入埸登記

收藏  |  訂閱
36  5.3k

引用:
原帖由 siew1203 於 2020-4-6 20:09 發表 查看引用來源
總之無計
当你糸国內或香港
請自我切換兩地模式
你懂迖
過關時"人臉識別系統", 已取得你資料. 街道, 地鐵, 火車站, 骨埸每一層樓.......佈滿CCTV. 真系要查你行蹤, 用5G可以好快.

回覆 13# taskforce01 的帖子

其他可以亂寫手机号唔得因會發認证码到手机

回覆 21# hkg369 的帖子

所以你只能行得正企得正無乜野要烦
去玩個D睇你采數,爭在有無搞正你哈

早兩年正骨以要登記回鄉卡啦,有乜咁出奇?

引用:
原帖由 kochi.com 於 2020-4-2 21:39 發表 查看引用來源

今日係向西打算按下脚,入到间埸柜枱問我攞証件我話冇带,要我用手机微信登入公安局綱上登记,比左手机号码認正,仲要证件拍照上傳公安局,想想下玩唔過,閃 ...

睇黎樓主唔係玩得之人

幾年冇北上,因有要事至北上,好彩係要隔离14日前已北上而家睇情形有排唔返HK住

引用:
原帖由 siew1203 於 2020-4-7 19:47 發表 查看引用來源
所以你只能行得正企得正無乜野要烦
去玩個D睇你采數,爭在有無搞正你哈
仲要你V7入面d朋友群組, 系大6吾好出事, 只要其中一個出事,  群組入面所有聯絡人, 隨時被牽連.

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-4-9 16:00 發表 查看引用來源
仲要你V7入面d朋友群組, 系大6吾好出事, 只要其中一個出事,  群組入面所有聯絡人, 隨時被牽連.
出事咩意思? 撞車? 大病? 中愛滋? 咩事要搵你D朋友?

引用:
原帖由 comton36 於 2020-4-9 16:59 發表 查看引用來源

出事咩意思? 撞車? 大病? 中愛滋? 咩事要搵你D朋友?
我估都係happy完被捉到正

引用:
原帖由 高文 於 2020-4-10 11:49 發表 查看引用來源
我估都係happy完被捉到正
有D咁嘅事……無乜說服力喎……有些人好多朋友 咁点担保朋友會唔會出事?

前往最後回覆