[原創作品] 短篇故事,戀戀沖繩(全文完)

收藏  |  訂閱
39  20.7k

短篇故事,戀戀沖繩(全文完)

前往沖繩島的旅客最後召集,請到42號登機閘口登機......。我拿着登機證趕到閘口,登上飛機搵到座位便坐下,已經多年無單獨一人去旅行,雖然只是3日2夜的短行程,但是這個旅程足夠讓我重新去思考自己到底想怎樣,面對老婆與Co的關係,我應該如何處理?呆呆進入沉思的我,突然被一把女聲拉回現實。
女:「先生,唔好意思!麻煩你可唔可以遞一遞餐盤畀我。」
原來已經到派餐時間,我打量一下坐在我身旁窗口位的女士,染了一頭啡金色的長髮,樣貌算是標緻,目測大約30歲左右。我說聲唔好意思便將餐盤放到她的餐桌上,之後閒聊幾句,得知這位女士叫做Petty,與我一樣獨自到沖繩旅遊,說是與男朋友因感情問題鬧反了,因此出走去散散心。我倆互相抄牌後,我說笑道:「如果你有啲地方想去,又唔敢一個人去可以Call我陪你。」佢笑笑回答:「好呀!但怕唔怕阻住你去玩?」我諗一諗說:「我除了明早約實了去觀鯨外,其餘時間都得閒,你有咩地方唔識去都可以搵我。」
就係咁,短短2.5小時的機程不經不覺就過去,抵達那霸機場與Petty分道揚鑣後,我便先到酒店放低行李再作打算,望望電話看見Petty真的留了幾個訊息畀我,估不到接下來會發生我意料之外的事......。

<待續>

想一氣呵成收看可揀「只看該作者」,謝謝支持!

引用:
原帖由 剛勁的倉務員 於 2018-1-9 10:45 AM 發表 查看引用來源
前往沖繩島的旅客最後召集,請到42號登機閘口登機......。我拿着登機證趕到閘口,登上飛機搵到座位便坐下,已經多年無單獨一人去旅行,雖然只是3日2夜的短行程,但是這個旅程足夠讓我重新去思考自己到底想怎樣,面對 ...
等左好耐,師兄終於寫油雞喇!

加油

倉務員兄呢種非常寫實嘅風格,係好多讀者都好鍾意嘅文章風格,如果真係要等到囡囡約過炮先再發文,實在可惜,咁當然,我都認同你嘅想法,能親歷其境,才能寫得細緻,已比洋蔥頭,以示支持繼續發文

「Hello!你宜家得閒嗎?」
「我對沖繩唔係好熟悉,有無咩好玩地方可以介紹一下?」
「你如果收到message就覆我。」
看見Petty傳嚟的幾個短訊,望望電話螢幕的時鐘已經是午飯時候,我留底了一句訊息畀Petty便去國際通搵食。係乘坐單軌列車途中,再次收到她的訊息「我酒店就在國際通附近,不如你嚟酒店接我一齊玩,好嗎?」可能人在異地,警戒心相對係會減弱,我好難理解一個女仔會對識咗唔夠幾個鐘的陌生人提出呢個要求,反正我又無咩特別事要做,就會一會佢啦!跟手覆了一句「好的」便到佢住的酒店大堂接佢一齊食晏。
來到國際通,先走轉牧志市場醫肚,我倆係市場揀了啲新鮮海鮮,即叫即煮即食,食飽飽就沿住有幾公里長的國際通逛逛,突然Petty纏住我的左手,佢軟綿綿36D的胸部壓在我手臂上的感覺,令我的小弟起了反應,我停下腳步望一望佢說:「你做咩啊!」佢臉紅說:「唔好意思呀!我行到雙腳好攰,想搵嘢扶一扶,嚇親你?」我扮晒無嘢答:「無!咁你要唔要搵個地方坐下休息下?」「宜家都就快天黑,不如去搵餐廳食晚飯,順便可以坐下抖下。」佢用力捉緊我手臀說。去餐廳那數十分鐘的時間,我左手不知道磨擦咗 Petty的胸部有幾多次,呢啲奇遇機會率真係萬中無一.......。

<待續>

國際通入口

牧志市場入口

坐咗幾個站單軌列車,係新都心附近搵到間食燒肉放題的餐廳,等咗15分鐘位便入場享受120分鐘的任飲任食,最估唔到Petty人仔細細食量都幾驚人,加上佢飲咗唔少酒,食到差唔多夠皮,佢臉紅紅挨咗係梳化度開始糊言亂語,見到佢咁我拍一拍佢問:「你點啊?」但佢已經醉倒無晒反應,埋單後我扶起佢到餐廳外搵的士送佢返酒店。
酒醉的人真係好難搞,幾經辛苦拖到佢返酒店房裡,放好佢係床度我就入廁所洗個臉便打算離開,點知出到去見Petty踢開晒啲被,短裙下白滑又修長的美腿,上半身衣衫不整露出了整個「事業線」,我吞一吞口水係度諗:「𨳒!唔係搵啲咁嘢搞啊!」原先嚟旅行目的係想解決自己煩惱,點知面前個畫面挑起我的獸性,但借酒行兇呢啲咁仆街行為我係唔會去做,忍住唔好畀細佬扯旗,就走去床度幫佢冚好張被,但世事就好似電視劇咁,係我行開張床一刻,Petty突然捉住我隻手.......。

<待續>

「俊,唔好再去個狐狸精度,留底陪我。」Petty捉住我手腕說。無估錯佢男友又係好似我呢啲鹹濕佬咁,出面有第二個女人,所以先會同佢鬧咗場交出走沖繩。我嘗試掙脫Petty捉實我的手,唔知那裡來的無情力,佢拉一拉我就失平衡壓係佢身上,佢雙手纏住我頸背,我想用手撐一撐起身,點知佢愈攬愈實,我感受佢對36D雙乳帶畀我的壓迫感,左手無意間摸了摸佢滑滑的右腿,肉棒也忍受不住即場硬了起來。
佢繼續無意識叫住佢男友名字,我感覺到佢啲淚水沾到我的臉上,腦海突然念頭一轉,如果老婆知道咗我出軌,會唔會好似宜家呢個情況喊得咁傷心?短短數分鐘的時間我感到好漫長,終於Petty靜咗落嚟,而我就撐番起身同佢冚番好張被,看看佢熟睡了便離開呢度返自己間酒店休息......。

<待續>

每年1月至3月呢段時間,係沖繩可以觀賞到座頭鯨出末,第二朝一早我便到舉辦觀鯨的公司報到,職員先講解一輪安全措施,跟住便着住救生衣坐船出海觀鯨,整個流程大約3.5小時左右,睇鯨魚係好講運氣,好好彩果日我近距離一睹鯨魚尾巴。活動完畢望望電話,Petty留咗幾個訊息畀我,內容大致係麻煩我送佢返酒店,想多謝我一聲,順便話請我食餐飯作賠罪。
本來我係打算婉拒佢好意,費事節外生枝,但尋晚畀佢咁樣壓一壓,加上我已經唔係啲咩好男人,心入面隻淫獸已經控制咗我手指回覆咗訊息。返到去國際通與Petty會合便去咗間拉麵店食午餐,之後佢話尋晚宿醉未醒,個人仲暈暈地,問我可唔可以送佢返酒店,好啦!好人做到底,我就陪佢返去,送到佢入房佢拉住我關上房門,Petty那柔軟的小嘴正吻在我的嘴上......。

<待續>

點解唔一次過更新晒佢呢

引用:
原帖由 主音仔^^ 於 2018-1-10 05:53 PM 發表 查看引用來源
點解唔一次過更新晒佢呢
因為個故仔未整理好,要有靈感先寫到落去。

前往最後回覆