請留下你認為下季會大放光芒既明日之星.........

收藏  |  訂閱
33  1.7k

完全贊同上面幾位師兄講既 "福闖"
事實上大犘幫呢一系馬主買返黎隻隻都好勁
"勁闖" "詩情晝意" etc

所以連未出過賽既一隻叫 "如詩如晝" 都一定唔差

引用:
原帖由 紅森ace 於 2006-7-4 11:02 PM 發表
完全贊同上面幾位師兄講既 "福闖"
事實上大犘幫呢一系馬主買返黎隻隻都好勁
"勁闖" "詩情晝意" etc

所以連未出過賽既一隻叫 "如詩如晝" 都一定唔差
哈...岩岩係馬會網就係睇到呢個名呀...可惜馬會網係冇呢d質新馬既相既...唔係真係想睇下囉...同埋少少更正番個名係"如詩如畫"...

俾隻力奇福星給大家,雖然不是很多分係手,但點都可以羸1場以上,
最緊要呢隻馬跑出來有D錢分.

引用:
原帖由 albertoli 於 2006-7-5 02:17 AM 發表
俾隻力奇福星給大家,雖然不是很多分係手,但點都可以羸1場以上,
最緊要呢隻馬跑出來有D錢分.
哈...睇番閣下既post...先發覺上面打漏左個名添...3歲仔贏2場既唔係"權勇駿"而係"力奇福星"...佢第一次贏沙田尾場雖然一穿而過...但係都係我意料之內...反而季尾執埋那場谷草就真係估佢唔到...証明呢隻馬雖然質素未必太高,但係勝在場地性能廣泛...亦都擺到明係一隻中長途馬...所以計威力以1800打上先係最好...呢類馬講真係呢個分數而又有水位既真係唔多...所以計分頭下贏番場應該唔難...

引用:
原帖由 愛的彩虹 於 2006-7-4 09:57 PM 發表

今日太陽有個馬匹分倉表出左黎...立一立眼...睇落方仔都有幾隻馬下季可以慢慢用...不過唔知係乜野關係啦...即係唔知同操練手法有冇關...呢個馬房d馬梗係好多都係質高體弱既...就好似之前個post講那幾匹咁啦.. ...
同意"旺國手"潛質優厚, 勝出?麚鼮鶣彯陪麂儦�, 事關第二、三係兩大熱門"創惑"."好芝味", 真係一隻一隻咁跟住番黎, 賽後即抖暑, 收埋. O'Reilly呢隻種既子女三、四歲黃金期. 且場地適應性強, 小心來季操好去快活谷出擊

咁我又 提供返隻 下季初已可以留意o既馬
不過係五班馬
新添馬 已經連番交出強勁後勁 非五班馬可以做到,而且路程適應性強快活谷沙田都得 1800 以上路程對手又弱
如進度保持,可於季初 好似過去一季萬勝峯一樣 一路殺上去
但係就一定唔係明星馬,係一隻贏錢馬。

依家抖暑時間減少跑到七月二 大圈二四號開 只要馬匹保持一定運動量 狀態已經可以保持
季尾 階段開始適應水土或開始操起o既馬 可以優先考慮

引用:
原帖由 beanman 於 2006-7-3 07:54 PM 發表
睇到"好利威"順利完成六捷真係好開心, 香港又有一匹準馬王出現, 尤其剛戰拍住"永利好"單打獨鬥, 步步壓住對手?齛堳簫�, 好似想話俾全港馬迷知, "我係最強"................希望下季 ...
我個人認為陽光未必可上頂班,第一, 佢只在1000m負重贏,但為什麼要贏5個馬位呢?
有時啲馬贏得遠未必是超級的,要考慮對手的鬥志;第二, 佢養在威哥馬房,我好懷疑佢的步處想怎樣?上季終身美麗是一個好好的例子。

下季大摩有幾匹自講馬都值得追:
1. 步步穩  應有3w
2. 企業精神   應有3w
3. 馬將軍  應有2w
4. 得多多  應有2w

還有我認為銀行馬應該選擇有倍率及常入3甲的馬.

小弟對於大家品題o既馬馬都會記存~
留返黎等暑期後再作比較~多謝各位兄弟姊妹o既提供~
另外小弟亦都想再提供多幾隻馬馬比大家討論~
一隻就係有過嚴重腳患成季無跑o既"金津威"~
呢隻上季令小弟有好大期望o既馬馬響今季一再受傷...
小弟想問問大家對呢隻馬馬o既睇法~
跟住就係大摩新馬"金科寶蹄"~小弟對呢隻馬馬都有一定欣賞~
因為隻馬曾經試過鍇大閘一再有過強烈o既追馬意欲~
可能進度唔夠...有d趕工夫o既情況...初出小弟都蝕左十蚊參與~(小注怡情嘻嘻~)
不過隻馬馬形格修長~相信來季千四至一哩會係射程範圍~出自Anabaao既馬馬普遍有長力~
黎緊小弟再尋找下一d馬馬問下大家丫~
請多多指教~

引用:
原帖由 beanman 於 2006-7-3 11:52 PM 發表

小弟都有留意"山東好馬", 特別係673場次, 出閘後留到最後, 入直路初被圍困, 最後幾經辛苦先抽到最外檔衝. 但估唔到爆發力都幾赫人, 後上之勢全場最勁得第四, 試馬味濃, 且此駒應跑長D更好, "山東 ...
我对山东快马有D保留,因为呢只马反白眼,天生古灵精怪,总之就是演出不稳定。
同类马有师兄出马,七星乐园,型格几好,但成日近完受追捧,但是总是不出头!

引用:
原帖由 有冇咁多名 於 2006-7-4 09:43 PM 發表
福闖同馬將軍一對大摩馬都可以儲定錢啦
同意!!!
新鮮出爐既愛爾蘭打比冠軍(唔記得叫咩名)都係佢蹄下敗將~~

前往最後回覆