上一頁下一頁
發新話題

~發問區~

收藏  |  訂閱
1.5k  93.5k

回覆 #29 怪人13 的帖子

:smile_38: :smile_38: :smile_38: :smile_38: :smile_38: :smile_38:

引用:
原帖由 babiii 於 2007-3-28 01:52 AM 發表
請問
1.FOC即係咩?
2.上下沙係邊?
1. FOC = FREE OF CHARGE
2. 福田 - 沙咀附近 - 皇崗打的大約20元

回覆 #77 萬事盈 的帖子

我好想問下post點發先吾會被扣分

引用:
原帖由 garygary2518 於 2007-3-27 10:05 PM 發表
有冇c兄知香港車牌吸大陸牌係邊整架  同埋要幾多錢???
十萬個thank you q....  
(係自己整 ..唔係要人地幫我整)
http://www1.188channel.com/viewt ... A4j%B3%B0%A8%AE%B5P

先指聲明~是次旅程不"含"任何色情內容,想"含"勿入,敬請原諒
小弟都自認係四分一個cd-rom,但本著人人為我,我為淫淫既精神,同想為"dis"吉出點綿力,所以出哩個post,希望幫助一d有用既師兄  
還說上星期四晚番緊通宵果陣,忽然尻血來潮,想起幾個月前有師兄話過可以唔駛考試就換大陸車牌,所以決定放工即刻北上換証,換之前,當然少不了一d前奏工作先啦~但係小弟不材,搵唔番之前師兄們出既post,所以係google搵,搵到大陸公安既網頁之後就click香港居民免試換領駕駛証
睇下有關資料,方便出"征"
萬事俱備,只欠東風~~準備好就GOGOGO!!!!!  
地圖一張~

STEP1
當然係去深圳文綿渡車管所,你可以係羅湖行去(起碼半個鐘 )或者打的去(好快,唔駛跳錶 ),而我自己就係文綿渡過,跟住行10分鐘左右到
STEP2
入到去就同條女講話辨"尻洗"証,唔好意思係"香港居民免試換領駕駛証",跟住佢就會俾3張form,叫你入房 ...............填
STEP3
填完3張form(1係類似個"淫"資料,2係類似聲明書,3係驗身証明),俾番佢睇下~跟住佢會叫你去驗身,如果你問佢,佢會話最"賤"係流花醫院,同番車管所果時要交埋3張大頭相,1張條碼相,1張影埋香港身份証,香港車牌,回鄉証係一份既影印本
STEP4
你可以選擇打的(好快,唔駛跳錶)或者行去(起碼半個鐘),原來仲可以係門口搭14號巴士去,可以係春風路落車,去到流花醫院但係驗身之前一定一定要去影相先,仲要係去國家認可既相鋪,本來醫院隔離有一間.但係佢話$35,死都唔減,我自己就死死地氣去左較遠既地方(紅點)影,架野係抵讚,因為$25會同你影4張大頭相(包執相同upload上車管所),同幫你整埋1張條碼相,最後可以叫佢影印埋
STEP5
跟住番去流花醫院,去掛號處掛號($6),佢會叫上206室驗,個所謂醫生淨係問我幾"尻",然後佢自己就填晒張驗身証明入面既野,跟住叫你去樓下俾錢($15),俾完錢一定一定要俾番掛號處蓋章(蓋係張相同張驗身証到,好似讀書果時本手冊咁)
STEP6
搞掂晒,就交齊3張form,1係類似個"淫"資料,2係類似聲明書,3係驗身証明(一定要有蓋章),3張大頭相,1張條碼相,1張影埋香港身份証,香港車牌,回鄉証係一份既影印本番去車管所,最後就緊係派彩啦~不過唔係係果到派,個小姐會收晒d野,等一陣就俾番張類似收據既野你,
類似收據既野

跟住叫你去建行到入錢($120)就得,要入個流水號(其實係可以用深圳本地既銀聯卡過數去交~好撚麻煩,好唔方便)跟住3個工作天後去?得
入數紙

總共花費=$25+$6+$15+120=$166
只係一個快餐既價錢
慳番d錢又可以食多餐
p.s
:smile_38: 最新消息~~小弟今日去左?,因為尋晚上左去玩,於是今日訓醒左就打去問有無辦公,點知佢地今日又有開,又有得?,抵贊!:smile_38:

引用:
原帖由 DIUnaME 於 2007-3-28 02:30 AM 發表

:smile_35: 下面呢幾間都係有「全套」、「半套」服務嘅「邪骨」場:

(半套=BJ、BM)(全套=ML)

【萬*華】  全套:¥460
  【航 *】  全套:¥500
  【* 濠】    ...
謝謝DIUnaMe
請問呢, 如果話"全套 $500", 咁埋單幾多錢落樓呀?
多謝指教

問淡水k場

淡水有邊間k場好玩?
同埋酒水大約幾錢度??
行 1-3-6,  定 2-5-8 ???
唱完同 k囡去邊間酒店過夜好???
酒店咩價錢????

請指點迷津~~

請問深圳去東莞既火車尾班車係幾多點???
thank you~~~

引用:
原帖由 !!!可樂!!! 於 2007-3-28 07:01 PM 發表
請問深圳去東莞既火車尾班車係幾多點???
thank you~~~
10:00 左右 ...

急求cp 美而登sn電話

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆