上一頁下一頁
發新話題

狗基金 2/7P.19#284

收藏  |  訂閱
287  20.8k

引用:
原帖由 kc10412 於 2006-4-19 12:20 PM 發表
「歡樂滿堂」馬房部署1200跳1800,難度極高。但根本就係此程馬,之前劣績可以抹去,跑短途擺明跟跑等落班。慎防增程即食!
好野! 果然即食, 仲要咁好分! :022:

引用:
原帖由 nithan 於 2006-4-20 08:54 AM 發表

好野! 果然即食, 仲要咁好分! :022:
下次上四班又會去左邊...:011:

復活節假咁快就完左啦, 我既分析都會隨之而減少, 希望大家唔好介意啦..←話掂都係必輸貼士, 不如唔好推介好過, 哈哈..:014:
女皇杯日都係好睇唔好食嫁啦, 吼下冷都無壞..:014:

第一場大熱門必係「玉蜻蜓」, 上場走勢真係好輕鬆, 蹄下敗將再出都有好表現, 但3歲馬突然增程1800, 13檔加上132磅太熱好似唔係好抵買, 反而我幾鐘意「出騏好」, 此駒不嬲都係三四班升降機, 但今季似乎落腳慢左, 連續幾場1600都放唔出, 今次加程千八好合理, 2檔應該會快過跑慣2200既「太平洋」到時可以跟, 可以放, 形勢都幾有利下, 15號o個課仲去叫「永利好」同佢拍番課, 今季未交代馬必拼, 稍不明白配搭, 戴勝無馬騎而要擺個高雅志上去, 出奇既係今日最後試跑都係戴勝操, 唔知係覺得同戴勝唔合拍定想高雅志死磅少D啦, 如無意外應該係半冷膽.

第九場二場2000, 2000米一起步就要轉彎, 所以要番D內檔馬無虧底, 「好爸爸」上場打比韋達跑到唔知點咁, 今場有1檔, 跑法會比上一場主動, 2000米一定夠氣, 配鄧迪一試無妨, 有馬擔飛下可以做膽.「確叻寶」追左好多場上場終於有番走勢, 2班一定夠, 2檔形勢仲有利, 86分應該未夠分爭皇太后杯, 鬥志好必拼. 「綠色天地」上場贏得比想象中輕鬆, 忠心準繩有好檔應可做腳. 「首飾之星」一早已證明2000適合, 內檔好跑, 會博. 「富士晨曦」上場稍失望, 不知是鬥志不佳或是路短, 橫Dim都係追一段咩檔都無所謂, 配合同主馬「心褔」而來應會博, 而佢都贏過我所提供既馬Tim, 但感覺上博得好多而班分都已經好高, 如果仲係大熱未必會拖, 「時分秒」初上2班宜觀望. 「安翹」12檔一起步即轉彎要用好多力, 要好形勢先有機會上名...
引用:
基金
混過 2x3
第一場「出騏好」W
第九場「好爸爸」「確叻寶」 「綠色天地」「首飾之星」Q =130
保險
混過 2x3
第一場「出騏好」P
第九場「好爸爸」「確叻寶」 「綠色天地」「首飾之星」Qp =130
共260..

第一場無心水, 你既意見值得參考:014:
第九場鍾意"綠色天地", 呢系"綠色"係告達理馬房既主力, 演出亦係最出色既, 今次"女皇盃"大賽日同主對馬出征, 應該唔係黎玩, "綠色駿馬"出戰女皇盃機會一般, 所以呢場"綠色天地"應搏殺威一威, 穩膽, 腳拖唐唐隻"富士晨曦", 細佬?鶧�"安翹", 同轉左去摩厩而未交代既"高暢"...........不過講真呢場D腳都幾多邊線分子, 小心, 希望樓主贏多D;)

第一場心水差唔多~^^
玉蜻蜓真係好似重左d~重要13檔
1800米...雖然睇黎增程亦合
但真係好似難跑左D~

出騏好出王牌增程~要留意

太平洋上次直路俾人過左~縮返1800岩數
加上佢之前1800既時間都比其他對手唔錯
有力補中...半冷必買<-我指我自己...^^"
(不過我想問胡新D馬會唔會遇熱死火架?)

再加隻勝利掌聲~有路往績~又夠輕~
如有十幾倍...爆得~:005:

腳加埋隻 錢順來LA~

(註:本人賭左馬一個用都冇...請慎重考慮:014:)

引用:
原帖由 yickchingw 於 2006-4-21 05:33 PM 發表
復活節假咁快就完左啦, 我既分析都會隨之而減少, 希望大家唔好介意啦..←話掂都係必輸貼士, 不如唔好推介好過, 哈哈..:014:
女皇杯日都係好睇唔好食嫁啦, 吼下冷都無壞..:014:

第一場大 ...
九場合晒心水,十卜:014:

今次賽事有兩隻馬 有皇有保
二場 京城之威
四場 高高的
高高的我會留意
京城之威 冷人冷馬 未敢睇好

富士晨曦志不在上仗, 佢每次贏馬時, 最後四百都已上到黎中間位置左右, 而輸時都刻意入直路仲係包尾, 上仗又係咁, 今次如果肯搏, 應該有力坐住望贏, 今場無正宗快馬, 安翹應可順利再放, 但十二檔頭段要埋黎必要俾多d , 咁可能令馬上口而早段會比預期中快左, 而且二千十二檔好蝕, 能否再一次放到尾真係好睇中間佢能否收得稍慢, 而其他馬唔搞佢, 高暢由黎海榮換上杜利萊, 大摩強陣壓境, 亦應看好, 綠色天地近況準, 但此類馬不停搏, 搏到上仗贏左交代, 今場會否再黎實屬未知之數, 馬始終加左唔少分, 交代後可能留番下季了, 分分鐘唔再玩, 好爸爸二千應該無問題, 但唔係話好醒既馬, 宜腳忌膽, 確叻寶應有力慢慢適應評分和慢慢跑得番, 今場能守好位伺機後上, 可惜上仗算係爆冷不成馬, 今場有點失先機感覺, 此類馬分分鐘又無影, 首飾之星一次千八即僅負, 二千都咪過份睇少, 搏黎搏去都唔得, 係時候增程試下, 妙妙星121磅用巫斯義, 試過一仗後再跑正宗路程, 有權殺哂所有馬應該係佢!
總結今場應該係富士晨曦三甲膽, 腳拖安翹, 高暢, 首飾之星和妙妙星!

引用:
原帖由 beanman 於 2006-4-21 06:46 PM 發表
第一場無心水, 你既意見值得參考:014:
第九場鍾意"綠色天地", 呢系"綠色"係告達理馬房既主力, 演出亦係最出色既, 今次"女皇盃"大賽日同主對馬出征, 應該唔係黎 ...
「高暢」偏熱及「安翹」外檔
最多三重彩腳, 祝你好運..

引用:
原帖由 nithan 於 2006-4-22 10:21 AM 發表
富士晨曦志不在上仗, 佢每次贏馬時, 最後四百都已上到黎中間位置左右, 而輸時都刻意入直路仲係包尾, 上仗又係咁, 今次如果肯搏, 應該有力坐住望贏, 今場無正宗快馬, 安翹應可順利再放, 但十二檔頭段要埋黎必要俾多 ...
感謝分析, 會參考..:014:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆