AIR全集+夏日特別版+電影版[高畫質AVI外掛字幕]

收藏  |  訂閱
19  2.1k

引用:
原帖由 §L咪‧K 於 2007-5-16 11:36 PM 發表
唔該+種唔夠種吧
想收藏這個Air
香港很少人懂欣賞的:029:
等等,我不同意=___=
不喜歡愛情故事就叫不懂欣賞嗎

引用:
原帖由 傻瓜fool 於 2007-5-19 10:02 PM 發表

我絕對地吾覺得air 係about愛情
而且 俾電影版破壞左air ge形象:029:

冇種呀
卡晒係73.3%
麻煩可唔可以補種呀
我搵左好耐架喇
thx:023:

係囉..卡死係73%..

73.3%:043:

冇種呀````````````````````````````````````:029:

冇種呀~~~~
好想快d睇呀
個個卡係74%.......

引用:
原帖由 傻瓜fool 於 2007-5-19 10:02 PM 發表

唔係...香港大部份人[唔係全部啦]係個d唔打就唔覺得好睇的
動畫就視為垃圾.一句唔知講咩就話唔好睇
而且Air京都製tv版主線係講親情
東映製劇場版就變成佢地愛情故事...
而且tv版比東映的劇場版更高質數
:028:算...唔太明白熱血漫畫.動畫吸引的地方

AIR --- 係我最愛之中的動畫中的最愛,
最後一集我真係喊到收唔到聲,

到目前為止, 可以令我流淚的有AIR , KANON(新), Angel heart,
不過<AIR>始終都係第一位.

她不是愛情故事.
她所流露的親情,不止只是動畫,我覺得比起我睇過的任何電影/劇集便好.

引用:
原帖由 §L咪‧K 於 2007-5-22 01:04 AM 發表

唔係...香港大部份人係個d唔打就唔覺得好睇的
動畫就視為垃圾.一句唔知講咩就話唔好睇
:028:算...唔 ...
冇錯,日本動畫的劇情真係十分感人,
反觀果D打呀殺呀既港產片,又或者無記果D劇集,真係好垃圾,
近十年香港都真係冇幾多似樣D既電影,
我已經好多年冇主動去睇一套令我覺得值得去睇既港產片.

仲有,講開又講,日本動畫既制作十分認真,每套都有自己既sound track,
而無記亞記果D,就只懂*〔盜用〕*別人的作品(日本動畫/遊戲音樂都有,其中例如FF7,FF8,神奇傳說...等等)

(p.s.而且我就唔信佢地有俾版權費)

前往最後回覆