上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 潛規則(update 七十章 P.31-全文完)

收藏  |  訂閱
484  141.3k

會唔會係....樓主以前所講嘅唔會一路順風順水嘅開始?

引用:
原帖由 machikaka 於 2017-4-30 10:15 PM 發表 查看引用來源
會唔會係....樓主以前所講嘅唔會一路順風順水嘅開始?
有可能, 一個人太大貪一定唔會順利

第十六章.再遇Jenny

就喺Joan同租劉經理開房嘅同一日,Newton喺Audree個集團逗留左一陣就走,行出座大廈冇幾耐,忽然有人喺後面叫佢:「Newton!」Newton傳身一望,原來係久違嘅Jenny,見佢一身便裝,美好嘅身材仍然突出,就笑一笑:「咁啱嘅?」Joan話:「係囉。」

Newton再問:「你最近點呀?」Jenny話:「咪聽你講,開左間補習社,生意都算唔錯。」Newton覺得欣慰:「你可以搵返自己條路,我都好開心。」Jenny話:「都係得你點醒我啫,我好感激你架。」Newton話:「都要你自己唔再執著先得。」

Jenny跟住忽然問Newton:「你依家得唔得閒?」Newton反問:「得呀,重咩呀?」Jenny話:「我想帶你去我間補習社參觀下,就喺呢到附近。」Newton同意:「都好喎,睇你搞成點。」Jenny微微笑:「知你鐘意搞嘢嘞。」

兩個人邊行邊傾,Newton話:「你成個人都唔同晒。」Jenny問:「係咩?點唔同呀?」Newton話:「有返以前啱啱識你嘅感覺,而且比較穩重。」Jenny話:「經歷過咁多,點都會有改變嘅。」

佢地上到去補習社,Newton見間補習社已經頗有規模:「睇落搞得唔錯喎。」Jenny話:「算係噉啦。」先推門入去,一入到補習社,就有一個做接待嘅女仔同Jenny打招呼,Newton見個女仔都幾靚,就都同佢打招呼,個女仔對Newton點一點頭。

Jenny向個女仔介紹:「佢叫Newton,係我好朋友,我帶佢黎參觀下。」個女仔話:「Newton你好,不過重有十分鐘先落堂。」Jenny就轉頭同Newton講:「噉我帶你去辦公室睇下先。」Newton點頭話好。

Jenny同Newton一齊去到辦公室,Newton話:「辦公室擺設唔錯喎,唔似一般嘅辦公室,你自己諗架?」Jenny畀Newton讚,有啲開心:「係呀,想畀啲員工做嘢嘅時候輕鬆啲。」

呢個時候,落堂鐘響起,一眾學生趕住離開補習社,所有補習老師亦都係課室出黎,行返去辦公室,喺辦公室見到Jenny同Newton,Newton見啲女補習老師都係年輕貌美,男補習老師就俊朗健康。

Jenny續一介紹佢地畀Newton識,其間Newton隱隱感覺到啲男補習老師對佢有敵意,Newton望一望Jenny,就諗:「個衰妹梗係同啲男補習老師上過床。」Jenny跟住話帶佢去參觀啲課室,同佢一齊行出辦公室。

去到一間課室,Jenny問Newton:「侯先見你望我一眼,有咩事呀?」Newton只係搖頭一笑:「冇嘢呀。Jenny話:「你噉望住我一定有啲嘢嘅。」Newton問:「你唔覺你啲男補習老師唔鐘意我咩?」

Jenny反問:「噉同我有咩關係?」Newton話:「梗係關啦,因為你同佢地上過床,佢地見我同你咁熟,自然妒忌啦。」Jenny嘴角一笑:「真係咩乜都瞞唔到你,我係佢地嘅女皇。」

Newton話:「佢地咁靚仔,你個衰妹又點會放過佢地。」Jenny好得戚話:「佢地都係我精挑細選。」Newton又話:「同意,連啲女補習老師都咁正。」Jenny忽然話:「如果你想玩嘅,我可以安排喎。」

Newton搖頭話:「唔使,我反而鐘意接待嗰個女仔。」Jenny讚佢:「識貨喎,佢幾大波架,又算高挑,而且個樣cutecute地,好受男家長歡迎,佢地成日上黎,借機會撩佢。」

Newton話:「我都係講下,佢邊會肯同我上床。」Jenny話:「你冇理由唔知有一樣叫潛規則架。」Newton問:「接待員都接受潛規則咩?」Jenny話:「佢一直都想轉做補習老師,不過我冇應承。」

Newton再問:「點解佢咁想做補習老師?」Jenny話:「我間補習社依家算略有名氣,所以補習老師人工比一般補習社高,另外每教一班又有佣金分,入息可以去到六位數字,同做接待員嘅收入差好遠,我只要答應畀佢由見習老師做起,佢一定肯任你玩。」

Newton點頭話明白,其實心中唔係好信,Jenny話:「我遲啲會同佢講,佢會搵你。」Newton話:「噉我走先,保持聯絡。」Jenny話:「好,有機會再出黎傾過。」Newton行到補習社門口前,同個接待嘅女仔講byebye先出去。

過左兩日,有個女仔打手機畀Newton:「請問你係咪Newton?」Newton答:「我係。」個女仔就淡淡話:「我係Jenny間補習社嘅接待員,佢叫我搵你。」Newton不禁微微一笑。

joan??  jenny?? 打錯左?

引用:
原帖由 icelun 於 2017-5-1 01:29 AM 發表 查看引用來源
唔係, Jenny係本人上一部色情小就嘅女主角
http://www.188channel.com/viewthread.php?tid=25913844&extra=&page=1

引用:
原帖由 netsee 於 2017-5-1 02:01 AM 發表 查看引用來源

唔係, Jenny係本人上一部色情小就嘅女主角
http://www.188channel.com/viewthread.php?tid=25913844&extra=&page=1
Newton再問:「你最近點呀?」Joan話:「咪聽你講,開左間補習社,生意都算唔錯。」Newton覺得欣慰:「你可以搵返自己條路,我都好開心。」Joan話:「都係得你點醒我啫,我好感激你架。」Newton話:「都要你自己唔再執著先得。」

我知呀 我有睇 但你第二段 打錯人名

利害....支線故事駁返去主線故事:smile_14:

引用:
原帖由 icelun 於 2017-5-1 11:39 AM 發表 查看引用來源

Newton再問:「你最近點呀?」Joan話:「咪聽你講,開左間補習社,生意都算唔錯。」Newton覺得欣慰:「你可以搵返自己條路,我都好開心。」Joan話:「都係得你點醒我啫,我好感激你架。」Newton話:「都要你自己唔 ...
唔該晒提醒, 已經修改

引用:
原帖由 machikaka 於 2017-5-1 12:06 PM 發表 查看引用來源
利害....支線故事駁返去主線故事:smile_14:
兩條線將來可能會有交雜

引用:
原帖由 icelun 於 2017-5-1 01:29 AM 發表 查看引用來源
第二段是有打错名、小小confuse.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆