[原創作品] 短篇故事,藥劑師的大志(全文完)

收藏  |  訂閱
22  10.1k

師兄的故事性好強,可讀性甚高。

引用:
原帖由 Ida挨打 於 2018-3-13 01:07 AM 發表 查看引用來源
師兄的故事性好強,可讀性甚高。
謝謝你的評語😊

一晚纏綿後,我以第27號測試藥為藍本,再次尋找試驗對象作臨床實驗,好可惜打後的10次測試結果非常失望,這27號藥只對Cherry產生過意想不到的效果,這3年裡的心血我曾經以為接近成功,可惜研究到咗樽頸,我停下腳步,糊裡糊塗站在相偶Cherry的酒吧門外,我推開了門進去,坐在3個月前同一個位置,開始喝着我的悶酒。「請我飲杯酒可以嗎?」一把熟悉的聲音說。我轉向聲音方向望望,驚訝的說:「Cherry......係你.....?」「幾個月無見你還好嗎?」Cherry坐在我身旁說。我心裡好想再一次用27號藥去證實是否有效,但我沒有咁做,幫Cherry叫了杯酒我繼續獨自賣醉......。
我醒了一醒,發現自己睡在自己的床上,一把女聲說:「你醒啦!我好辛苦先搬到你返嚟㗎。」「Cherry?點解你會?」我腦中突然存在太多疑問。「你做咩唔落我藥做試驗?」我被Cherry的說話嚇了一跳,我無語的望着她。「你真係對我一點印象也沒有嗎?」我好努力去回想我之前在什麼地方見過她,Cherry在手袋裡攞出一幅黑色眼鏡,戴上後紥了一條馬尾說:「這樣也沒有印象?」「啊…!你是藥廠另一組的研究員」我終於想起在公司裡與這個樣子的Cherry擦身而過數次。「你知唔知你隻藥令到我好想要?」Cherry帶點面紅說。「你說真的嗎?但我再做試驗.....」我住口不再說落去,這個Cherry會唔會是公司派來調查我的?「其實我一直都好留意你,本身我係一個性冷感的病人,也專注研發一隻可治療的藥。」我開始放下戒心向Cherry傾訴我想獨自研發的事,所有之前不解之謎也得到答案,原來測試Cherry那天,Cherry已經食了佢哋組所研發的測試藥,再混合我的27號藥,產生了前所未有的藥效。「我今晚好想你令我興奮.....。」Cherry吻一吻我臉頰說,自此之後,Cherry就成為了我唯一的測試對象。

<全文完>

好精彩,不過完得好突然

引用:
原帖由 慢嘗君 於 2018-3-13 06:21 AM 發表 查看引用來源
好精彩,不過完得好突然
短篇故事係咁上下,今次這篇我覺得保持唔到之前兩篇的水準,巧多豬豬,寫作技巧有待改善,謝謝你的支持!

引用:
原帖由 剛勁的倉務員 於 2018-3-11 05:20 PM 發表 查看引用來源
走進浴室後,我與Cherry企在浴缸內,Cherry將塗滿沐浴露的雙手係我身上游走,而我也打算幫她塗上沐浴露,點知當我雙手游到落Cherry胸前,佢震咗震叫了一聲,面紅耳熱說:「唔知點解我今晚身體好敏感,一畀你掂 ...
正呀

引用:
原帖由 剛勁的倉務員 於 2018-3-13 07:09 AM 發表 查看引用來源

短篇故事係咁上下,今次這篇我覺得保持唔到之前兩篇的水準,巧多豬豬,寫作技巧有待改善,謝謝你的支持!
可以寫多少少,例如男主角提意用27號藥加Cherry隻藥去試其他人成功咗,之後都係同Cherry一齊

Cherry的話:

我是一個在性愛當中從來未得過歡愉的女人,大學時代被破處後,直到出來社會工作,結交了幾個交往對象,也不知道性高潮為何物? 最後我得知有種病叫做性冷感,好興幸找到一份藥廠研發藥物的工作,我帶點私心親身作為試藥員,為公司測試開發治療性冷感的藥。碰巧有一晚在酒吧撞見公司同事Chris,雖然在公司裡間唔中會碰到面,但是佢竟然認唔出我,也估不到他有一個不為人知的秘密......。
當晚喝下酒後我就知道他對我下了藥,因為身體上出現了前所未有的反應,以住就算自慰也無法得到滿足,那一晚身體每一寸肌膚,都變得特別敏感,最估不到外表傻傻戇戇的Chris,性能力是咁強,自從那晚之後,我就對Chris念念不忘,可能是第一個畀到性高潮我的男人,我對自己說,如果再次在酒吧碰到他,我便會將真相話畀佢聽......。

引用:
原帖由 剛勁的倉務員 於 2018-3-9 10:41 PM 發表 查看引用來源
我係一名藥劑師,畢業於美國某醫科大學,現於一間大型製藥廠裡工作,為開發新藥配方的其中一組成員。而我自己有一個大志,就係想調配一隻可以醫治性冷感的藥,這是我一個小秘密,我想靠一己之力去達成這一個目標。今 ...
剛勁兄,你好。個人覺得你呢篇寫得好好,特別係尾段,女主角嗰part有啲出人意表,咁樣設定令我覺得嗰尾收得幾好,我鍾意咗
不過啲豬呀蔥呀,唔駛太在意,最緊要滿足自己,繼續寫好文,尾段好好,我轉番蔥頭,支持:smile_o12:

引用:
原帖由 肯尼先生 於 2018-3-14 10:50 AM 發表 查看引用來源

剛勁兄,你好。個人覺得你呢篇寫得好好,特別係尾段,女主角嗰part有啲出人意表,咁樣設定令我覺得嗰尾收得幾好,我鍾意咗
不過啲豬呀蔥呀,唔駛太在意,最緊要滿足自 ...
謝謝支持!大家以文會友,第一個虛構故事得到讚賞會係我再創作的原動力!

前往最後回覆