上一頁下一頁
發新話題

為殘疾人士解決性慾兩年說

收藏  |  訂閱
231  18.2k

引用:
原帖由 135k246 於 2019-11-5 03:20 PM 發表 查看引用來源

人間天使,值得鼓勵, 我可以加入你行列嗎? pm 傾
好呀

樓主嘅愛心善舉,表示尊敬同欣賞
想問下,性病呢方面妳會點防範?

引用:
原帖由 cola929 於 6/11/2019 08:39 AM 發表 查看引用來源
樓主嘅愛心善舉,表示尊敬同欣賞
想問下,性病呢方面妳會點防範?
呢個問題非常好。

樓主透露過自己係一位醫護人員,我相信佢一定有非常專業嘅個人保健意識。

譬如,佢哋首先可能會調查對手嘅健康狀況。以本帖嘅背景而論,“對手”係殘疾人仕(呢類人通常有做開定期體檢)。性病固然會喺記錄上有所反映,但除咗性病,其實其他嘅可傳染病都會留意,例如肝炎、各種真菌感染之類。

當然,小弟係門外漢,對現實情況係一知半解,只能從AV(“護士性處理”系列小弟好鍾意睇)情節推敲。

好似有齣AV裡面個“護士”係戴住手套幫人打J嘅,非常衛生!但奇怪喎,佢戴住手套,但又要全裸!而且個“病人”射完精,佢又會即刻用口清潔,服務非常OK。

[taguid=2502441]子敏[/taguid] 
有幾個問題 希望唔會覺得我煩啦

1)如果有d不能表達自己意願既咁點? (例如有d弱智人士, 未必知到"性"呢方面既概念)
2a)係咪上門去到佢地度進行? 
2b)佢地家屬會在場觀看嗎?

引用:
原帖由 kinyabb. 於 2019-11-7 05:14 PM 發表 查看引用來源
[taguid=2502441]子敏[/taguid]  
有幾個問題 希望唔會覺得我煩啦

1)如果有d不能表達自己意願既咁點? (例如有d弱智人士, 未必知到"性"呢方面既概念)
2a)係咪上門去到佢地度進行? 
2b)佢地家屬會在場觀看嗎? ...
1, 唔識表達點會接觸到,所以唔會
2,yes 上門
3,唔會有家屬在場

引用:
原帖由 子敏 於 2019-11-9 01:24 AM 發表 查看引用來源

1, 唔識表達點會接觸到,所以唔會
2,yes 上門
3,唔會有家屬在場
收唔收錢?

引用:
原帖由 HARGREAVES1 於 2019-11-9 08:41 AM 發表 查看引用來源

收唔收錢?
你究竟有冇睇我寫乜?

引用:
原帖由 子敏 於 2019-11-4 11:36 發表 查看引用來源
好耐冇上黎啦,消失左一排其實轉左工又做左義工,我呢份義工唔係普通義工,而係幫殘疾人士解決性慾。
好多人聽到之後,個個就話自己有殘疾需要解決,係米痴線?
其實,佢地都係正常人不過自己黎唔到or 冇人願意幫佢地,其實佢地真係好辛苦,你試下一直冇解決會點?
我幫佢地,試過比其他人罵,又試過話我係做雞。
我冇理會,我只係覺得自己岩!
其實我大數只係為佢地口爆or 打飛機,記得有一次,有個case ...
我覺得只要你覺得有意義而又無傷害到他人嘅就OK了

引用:
原帖由 R爆頭 於 2019-11-9 02:04 PM 發表 查看引用來源

我覺得只要你覺得有意義而又無傷害到他人嘅就OK了
謝謝支持

有興趣知道咩情況或事件令你投入這種義工服務呢?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆