都喺度喊一餐,你話邊有可能咁純情,全部都係公眾型像上扮出嚟 :smile_30:

如果講將一個女人變成性奴,五十度灰未到家,搔不到癢處,我中意N年前嘅O孃Story of O到肉好多。

電影裏的女主角,矯揉造作,好討厭!
但小說就很好!畢竟這是賣了一億本的書!《哈里波特》七集加起來都沒這本多!
有時間跟大家詳細分析討論。
其實,如果拍亞洲版《五十度灰》,找誰做女主角呢?
如果搵小嵐露三點演出,會好吸引!

引用:
原帖由 肯尼先生 於 2017-12-27 10:29 AM 發表 查看引用來源

Tai兄,我同你一樣,書冇睇過,但齣戲有睇,原著我唔知係點,但電影就一個字:悶。而且對我來講,情色電影最重要嘅其中之一,就係個女主角,呢套嘅就完全冇令人想好好馴服佢嘅衝動:smile_47:
講真,電影無料扮四條固然可恥,但我最討厭既,
仲係千古不變既少女式爛俗套路....男主角標配永遠係有錢,靚仔,
最好有埋超能力

我真係唔明白點解D女人可以咁膚淺!!
好似國內既<步步驚心><巨乳娘傳>咁都好D,前者男主角都有展示,
佢地係當前局面既爭扎,外表既冷同內裡既暖做出來既誤會等;
後者半前就真係麻麻架拉....但後段都做到武媚娘點慢慢被感動....

呢套呢??
唔好話我話,佢除左有錢,靚仔,同米兄所講"扑女前必需既風度"外,
佢仲有D咩吸引既內在涵義??
SORRY,我真係一D都睇唔到羅....

引用:
原帖由 劉金發作品 於 2017-12-28 06:33 AM 發表 查看引用來源
電影裏的女主角,矯揉造作,好討厭!
但小說就很好!畢竟這是賣了一億本的書!《哈里波特》七集加起來都沒這本多!
有時間跟大家詳細分析討論。
其實,如果拍亞洲版《五十度灰》,找誰做女主角呢?
如果搵小嵐露 ...

若果畀我拍「亞州版」《五十度灰》,我會用「林宣妤」,靚得嚟唔太離地,可以似鄰家女,年齡亦係大學生妹 :smile_47:

小嵐外型氣質較似小三 ( 因為老婆同女友都好少咁正,嘩哈哈哈 )

Tai 師兄好彩你唔係女人,否質連我都溝你唔到。。因為連 。。
引用:
唔好話我話,佢除左有錢,靚仔,同米兄所講"扑女前必需既風度"外, 佢仲有D咩吸引既內在涵義??
咁你都唔受溝?嘩哈哈哈 :smile_30::smile_30::smile_30::smile_30::smile_30:

引用:
原帖由 米高達 於 2017-12-28 10:52 AM 發表 查看引用來源
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20170115/photo/bkn-20170115223609449-0115_00862_001_03p.jpg" border="0" >?20170116 ...
其實林宣妤都有少少離地架拉,米兄話佢唔離地,係因為米兄係以女星水準評論
(亦可見米兄平日所食囡囡之質素)
:smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47:

睇返我地細個既經典「霸度總裁愛上我」既劇集,即如<流星花園><花樣少年少女>
等等中既大S、ELLA,其實都係五短身形。可見係代入角色上,
D女人其實又好有自知之名,係對愛情幻想上,先變得天馬行空姐
:smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35:
(其實<花樣少年少女>唔算,套野係男女主角越行越近上面,的確花左唔少功夫)

至於TAI兄。。。我覺得佢係女人既話,反而會係愛情片上腦果種,
不過品種就古典D,係<烈火戰車><天若有情><怒火街頭>果種轟轟烈烈既浪漫,
就好似跛CO拖住不死珊,逃避黑幫追殺,比人劈左兩野都仲扑到野既果種浪漫

係呀,跛左都走得甩,咁先浪漫丫麻!
;P ;P ;P ;P

引用:
原帖由 米高達 於 2017-12-28 10:52 AM 發表 查看引用來源

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20170115/photo/bkn-20170115223609449-0115_00862_001_03p.jpg" border="0" class="ui-resizable-init">?20170116 ...
有錢=唔駛擔心生活,仲可以日日shopping;靚仔=扑嘢都可以投入啲;扑女前必須嘅風度=溫柔體貼,有被尊重嘅感覺......咁......正常來講,都應該受溝啦:smile_04:,不過呢,就要有心理準備,以後要應付啲狐狸精,同埋自己嘅疑神疑鬼心態勒

引用:
原帖由 劉金發作品 於 2017-12-26 08:01 AM 發表 查看引用來源
有無人睇過著名色情小說《五十度灰》?覺得如何?發表下意見!

http://uploa ...

引用:
原帖由 劉金發作品 於 2017-12-26 08:01 AM 發表 查看引用來源
有無人睇過著名色情小說《五十度灰》?覺得如何?發表下意見!

http://uploa ...
作者無啦啦發咗達,執幾千萬港字,呢類事件,只會喺鬼佬地方發生,因為西人頭腦比較單純,換上香港就無可能,因為港人唔會晒錢買呢類小說,加上故事其實好一般,我兩集都係入戲院睇,睇到想瞓覺,返屋企睇4仔好過

引用:
原帖由 pure3000 於 2018-1-1 12:30 PM 發表 查看引用來源
作者無啦啦發咗達,執幾千萬港字,呢類事件,只會喺鬼佬地方發生,因為西人頭腦比較單純,換上香港就無可能,因為港人唔會晒錢買呢類小說,加上故事其實好一般,我兩集都係入戲院睇,睇到想瞓覺,返屋企睇4仔好過
不是賺幾千萬。
賣了一億本,算一本5元版稅,她賺5億!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆