上一頁下一頁
發新話題

戅男台北旅行奇遇記 (1至13集+後記 )

收藏  |  訂閱
170  28.5k

引用:
原帖由 簡東拿 於 2006-3-31 09:34 PM 發表
講左咁耐故仔,都未寫到Niki出現.小弟在文章結構舖排方面真係有d問題.
好!今集一於“的”佢出黎.

第六章       [color= ...
快, 真的好心急, niki 是如何?回想那時候, 去一樂園的漫畫店看書, 又平又嘆, 真的看到不想走

引用:
原帖由 流浪貓 於 2006-3-31 09:24 PM 發表
巴打我都好想溝番個台灣妹,但就諗唔掂點識,巴打可以指點指點嗎????????????
溝台灣妹?嘻嘻.....去台北啦.
記得去完出番個報告喎.

引用:
原帖由 簡東拿 於 2006-3-31 09:34 PM 發表
講左咁耐故仔,都未寫到Niki出現.小弟在文章結構舖排方面真係有d問題.
好!今集一於“的”佢出黎.

第六章       [color= ...
終於現身喇

很久沒見簡大帝的出品了...

上集講我一邊等Niki一邊估佢係咩樣.我心諗好極有限,唔係豬扒已經阿彌陀佛了.
想著想著,一輛黃色的士停在我的面前.
一個女仔好快咁推開車門,向我笑笑.
佢…..呢個故事嘅女主角…Niki,終於出現了!

第七集     殺出程咬金???

Niki笑住向我走埋黎,佢主動伸手出黎,我呆左一呆,跟住即係禮貌地同佢握手.
點解我呆左一呆?因為Niki嘅樣貌和身材同我想像係完全不同.
我先簡單咁形容下Niki嘅樣貌同身形:佢約165cm高,當日著白色入膊背心+粉紅裙(唔係短裙呀:smile_04:).一把如瀑布般柔順的長髮,皮膚白晰而細膩,圓杏大眼,眼睛水汪汪(唔好諗邪野呀:smile_04:),臉部有d baby fat.身材唔算瘦,但亦唔肥,上圍有d料架.不過總括而言,全身都有d baby fat,所以佢個樣似十八、十九歲到.最特別佢有一片略厚的朱唇,頗為性感.
其實大家只要諗下蔡依林個樣,就大概知道Niki係點樣架啦.我覺得佢對眼同個嘴最似Jolin,大家都係圓杏眼,厚朱唇.而且Niki對眼仲係水汪汪添.
當Niki笑起黎果時真係有9成似Jolin!唔笑時反而覺得似baby fat版的林心如.
當時大約3:00pm,我要晌5:30pm離開去機場check in.即係仲有兩個半小時玩.
“不好意思啊,家裡有點事,等了很久是吧?”她笑說.
她的笑,係我見過咁多女仔中最甜的,加上佢超甜的聲音,咩叫暈大浪?我當時就係啦.
“沒事,你吃飯沒有?”我問.
“沒有啊.我做完事就趕過來了”她繼續笑說.
“那我和你去吃東西好嗎?”我笑說.其實我本人一向好少笑嘅,因為小弟我笑起黎唔好睇,加上性格關係.但小弟絕對唔係嚴肅類型,各位巴打得閒帶埋小弟去玩啊.
我地一路行,我知道Niki並唔抗拒我,因佢同我行得好埋.
“先生,請你們停下,走過來一下.”突然有兩個頭戴cap帽身穿恤衫的男人走過我地到.
我唔係好為意,加上國語又不靈光,就同Niki繼續行啦.但果兩個男人追上黎,大聲咁嗌我地: “你們停下!走過來!”
我心諗邊位呀你地,一回望,知道賴野了.

下集預告:她帶我去影貼紙相

p.s:原本想今集寫晒佢嘅,不過今日連寫幾集,真係好累.我條女禮拜日出去玩,唯有番大陸再寫啦.唉…..估唔到咁累的,仲辛苦過趕工!不過又幾好玩嘅,抖下先!

引用:
原帖由 lc959919 於 2006-3-31 10:59 PM 發表
很久沒見簡大帝的出品了...
戰地記者,好耐冇見啦.
小弟今次處男出野(報告),請各位多多支持,謝謝.

SUPPORT!! thanks 十分精彩的报告
期待師兄下集.....

師兄...........萬眾期待.........努力

回憶永遠都系好d嘅!!

掂呀簡兄!!!!
請繼續出文!!
小小傾情意見:不如整個索引係page 1丫,咁追文會方便d~~

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆