上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.9k  1.4m

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-11-12 08:31 發表 查看引用來源

太高嘅男士又有限制嘅,阿星同女伴行出街就好礙眼喇,係人都唔想俾人話電燈柱掛老鼠箱㗎啦,當阿星攬住女伴嘅時候,就好似試過俾人話電燈柱攬住老鼠箱喇,都好滑稽㗎。

查實依家香港嘅生活模式,識三幾句英文都有需要啦,如果講 ...
話時話,我都有呢啲經歷。

大部分一聽電話,
Hello !
聽到對方er ,就cut 咗線

只有小部分,
Speak Chinese ?
答完no ,又cut 線

引用:
原帖由 dragonbone 於 2021-11-12 11:31 發表 查看引用來源

師妹,Copy & Paste既幾步曲追女法我廿年前已識用,用到悶。
對人好對自己好,我都已無心機玩呢種環保send。
好記得廿年前有套風塵3俠,阿梁朝偉會同自己細佬講野,細佬即條J,佢細佬會投訴偉仔悶,好搞笑but truth.
所以識 ...
果套戲超好笑🤣

呀旦突然講法文,仲以為自己學咗英文

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2021-11-12 11:49 發表 查看引用來源

果套戲超好笑🤣

仲以為無知音人添,呢套係市井得來不落俗套的。
係,阿旦係餐廳識聽識講,先知自己一直學緊法文,勁搞笑。
我好鐘意睇梁朝偉既戲會加插心底話旁白呢個技巧。

引用:
原帖由 dragonbone 於 12/11/2021 11:10 發表 查看引用來源

所以我成日覺得,如果已有家室,一個男人既失敗,唔一定關個女人事,但一個男人既成功,女人是功不可沒,如果女人都同個男人一齊打江山固然睇得出,如果個女人係默默背後支持,我傳統掛,我係好欣賞呢種女人架,但呢家野真係可遇不可求 ...
咪係,真係pink lin易揾過高智慧嘅女人,不過當女人智慧高,佢對男人嘅要求都會高,阿法男未必個個都咁有料,難😬

引用:
原帖由 dragonbone 於 12/11/2021 11:33 發表 查看引用來源

HAHA......師兄你又衰既。
除左行騙,其實好多時打黎我都會聽架,因為對方都係搵食,打通左要過一定時間佢公司先會俾錢,(就算sell唔到野)所以我通常會由佢講,咁上下我先收線。當然,其間我又唔係次次都會聽內容,可能仲放低電 ...
師兄你真係好心地,阿星成日諗住婉拒已經算係好好人,真係要改善下先得。😬

引用:
原帖由 dragonbone 於 2021-11-12 12:03 發表 查看引用來源

仲以為無知音人添,呢套係市井得來不落俗套的。
係,阿旦係餐廳識聽識講,先知自己一直學緊法文,勁搞笑。
我好鐘意睇梁朝偉既戲會加插心底話旁白呢個技巧。 ...
我仲記得有首歌

我叫大頭文……

引用:
原帖由 Katrinacat 於 12/11/2021 11:44 發表 查看引用來源

話時話,我都有呢啲經歷。

大部分一聽電話,
Hello !
聽到對方er ,就cut 咗線

只有小部分,
Speak Chinese ?
答完no ,又cut 線
阿星諗住如果佢開第三次聲就同佢傾下偈,問下佢呢份工好唔好做,或者問佢成功過幾多次,知唔知點樣先可以說服到電話另一邊嘅準客戶有耐性聽你講,點樣利用五感同步令到對方同你身同感受嘛,點知佢咁快收線,講得兩句唔講埋第三句咁冇耐性嘅呢?😬

引用:
原帖由 Katrinacat 於 12/11/2021 11:49 發表 查看引用來源

果套戲超好笑🤣

oui monsieur, comment puis-je vous aider?先生,阿星可以點幫你呢?😬

引用:
原帖由 Katrinacat 於 12/11/2021 12:15 發表 查看引用來源

我仲記得有首歌

我叫大頭文……
第三個係咪梁家輝呢?😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-11-12 12:17 發表 查看引用來源

阿星諗住如果佢開第三次聲就同佢傾下偈,問下佢呢份工好唔好做,或者問佢成功過幾多次,知唔知點樣先可以說服到電話另一邊嘅準客戶有耐性聽你講,點樣利用五感同步令到對方同你身同感受嘛,點知佢咁快收線,講得兩句唔講埋第三 ...
咪就係。一講hello 就cut 線⋯⋯

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆