上一頁下一頁
發新話題

突破大陸封鎖.........上夜遊區無問題!

收藏  |  訂閱
242  38.6k

引用:
原帖由 樟深兩頭遊 於 6/7/2007 15:08 發表

已經入左精華啦:smile_45:
係啵! 原來已入精華!

多謝c兄通知!

tks sharing :smile_34: :smile_38:

師兄,我已按你的方法安裝好所有軟件,在toolbar亦有P字紅和洋葱頭,並重新開機. 咁想試下啦, 開咗firefox之後, 右下角的是 紅色的 tor disabled, 而不是綠色的 tor enabled.

問題是否我仍在香港, 所以未有啟動? 定要自行啟動呢? 如要自行啟動, 程序又如何呢 ? 麻煩你

好耐無見~~~ 我想問下呢, 點解我去到生果網click唔入裡面既內容既!? 仲有呀, 想睇呢度既短片一click 個link 就彈左去無界既homepage, 係咪即係睇唔到呀? 有無辦法解決呢d問題?

tks!

:smile_44: :smile_44: :smile_44:

引用:
原帖由 alox 於 2007-7-8 03:23 PM 發表
師兄,我已按你的方法安裝好所有軟件,在toolbar亦有P字紅和洋葱頭,並重新開機. 咁想試下啦, 開咗firefox之後, 右下角的是 紅色的 tor disabled, 而不是綠色的 tor enabled.

問題是否我仍在香港, ...
如果你在香港,無需要用呢個軟件,主要大陸用。

你的問題,如果系香港系默認tor disabled,如果按紅色變做綠色tor enabled,就上唔到網。

系大陸就默認綠色的 tor enabled,如果還是紅色的 tor disabled。

就按一下,就會變綠色的tor enabled, 呢個時間表示開始啓用!

引用:
原帖由 KingKong_Ray 於 2007-7-8 11:19 PM 發表
好耐無見~~~ 我想問下呢, 點解我去到生果網click唔入裡面既內容既!? 仲有呀, 想睇呢度既短片一click 個link 就彈左去無界既homepage, 係咪即係睇唔到呀? 有無辦法解決呢d問題?

tks!
你系大陸?

會唔會系你電腦的防火牆問題?可能要改d野。

佢彈左無界既homepage時,唔駛理佢,系d強制程式,關左佢就得。

我系大陸用無界都好順,無試過你的問題。

如果大陸屋企用,不如就試下安裝火狐,介面又靚d,功能多d,不過相應出畫面會慢d。

C hing , 你真係好介紹,個方法得喎...我現在都係咁先可以thank你。

引用:
原帖由 COPYBOY 於 2007-7-9 13:41 發表

如果你在香港,無需要用呢個軟件,主要大陸用。

你的問題,如果系香港系默認tor disabled,如果按紅色變做綠色tor enabled,就上唔到網。

系大陸就默認綠色的 tor enabled,如果還是紅色的 tor disab ...
明白哂....我現時在香港, 我係部 laptop 度裝咗, 等番大陸用. 上親去唔係呢個web唔得就係嗰個唔得...好Q煩.

你咁講即是話它會自動辨別我係大陸定香港 ?? 謝謝你

引用:
原帖由 alox 於 2007-7-9 03:11 PM 發表

明白哂....我現時在香港, 我係部 laptop 度裝咗, 等番大陸用. 上親去唔係呢個web唔得就係嗰個唔得...好Q煩.

你咁講即是話它會自動辨別我係大陸定香港 ?? 謝謝你
照我紀憶系大陸上網,系會去到綠色字先。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆