上一頁下一頁
發新話題

沉得開心[已加索引 P.1](30/5 update~~~~~p.61真情對話篇)

收藏  |  訂閱
951  103.0k

引用:
原帖由 ~多士~ 於 2006-3-26 08:07 AM 發表

客氣啦
只要你能繼續為我地編一個浪漫既故仔
等..唔係一個問題
放心,我會盡量架啦,
成個故事係講我同佢d野,冇report,
起初都驚會悶親大家,
不過諗住純粹想好似blog咁寫出我ge內心世界,
真係估唔到有咁多人支持,
多謝晒你地

引用:
原帖由 吟,公子呀! 於 2006-3-26 08:41 AM 發表
好啦!再唔上水,浸死啦
多謝師兄關心,
暫時仲沉醉中,希望唔會浸死啦

引用:
原帖由 大米1 於 2006-3-26 09:07 AM 發表
人呢????快D 出野啦!!!
岩岩返落黎,而家準備中

快d啦.等你出post..呀...

上回講到佢一直都冇覆我sms,而好快就到星期六,
一路搭車上去我個心就一路驚,好似細個第一次約女仔時ge心情咁,
唔知佢會唔會黎,又唔知佢會唔會唔鍾意我,
總之成程車就心掛掛,唔知點唔知點咁喇
話咁快又到左沙灣,坐低之後經理已經好醒目咁同我講,
話佢好多日冇返工,唔知係唔係返鄉下,
唔係嘛,又玩失蹤,唔好嚇我喎,
我立刻打電話俾佢,好在通姐,
我問佢係邊,佢話佢係深圳,叫我等佢一陣,
o個時個心真係有d唔舒服,明明講左今日我上黎搵佢架,
又唔覆我sms,又唔係度等我,唔通佢唔鍾意我,
淨係當我係客,應酬我
不過是但喇,唉,鬼叫鍾意左佢咩
呢個時候個媽咪助理入左黎(上次同我訓過o個個),
佢問我冇搵女咩?
我話我等緊人(佢知我鍾意左邊個 ),佢笑一笑話陪我等,
跟住佢就坐低左陪我玩,我一路玩個心就一路急,
一直都心不在焉,係咁ge情況就自然係咁飲喇,
等左差不多一個鐘,佢仲未出現,
咁我就再打俾佢,佢話佢返緊黎,叫我等多陣
個助理見我打電話,好醒目咁出左去,
仲岩,一個人唔使煩,如是者又飲左輪,
佢終於黎到,佢一見我就問我係咪飲左好多,
我話見唔到你唯有借醉消愁喇
佢笑左一笑,話我傻瓜,就錫左我一啖
o個時都不知幾lum,跟住攬住佢同佢傾左陣計,
佢話佢係深圳搵到份工做,係做sell貨運,
底薪一千,每傾到一張單就有錢拆,
咁我問佢夠錢駛咩,佢話佢有d客係做運輸ge,
可以介紹生意俾佢,應該可以搵多d,夠用就得喇,
真係唔夠咪間唔中返一兩日囉,點都好過做全職ge,
係咪咁識諗呀,有幾有性格喎,
同佢溫馨左陣,又玩左陣,
見佢個電話不停咁響同send sms,我問佢係咪有事,
佢話唔係,不過我唔相囉
直到散場後,我地去左食宵夜,佢仲係度send緊,
我個fd問佢做咩,佢冇出聲,全程黑面,
我已經知佢可能約左人,所以食完宵夜後,我話我唔去佢度訓,
佢話唔緊要,拉左我返佢屋企,
就係咁又同佢同床一晚,都係冇野發生,
唔係佢唔肯,而係我唔想姐
當然我都係走先同放低左錢喇,
不過就寫低話當送件衫俾佢(佢同我講過o個日買左件衫幾舊水),

待續~~~~~

勾起小弟回憶........

引用:
原帖由 carvhk 於 2006-3-26 09:39 PM 發表
勾起小弟回憶........
不如講出黎聽下

引用:
原帖由 臭陳 於 2006-3-26 08:43 PM 發表
上回講到佢一直都冇覆我sms,而好快就到星期六,
一路搭車上去我個心就一路驚,好似細個第一次約女仔時ge心情咁,
唔知佢會唔會黎,又唔知佢會唔會唔鍾意我,
總之成程車就心掛掛,唔知點唔知 ...
臭陣兄

希望你有美好結局!

引用:
原帖由 yukata 於 2006-3-26 10:56 PM 發表

臭陣兄

希望你有美好結局!
多謝師兄ge祝福,不過唔係咁樂觀

今日心情好好,可能同佢溝通多左,
發覺大家個隔膜已經唔係好大,
仲可能有機會整沉埋佢,個心又興奮又憂慮,
都唔知係好事定壞事

閒話講過,而家去準備下一回

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆