上一頁下一頁
發新話題

狗基金 2/7P.19#284

收藏  |  訂閱
287  20.8k

引用:
原帖由 nithan 於 2006-3-20 03:11 PM 發表
大家都中左大摩圈套, 諗住計劃得搵蘇銘倫黎, 理應部署好實砌, 點知原來係副車!
真係低估左詩情畫意既實力, 今日睇呢隻馬仲係未識得換腳GA, 如果大mo識得教到隻馬換腳, 呢隻馬一定係123分以上既馬, 長期跟著佢啦, 睇黎大mo又多隻大賽棋子啦, 另外一定要睇實祝福, 今日塞到咁番黎都係輸少少, 勝在夠準及有體力, 季尾唔清楚有冇1600平磅 (懶唔想check賽期 ), 如果有而因其他1級馬要爭3冠要浪費氣力呢隻馬會有1場馬在手, 最後一提勝利飛駒, 唔係輸戴勝, 邊個騎上去都無位, 但最後100m望空後無想像中衝得咁勁, 可能未撻著啦, 下場要睇多次, 但似乎去到呢個評分好難再贏, 或者真係1400米有D, 等下啦..:014:

引用:
原帖由 yickchingw 於 2006-3-20 05:26 PM 發表

真係低估左詩情畫意既實力, 今日睇呢隻馬仲係未識得換腳GA, 如果大mo識得教到隻馬換腳, 呢隻馬一定係123分以上既馬, 長期跟著佢啦, 睇黎大mo又多隻大賽棋子啦, 另外一定要睇實祝福,  ...
其實要輸一次馬唔係輸最後直路, 我估戴勝一早幫勝利飛駒留定靚位, 係求仁得仁, 若佢真金白銀買左, 真唔會明知慢速, 仲要慢慢咁跟, 驚死人地走遠左佢有位出咁, 望空上得唔勁, 因佢跟前左, 若佢留後就唔會沿欄上而走中外檔, 咁就必能坐位望贏, 可惜都係個句, 點刨點度都唔夠人家一算! :022::022:

今次無咩時間刨馬仔, 交幾句行貨就算數啦, 銀行馬「幸運戰駒」又出啦, 自從加入左做銀行馬之後都冇咩表現, 係咪2班唔夠呢, 今次過黎快活谷到跑, 遇著D級數低D既對手, 8檔可能要用少少力, 不過信佢有質數, 131磅對呢隻大馬冇太大影響, 再冇表現就必須刪除, 佩腳應從內檔著手, 2檔, 「紅衣凱旋」, 上次贏得好輕鬆, 但蹄下敗仗再出無一能勝, 水準不算太高, 如成熱便買不落手, 1檔, 「追風快將」從未有表現, 3檔, 「幸運精英」, 上場贏得漂亮, 3班必超, 熱門也不能捨棄, 4檔,「虎虎生威」, 上場竟在沙田高水準賽事跑得近左少少, 眼見個勢頭幾好, 今次跑番贏馬路程, 鄧迪必博盡, 跑得番便有冷機, 再以鐵3角投注...

「幸運精英」「虎虎生威」「幸運戰駒」
Q + Qp @10

引用:
原帖由 yickchingw 於 2006-3-22 04:55 PM 發表
今次無咩時間刨馬仔, 交幾句行貨就算數啦, 銀行馬「幸運戰駒」又出啦, 自從加入左做銀行馬之後都冇咩表現, 係咪2班唔夠呢, 今次過黎快活谷到跑, 遇著D級數低D既對手, 8檔可能要用少少力, 不 ...
再次報捷, 跑1,2,4, 頭2名表現很好, 幸運戰駒似乎無想像中咁高, 決定取消銀行馬行列, 虎虎生威真係肥左少少, 下次無呢個倍率GA LA, 紅衣凱旋不是太高, 如果佢走2壘呢個第3已經俾左虎虎生威, 星期日打比日再黎過!

我都有錢收呀今場, 中開有條路, 再買三重彩, 臨場飛起今晚訓著左既柏寶, 幸運戰駒和幸運精英任走一二, 指定今晚醒神既賴仔第三, 熱熱地都有四百幾! :014::014:

引用:
原帖由 nithan 於 2006-3-20 21:29 發表

其實要輸一次馬唔係輸最後直路, 我估戴勝一早幫勝利飛駒留定靚位, 係求仁得仁, 若佢真金白銀買左, 真唔會明知慢速, 仲要慢慢咁跟, 驚死人地走遠左佢有位出咁, 望空上得唔勁, 因佢跟前左, 若佢留後就唔會沿欄上而走中外檔, 咁就必能坐位望贏, 可惜都係個句, 點刨點度都唔夠人家一算!  
完全同意 :009:

所以玩馬仔最好就係小注怡情 :005:

引用:
原帖由 yickchingw 於 2006-3-22 21:57 發表

再次報捷, 跑1,2,4, 頭2名表現很好, 幸運戰駒似乎無想像中咁高, 決定取消銀行馬行列, 虎虎生威真係肥左少少, 下次無呢個倍率GA LA, 紅衣凱旋不是太高, 如果佢走2壘呢個第3已經俾左虎虎 ...
Very Good ~

不過今晚既馬, 意外地咁正路, 賽前估都估唔到 .......

引用:
原帖由 nithan 於 2006-3-22 10:01 PM 發表
我都有錢收呀今場, 中開有條路, 再買三重彩, 臨場飛起今晚訓著左既柏寶, 幸運戰駒和幸運精英任走一二, 指定今晚醒神既賴仔第三, 熱熱地都有四百幾! :014::014:
工喜晒..:014:
引用:
原帖由 sssstttt 於 2006-3-22 10:02 PM 發表

完全同意 :009:

所以玩馬仔最好就係小注怡情 :005:
冇錯...同意...
引用:
原帖由 sssstttt 於 2006-3-22 10:04 PM 發表

Very Good ~

不過今晚既馬, 意外地咁正路, 賽前估都估唔到 .......
係牙..搞到我個盤冇人中..[乘機賣廣告]:014:

估唔到話咁快就係打比日啦, 可惜林地, 好彩今日比較得閒, 初步鐘意第3場冷門
1 華忠寶
5 呈祥
7 永歡騰
9 雄心駿馬
14 愛菊
聽日再出分析...

取消左銀行馬幸運戰駒之後遲D會加番, 不過暫時未有, 等下啦..:014:
另外想同大家講下季尾既特性...

季尾留意馬

一. 大家必須留意一D體力較佳既馬, 例如曾經小休或質新既馬匹..
二. 林地馬, 踏入雨季, 林地特佳既馬當可乘機贏回一場
三. 以上2點大家都知, 但係今季有D特別既地方就係好多10幾分既馬贏馬過番保險線, 好多低分既馬都上名, 好似星期3 5班1650 3甲都係低過28分, 所以此類馬如成冷可以一博..

季尾留意馬房

大摩同蔡約翰爭冠軍當然會盡力, 另外一D唔夠13場既馬房都會好努力贏馬, 所以呢幾個馬房要多加留意..

暫時係咁多, 有錯請各位補充...

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆