上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.8k  1.3m

引用:
原帖由 dragonbone 於 24/11/2021 12:08 發表 查看引用來源

師兄,又或咁講,而家係長keep SL,而唔係正印,分別其實非常之大,因為投入得黎要識抽離,重視對方又要放得低對方,HAHA,其實都幾自虐。
反而更多人選擇算數唔要就唔要,揀下一件好過。
師兄講既情況,正正就係溝時就正菜,溝完食完就 ...
在阿星嚟講,無論正印又好,情人都好,朋友亦係,有感情連繫嘅關係就需要用心去維持。正正就好似師兄引述呢位人妻所講,情人如果耐咗就同屋企入面個男人一樣,出面又係咁屋企又係咁,創傷仲大。誠信唔係一朝一夕形成,但係破壞就只需要一剎那;一個有型有修養嘅男人花咗好多心機先磨練到呢個境界,醒目嘅男人並唔會掉以輕心,令佢心愛嘅女人失望。不過當一個男人都放棄咗自己嘅時候,就係連女人都放棄埋嘅時候。首尾呼應返之前所講,唔識得愛錫自己,又點識得愛錫别人呢?😬

引用:
原帖由 dragonbone 於 2021-11-24 12:20 發表 查看引用來源

直情係正,我識左一位人妻,未見過真人,但如果我係教師級,我估佢係博士級。
佢對男人好有一手,基本佢講,男人都係分幾個階段,大部份都係離唔開最終會熱情冷卻,只有少數,係極少數可以SL黎講都仲係好好,記住係用好黎形容,因為佢講 ...
博士級的女人?
相信佢可以滔滔不絕咁樣,
和師兄你討論男人,
你從中有冇融會貫通呢?🤭

咁其實女人如果出外借求,
之後對方退化,
是否響起女人需要再尋覓的警號呢?
喺呢個景況?
女人是去?是留?多會怎樣選擇呢?

引用:
原帖由 dragonbone 於 2021-11-24 12:20 發表 查看引用來源

直情係正,我識左一位人妻,未見過真人,但如果我係教師級,我估佢係博士級。
佢對男人好有一手,基本佢講,男人都係分幾個階段,大部份都係離唔開最終會熱情冷卻,只有少數,係極少數可以SL黎講都仲係好好,記住係用好黎形容,因為佢講 ...
龍兄,快d同呀博士做個臨床研究,分析下你第幾階段先啦😂

引用:
原帖由 sam7211 於 2021-11-24 15:14 發表 查看引用來源

博士級的女人?
和師兄你討論男人,

之後對方退化,
喺呢個景況?
女人是去?是留?多會怎樣選擇呢? ...
其實退化無咁快,多數只係打回原形。
所以一開始就俾真嘢人地睇,就有機會行得遠。

引用:
原帖由 vanillasky 於 2021-11-25 09:27 發表 查看引用來源
其實退化無咁快,多數只係打回原形。
所以一開始就俾真嘢人地睇,就有機會行得遠。
係咪要好似你和她那樣呢?
係呢!你哋渡過了多少週年呢?

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-11-24 14:41 發表 查看引用來源

在阿星嚟講,無論正印又好,情人都好,朋友亦係,有感情連繫嘅關係就需要用心去維持。正正就好似師兄引述呢位人妻所講,情人如果耐咗就同屋企入面個男人一樣,出面又係咁屋企又係咁,創傷仲大。誠信唔係一朝一夕形成,但係破壞就只 ...
師兄,如果情感唔係一夫一妻制度,你估你會唔會唔止一個老婆呢?

引用:
原帖由 sam7211 於 2021-11-24 15:14 發表 查看引用來源

博士級的女人?
和師兄你討論男人,

之後對方退化,
喺呢個景況?
女人是去?是留?多會怎樣選擇呢? ...
博士級人妻令我明白到,今時今日既女生,已經唔再係等條佬為所欲為,佢地都會主動出擊。
佢有同我講,一開始如果唔係佢老公唔好,佢唔會出去,點知一試,好似撻著左,好玩到不得了,佢既見解,感性一面可以講有D卑哀,事實一面睇就係女人要玩,比男人可以更狠更義無反顧。
博士人妻仲係現任玩家,佢有分男人層次級數,真係聽到我都汗顏。
師兄問果樣,我亦都有問。
博士人妻講,佢有D都圍埋搵食既人妻,一部份就係屋企果件唔得,街外果件又慢慢麻麻,進退兩難緊。是去是留呢?我有講笑要唔要我救火架。
但博士人妻就完全另一套理論,佢唔會要自己難受或忍,忍屋企果件就夠,街外搵番黎既一定係嘆。

引用:
原帖由 vanillasky 於 2021-11-25 09:22 發表 查看引用來源
龍兄,快d同呀博士做個臨床研究,分析下你第幾階段先啦😂
HAHA....... 由於一早講左唔見,俾完個履歷後佢估算我係非物質遺產階段黎架,即好正但過晒氣囉。

引用:
原帖由 dragonbone 於 25/11/2021 11:59 發表 查看引用來源

師兄,如果情感唔係一夫一妻制度,你估你會唔會唔止一個老婆呢?
估計相信研究推斷幻想妄想都應該唔會,阿星咁窮,某女人肯同阿星捱😬

引用:
原帖由 dragonbone 於 25/11/2021 12:11 發表 查看引用來源

博士級人妻令我明白到,今時今日既女生,已經唔再係等條佬為所欲為,佢地都會主動出擊。
佢有同我講,一開始如果唔係佢老公唔好,佢唔會出去,點知一試,好似撻著左,好玩到不得了,佢既見解,感性一面可以講有D卑哀,事實一面睇就係女人 ...
出嚟揾食嘅女人一般都要求高,而出嚟揾食嘅男人一般都要求低,咬唔到弦嘅原因,大概都係因為咁。女人想要質素,男人想要數量,又係咬唔到弦。查實講咗出嚟啲人都係咁照做,所以你話阿星幾好彩,成日都屎忽撞棍,入咗😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆