岳敦

收藏  |  訂閱
17  981

岳敦

近日見調動表,見到日日有岳敦既馬拉左去其他馬房,情況猶如許怡末年.
如果輝哥d馬俾人拉倉,仲好啦.條友都唔識練馬.
岳敦而家手上得番老弱殘,強中霸已經交代晒,等落四班先掃得.水星一季頂多一w.

唉...........

引用:
原帖由 FBI2 於 2006-7-6 08:22 PM 發表
近日見調動表,見到日日有岳敦既馬拉左去其他馬房,情況猶如許怡末年.
如果輝哥d馬俾人拉倉,仲好啦.條友都唔識練馬.
岳敦而家手上得番老弱殘,強中霸已經交代晒,等落四班先掃得.水星一季頂多一w.

唉...........
連本來可能有一兩場馬贏既"獲利多"同埋"魄力之城"都已經走埋喎...難攪啦...冇法...香港賽事係唔適合一d太慢熱既馬房既...

引用:
原帖由 愛的彩虹 於 2006-7-6 08:35 PM 發表

連本來可能有一兩場馬贏既"獲利多"同埋"魄力之城"都已經走埋喎...難攪啦...冇法...香港賽事係唔適合一d太慢熱既馬房既...
佢以後每年頭馬都不夠數,佢目標是羸夠獎金數字就算架啦!前年頭馬不夠數,但獎金夠數,上年頭馬不夠數,獎金就差二三百萬就不用收信,未來一年就唔知道,估計又是買1-2隻高班自購馬,博羸夠續牌獎金就算.

引用:
原帖由 albertoli 於 2006-7-6 09:32 PM 發表

佢以後每年頭馬都不夠數,佢目標是羸夠獎金數字就算架啦!前年頭馬不夠數,但獎金夠數,上年頭馬不夠數,獎金就差二三百萬就不用收信,未來一年就唔知道,估計又是買1-2隻高班自購馬,博羸夠續牌獎金就算.
上年夠,剛好13場頭馬.

引用:
原帖由 愛的彩虹 於 2006-7-6 08:35 PM 發表

岳敦同英格蘭隊波都係一樣,墨守成規,唔識變法,梗係玩完啦.

佢係一個好好既練馬師
可惜手上無馬可用
加上佢係錫馬之人
所以都想佢繼續有得玩

引用:
原帖由 紅森ace 於 2006-7-7 12:51 PM 發表
佢係一個好好既練馬師
可惜手上無馬可用
加上佢係錫馬之人
所以都想佢繼續有得玩
以前有既..明德囉...人醫馬,佢醫馬,人地越醫越好,佢就越醫越摺.
當年仲有偶像,計得精彩呢d贏過一級賽的馬,不過岳敦練馬太自然式,
有得谷時都唔去谷盡,最精彩都係強中霸連贏三場.

岳敦唔適合 hk 呢個急功近利的賽馬模式

適者生存, 佢都係玩埋下季拜拜

岳敦訓練馬匹的功力,大家已在東征西討的「好望角」見識過。剛季贏有內在毛病「魔術師」亦盡展功力,只不過手法太柔、太順其自然,無法在急功近利的香港馬圈得到應有的尊重。
但全世界馬圈都有大馬房、小馬房,各施各法,各展所長。大馬房以量取勝(頭馬數字),小馬房以質取勝(賠率),作為馬迷,我們沒有必要落井下石,更沒有必要去看輕一些小馬房。

前往最後回覆