[原創作品] 〔附圖〕短篇:希臘難民報告(好色女社工)

收藏  |  訂閱
38  11.3k

引用:
原帖由 肯尼先生 於 2018-1-2 12:51 PM 發表 查看引用來源

Tai兄,其實我對男人嘅樣貌,真係冇乜研究,所以只可講句,靚仔一個:smile_30:
至於附圖方面,我個人又覺得冇乜所謂,但我認為,不應該因為避重就輕,而專登去附圖,始終覺得,圖只是令文章睇落,有種修飾美(唔知 ...
肯尼兄,小弟岩岩睇左<社區的人>第七章拉...真係好好睇!!
好睇既程度僅次於"超市神之手",而且以我既閱讀經驗,
肯尼兄好似寫女VS女既文,比男女對戰更好睇呢
:smile_47:

本來一開頭,以為調教到一半,都未入戲肉既奕敏,又再跳開,
但原來有更正既野來緊....

家姐係房比人搞緊,細妹入房以為同男友扑野,
原來係比第二個女人搞....真係好賤格,但係睇到好興奮!!
又朦眼,又戴耳洞,玩晒"五感剥奪"咁,而且自由切換:
戴耳洞果陣,就正大光明咁係佢面前,討論之後點調教佢....
除左耳洞之後,就一直同佢傾偈,但其實換左第二個人插入去

幻想下,我扑緊一條不知情既女,而佢既所以表情動作,
都當左你係佢男友咁....勁興奮羅!!

尤其臨尾咁場"菊花"調教,又引起我想寫一次這個題材!!
("想"姐,如果將"想"既題材都入列,我作品應該己經過千)
:smile_35: :smile_35:

引用:
原帖由 taikongbaby 於 2018-1-10 09:28 AM 發表 查看引用來源

肯尼兄,小弟岩岩睇左第七章拉...真係好好睇!!

本來一開頭,以為調教到一半,都未入戲肉既奕敏,又再 ...
Tai兄,又要謝謝你啦
其實社區的人裡,我最喜歡係奕芝呢個角色,响第七集內去到最後,家姐睇到妹妹心意咭那段,我自己覺得,係這篇故事最好嘅一段:smile_35:
Tai兄,你不如試下寫中長篇,我覺得一個題材如果寫得太短,有點兒浪費,同埋當篇文長咗,你投入落故事角色嘅時間,亦相對多咗,信我,到時你會錯覺,自己正與故事裡嘅女角談戀愛(當時我寫社區的人,奕芝真係令我朝思暮想㗎。)

引用:
原帖由 taikongbaby 於 2018-1-10 09:28 AM 發表 查看引用來源
肯尼兄,小弟岩岩睇左第七章拉...真係好好睇!!

本來一開頭,以為調教到一半,都未入戲肉既奕敏,又再 ...
咩咁岩得咁橋,小弟都寫過老婆朦眼比人扑、
老公仲要配埋音呃老婆既故仔,叫<老婆就是要找人來一起幹>!
:smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47:

不過,篇野係2010年作品,文筆比較幼稚,就唔拿出來獻醜,
我係發牙痕UP下姐~

引用:
原帖由 肯尼先生 於 2018-1-10 11:41 AM 發表 查看引用來源

Tai兄,又要謝謝你啦
其實社區的人裡,我最喜歡係奕芝呢個角色,响第七集內去到最後,家姐睇到妹妹心意咭那段,我自己覺得,係這篇故事最好嘅一段:smile_35:
Tai兄,你不如試下寫中長篇,我覺得一個題 ...
我覺得肯尼兄兩篇長篇,其實比較重愛情,姐妹情,
表達上仲有DD少女味,甚至係虐戀FEEL....

所以我好好奇....肯尼兄芳齡幾大??:smile_47:

至於長篇麻....小弟之前說果個契仔VS契媽就係,
但己經8成爛尾(寫完第一章後,成個月都無靈感)

睇來我"長篇必爛尾"既詛咒都係唔會完架拉:smile_35:

(不過爛尾還爛尾,我唸都會貼一貼出來,睇下反應
話唔定多人讚,又會挑起我D靈感呢)

引用:
原帖由 taikongbaby 於 2018-1-12 07:19 PM 發表 查看引用來源

我覺得肯尼兄兩篇長篇,其實比較重愛情,姐妹情,
表達上仲有DD少女味,甚至係虐戀FEEL....

所以我好好奇....肯尼兄芳齡幾大??:smile_47:

至於長篇麻....小弟之前說果個契仔VS契媽就係,
但己經8成爛尾(寫完第 ...
Tai兄竟然用“芳齡”問我,咁本人唯有咁答:年齡係我嘅秘密
期待Tai兄那篇契仔VS契媽,貼咗上來,就唔會爛尾嘅:smile_o12:

引用:
原帖由 京兆韋氏 於 2018-1-3 11:36 AM 發表 查看引用來源
如果講到女性迫害男性,咁岩小弟又有一篇係咁既內容喎
:smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47:

講笑姐,果篇遲先放上來比大家分享拉。E+講返文先:

首先,我覺得行文有少少急,其實早餐 ...
小弟都好期待你既分享:smile_47:

引用:
原帖由 肯尼先生 於 2018-1-13 01:23 AM 發表 查看引用來源

期待Tai兄那篇契仔VS契媽,貼咗上來,就唔會爛尾嘅:smile_o12:
講返轉頭,其實小弟呢篇文都唔係完全虛構....

小弟大概係半年,係"世界新聞討論"見到一單新聞,
就話係接收難民既國家,一D熟女就係睇中左,
果D食唔飽既難民小鮮肉....D熟女接左小鮮肉去屋企住
有屋企,有暖氣,有飽飯食,不過就要"晚間勞動",
只不過新聞講既係奧地利,唔係希臘....

新聞仲話,D熟女苛索無度,要求"一日五次",
仲話D難民小鮮肉"搞"到心理好有陰影....我開頭覺得,
有屋企,有飽飯食,仲有女扑,仲想點??
不過後來唸唸下,報道又好似無講D熟女既質素喎,
而且D西歐鬼婆肥得快,老得仲快....
:smile_35:

咁我地做業餘色文作家既,咪修飾左佢羅:smile_47:

不過講開又講丫,我篇契媽文,故事其實都同個新聞幾似,
但係就會溫情一D(如果唔爛尾既話)

引用:
原帖由 肯尼先生 於 2018-1-13 01:23 AM 發表 查看引用來源

肯尼兄,今次係真接同tai兄既呢篇文比較,
所以真係無得唔貼係度勒。。。兩篇都係女人壓迫男人,
但係我係「重口味之王」丫麻,你明架拉!
:smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47:

如果讀者對sm都接受到既,我建議可以代入男主既角色

<女痴漢調教--偷吃小鮮肉的女狼>
http://www.188channel.com/viewth ... &extra=page%3D9

引用:
原帖由 taikongbaby 於 2018-1-14 09:30 PM 發表 查看引用來源

講返轉頭,其實小弟呢篇文都唔係完全虛構....

小弟大概係半年,係"世界新聞討論"見到一單新聞,
就話係接收難民既國家,一D熟女就係睇中左,
果D食唔飽既難民小鮮肉....D熟女接左小鮮肉去屋企住
有屋企,有暖氣,有 ...
Tai兄,將現實嘅事件,融入故事去寫,個人覺得係一件好高難度嘅事。
首先,係個資料搜集方面。要寫得好,最基本一定要個資料充足,因為只有越充足,篇文先會扎實,讀者先會越投入,跟住就要將啲資料,配合自己嘅想像,寫一個好睇嘅故事出來,非常難,絕不可以好似本人依家咁樣寫(寫完一篇貼一篇),一定係完成整個故事先,否則,多數爛尾
資料搜集,簡直係寫作上一個最大挑戰(個人認為)

引用:
原帖由 肯尼先生 於 2018-1-15 11:15 PM 發表 查看引用來源

Tai兄,將現實嘅事件,融入故事去寫,個人覺得係一件好高難度嘅事。
首先,係個資料搜集方面。要寫得好,最基本一定要個資料充足,因為只有越充足,篇文先會扎實,讀者先會越投入,跟住就要將啲資料,配合自 ...
肯尼兄過獎拉,其實小弟都係借左新聞個基本架構姐,
對新聞既真實個案,我甚至找都無找過資料....
:smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35:

如果說本篇資料性既東西,應該就係希臘危機個背景,
以及接收難民背後既黑暗動機吧....
不過要話找資料多,其實<人渣母親>我先用左最多時間

可以好似<人渣母親>咁,搜集呢D綜援戶綜援來源資料
又間接解釋左"人渣母親"果種生活態度既來由
當然就最相得益彰拉

說來疚愧,本篇<好色女社工>其實無係人物上花過功夫,
女主角基本上,係一個有權力既花痴;
而男主角,我只係將自己既被動性格擺左上去姐
:smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35:

前往最後回覆