上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  626.5k

安國倫騎「美麗寶寶」墮馬,人傷得重,馬亦有傷:

獸醫於賽後立即檢查「美麗寶寶」,內窺鏡檢查顯示該駒的氣管內有很多血,而該駒右前蹄踭部及左前蹄踭部均有被後腳踢中造成的傷口,一對前足系部有多處擦傷,左後腿跗關節內側部位有一個細小的傷口。「美麗寶寶」必須通過獸醫檢驗後,才可再次出賽。

2/12
二班泥地千二:駿皇綵

三班千四:標準猴王(王牌) 安喜R3

三班泥地1650:綠勇士(王牌)

四班泥地千二第二組:西域猴王

國際賽名單變動
卡帕利島退出香港瓶 原先參戰香港杯嘅伊士華轉組過嚟跑瓶 香港杯得返十隻

另外魅力知友加入跑一哩錦標

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-11-26 01:40 PM 發表 查看引用來源 安國倫騎「美麗寶寶」墮馬,人傷得重,馬亦有傷:

獸醫於賽後立即檢查「美麗寶寶」,內窺鏡檢查顯示該駒的氣管內有很多血,而該駒右前蹄踭部及左前蹄踭部均有被後腳踢中造成的傷口,一對前足系部有多處擦傷,左後腿跗關節內側部 ...
無人想見到高佬安有事 聽聞當年戴萊都係頭落地而陣亡==

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-11-26 09:58 PM 發表 查看引用來源 無人想見到高佬安有事 聽聞當年戴萊都係頭落地而陣亡==
是,我在電視直播看到,已經收韁,馬就在終點柱前面失蹄,戴萊向前滾下,觀眾都見到……

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-11-25 04:35 PM 發表 查看引用來源
可能依家一哩都唔得 落返千四可能好啲 見韋賊都無乜跑錯
在港跑過幾場睇落隻馬鬥心一般, 直路唔加速, 前景唔多樂觀

引用:
原帖由 lomonds 於 2018-11-27 12:22 AM 發表 查看引用來源  

在港跑過幾場睇落隻馬鬥心一般, 直路唔加速, 前景唔多樂觀
暫時確是這樣。有爆炸力但力短,或出頭後便慢腳,跑千四就似得千三力。或健康影響,希望跑下來會好轉。馬王頭幾場也似力短,後來才進步。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-11-26 02:59 PM 發表 查看引用來源
2/12
二班泥地千二:駿皇綵

三班千四:標準猴王(王牌) 安喜R3

三班泥地1650:綠勇士(王牌)

四班泥地千二第二組:西域猴王
報名馬少,是馬太嫩,能出賽馬少?

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-11-27 02:12 PM 發表 查看引用來源  

報名馬少,是馬太嫩,能出賽馬少?
但見肥佬麥三隻舊部安騏 安喜同好吉利今朝有試閘 相信好快出得

好吉利順放返嚟第二 安騏見韋賊全程俾 另一組安喜放頭返嚟第三 猴王駒唔上唔落 美麗經典前兩段脫哂節 返嚟稍追上馬群

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆