本人對賽馬的一d想法

收藏  |  訂閱
17  1.0k

本人對賽馬的一d想法

I feel 賽馬的確愈來愈難去買reaaon of below
1:  騎師( 佢去定唔去根本沒人會知既除左trainer同佢自己.好似戴勝咁樣有時佢d大熬門門就 真係...............)
2:有d trainer 出賽是為下一場賽事去準備的(賠率) 熱既就唔去  冷d 先去..............唉D trainer 成年只會去的唔超過20場
   有d馬迷上次輸左money, 下次右去buy 試問仲還有幾多錢落自己袋..............
3:buy 波的   主客和1/3 會中 ,  大細1/2會中,  讓球盤1/2,賽馬就onlu buy place 都1/4啦計12隻馬上陣

以上是本人的一d 意見  講錯的希望大家唔好介意

引用:
原帖由 shs98140 於 2006-6-21 07:36 AM 發表
I feel 賽馬的確愈來愈難去買reaaon of below
1:  騎師( 佢去定唔去根本沒人會知既除左trainer同佢自己.好似戴勝咁樣有時佢d大熬門門就 真係...............)
2:有d trainer 出賽是為下一場賽事去準備的(賠率)  ...
Brother, 十賭9輸沒有錯呀! 賽馬當作娛樂比較好啲。

引用:
原帖由 shs98140 於 2006-6-21 07:36 AM 發表
2:有d trainer 出賽是為下一場賽事去準備的(賠率)  ...
賽馬係要用好多時間去研究先會大概知道隻馬多數去定唔去・但實力唔夠班就算去亦未必夠 人跑・所以賽馬變數相當大。不過有様野係真既・就係如果對賽馬有興趣・又肯花時間去研究既話・相信輸既錢會少D・得到既樂趣會大D。;)

almost always onlu by luck....

shs98140既然你知道有咁嘅原因,你大可mark死幾隻,等佢輸完再出再買,好似隻全勝福星咁,上次包尾,再出爆大冷!

問題係:首先你要好勤力咁去做晒功課,臨場仲要睇跑道特性,果日開冰個練馬師,冰個騎師,仲要尋找騎師,練馬師 及 馬主 既各種關係,最好才可以交俾運氣話事...
所以,買十蚊八蚊就可以啫,如果買一萬幾千,唔得你去死  ... =.="

引用:
原帖由 gary10888 於 2006-6-21 04:53 PM 發表
shs98140既然你知道有咁嘅原因,你大可mark死幾隻,等佢輸完再出再買,好似隻全勝福星咁,上次包尾,再出爆大冷!
gary兄你好...其實真正賭馬...用呢個方法應該會有唔錯既回報...
即係你係分廐表(每月報紙都會update 一次那個)...揀左50匹你覺得有前景既馬啦(即係3W打上而又唔係明星味太重既)...跟住逐次逐次留意其走勢...即係睇多d佢既晨課...有冇變化...又或者陣上走勢有冇試馬意味...跟住一路睇...睇到妳覺得佢差不多到位...就開始真係參與...次次出次次買...如果你相馬角度係準既...呢個方法一定會帶俾你長線利潤...
原因好簡單...你劃定左一堆你既心水馬...咁你就唔駛場場賭...唔會場場慢慢諗...(當然我知呢度唔少朋友真心喜歡研究每場賽事,咁另作別論)...同埋香港話晒都有成千隻馬...成日出既都有幾百...你集中咁去留意某幾十隻既話...就可以更加容易睇得出箇中既手法啦...:013:

引用:
留意賭馬個賠率係咩....你先講

真係要好多時間研究,   
唉!   我每次最多踱三場咋,大部分時間都係查數據已經阻好多時間.  

~~~~{所買只重一口不買多一口}~~~~

★洗頭沐浴,不入賭局★煩惱本空,靜中生慧★
執著是個陷阱,人執著於什麼,就被什麼所困,應該取其中道,真理係超越兩邊
兄台呢幾句精句.細佬十分所賞.世人有幾多所誤其中.

前往最後回覆