上一頁下一頁
發新話題

KTV 剛復工即緊急叫停, 3月29日新聞

收藏  |  訂閱
54  5.2k

KTV 剛復工即緊急叫停, 3月29日新聞

KTV 剛復工即緊急叫停, 解封無期

這是因為內地文旅部3月28日向全國發佈的緊急通知,「對於所有復工的娛樂場所都要暫時關停,包括KTV、網吧、電影院等娛樂場所。」

https://hd.stheadline.com/news/realtime/chi/1734801/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E4%B8%AD%E5%9C%8B-%E5%9B%9B%E5%B7%9DKTV%E5%89%9B%E5%BE%A9%E5%B7%A5%E5%8D%B3%E7%B7%8A%E6%80%A5%E5%8F%AB%E5%81%9C-%E8%A7%A3%E5%B0%81%E7%84%A1%E6%9C%9F
大陸都有相關報導
https://baijiahao.baidu.com/s?id=1662490579864122402&wfr=spider&for=pc

好快到桑拿再關門,呢個時勢,按摩咁多人與人接觸既玩意,都唔明點解會俾開?

唱歌和按摩一定唔會戴口罩,所以叫停都啱

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-3-29 21:35 發表 查看引用來源
好快到桑拿再關門,呢個時勢,按摩咁多人與人接觸既玩意,都唔明點解會俾開?
大堂項目, 應該還可以

班員工真係慘,手停口停

引用:
原帖由 高文 於 2020-3-29 22:23 發表 查看引用來源
班員工真係慘,手停口停
我估計, ktv 復業後便會加價

引用:
原帖由 高文 於 2020-3-29 22:23 發表 查看引用來源
班員工真係慘,手停口停
ktv 囡囡都慘

大概發現又有人確診了吧...

回覆 4# andy_2008 的帖子

唔係個種關門,係又要佢停業個種

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-3-30 00:00 發表 查看引用來源
唔係個種關門,係又要佢停業個種
大堂項目, 應該還可以

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆