戀姬無雙 萌將傳問題 搵唔到個檔

收藏  |  訂閱
15  3.1k

戀姬無雙 萌將傳問題 搵唔到個檔

唔知18+區既POST俾唔俾傳出黎???
唔俾吧
有高亮係第1頁個個

去到第4個到有問題
我係使用WINDOWS 7的
搵唔到佢講個個asign既file

引用:
原帖由 sky436615 於 2010-7-24 13:30 發表 查看引用來源
唔知18+區既POST俾唔俾傳出黎???
唔俾吧
有高亮係第1頁個個

去到第4個到有問題
我係使用WINDOWS 7的
搵唔到佢講個個asign既file
補丁和安裝教學不對應 Windows Vista系統 和 Windows 7系統......

我的系統是Windows XP,Windows 7系統無法測試

但根據部份在網絡收集的信息

Windows 7系統必需在區域和語言轉區到日語

使用alsignup_100723.exe破解認証後

掛載DISK1即可進入遊戲

引用:
原帖由 skam2000 於 2010-7-24 03:36 PM 發表 查看引用來源
我的系統是Windows XP,Windows 7系統無法測試

但根據部份在網絡收集的信息

Windows 7系統必需在區域和語言轉區到日語

使用alsignup_100723.exe破解認証後

掛載DISK1即可進入遊戲
w7轉區是整個語言包轉掉???
萬幸還有台xp主機可以玩

引用:
原帖由 sky436615 於 2010-7-25 05:43 PM 發表 查看引用來源

w7轉區是整個語言包轉掉???
萬幸還有台xp主機可以玩
不是....是類似XP的轉區.....

轉區只係暫時轉換......

以下呢個就係XP的轉區

有問題了~連在xp機裝係app data個到都冇個file叫asign

引用:
原帖由 sky436615 於 2010-7-25 07:40 PM 發表 查看引用來源
有問題了~連在xp機裝係app data個到都冇個file叫asign
要將隱藏的檔案顯示出來

- 打開任何一個文件夾, 在頂部的工具例裡選 “工具 -> 文件夾選項 -> 檢視 ”
- 在 “進階設定”裡面把 “隱藏保護的作業系統檔案(建議使用)”旁邊的勾刪除 和選取“顯示所有檔案和資料夾”

引用:
原帖由 skam2000 於 2010-7-25 07:54 PM 發表 查看引用來源

要將隱藏的檔案顯示出來

- 打開任何一個文件夾, 在頂部的工具例裡選 “工具 -> 文件夾選項 -> 檢視 ”
- 在 “進階設定”裡面把 “隱藏保護的作業系統檔案(建議使用)”旁邊的勾刪除 和選取“顯示所有檔案和資 ...

回覆 8# 的帖子

的確有點奇怪....

正常在安裝完成後運行一次(運行失敗),會自動生成......

你完成安裝之後,有否運行一次?????

回覆 9# 的帖子

我開啟遊戲時出現「xxxx」オリジナルディスクを入れてください
有無方法解決??

前往最後回覆