上一頁下一頁
發新話題

自认锄大Dee高手请进

收藏  |  訂閱
145  11.9k

引用:
原帖由 斬崩刀 於 2007-9-26 05:46 PM 發表
諗左好耐
1出6先 3445567799QQQKKK2   
       AAJJ 莊PS    OR出J  出Q 3445567799QQKKK2 轉蛇花
                                       AAJ 你一定PS  因我轉左蛇花 34567 專花99QQKK2  
             ...
頭兩隻出對啦:098:

出3就唔o岩
因為出3就變左之前果個情況啦

不過6,6呢兩隻真係好難諗,
差少少就ok啦~~

我諗呢個局無得贏..............
我出牌次序如下:
1)出蛇, 梅3,4   葵5  加  紅心6,7
2)出花, 磚4, 5, 7, Q, K
3)出葵6,
此時莊家有(J J A A)   我有 (9 9 Q Q K K 2)
莊家會PASS,因為

i)如莊家出J
        4)出Q
            莊家有(J A)   我有 (9 9 Q K K 2)
    若莊家再出A會輸,因
        5)出2, 啤9, 啤K, Q 我勝!
    因此莊家要PASS,但
            6)再出Q, 莊家PASS, 我再出K, 莊家出A不出A我都嬴

ii)又如莊家出A,
            4)我出2, 啤K, 啤Q, 啤9 我勝!!!!!!!!

4)出Q                   莊家有(J J A A)   我有 (9 9 Q K K 2)
莊家又會PASS,因為

i)如莊家出A,
             5)出2, 啤9
                莊家出啤J
             6)出啤K, 出Q, 我勝!

5)再出Q                  莊家有(J J A A)   我有 (9 9 K K 2)
莊家又會PASS,因為

i)如莊家出A,
             6)出2, 啤K, 啤9, 我勝!

6)出9                    莊家有(J J A A)   我有 (9 K K 2)
莊家出J
7)出K                    莊家有(J A A)   我有 (9 K 2)
莊家出A
8)我PASS              莊家有(J A)   我有 (9 K 2)
莊家出J,我輸          莊家有(A)   我有 (9 K 2)

我諗過晒,無辦法,
有無兄弟諗到?????

引用:
原帖由 hilldog 於 2007-10-3 10:38 AM 發表
我出牌次序如下:
1)出蛇, 梅3,4   葵5  �
2)出花, 磚4, 5, 7, Q, K
3)出葵6,
此時莊家有(J J A A)   我有 (9 9 Q Q K K 2)
莊家會PASS,因為

i)如莊家出J
...
係有答案架!

擺得出黎既都有解~

引用:
原帖由 waiiii 於 2007-10-2 05:21 PM 發表

頭兩隻出對啦:098:

出3就唔o岩
因為出3就變左之前果個情況啦

不過6,6呢兩隻真係好難諗,
差少少就ok啦~~
頭兩隻出對??

QQ? KK ? or ?   ->  AA -> JJ = lost!

引用:
原帖由 hilldog 於 2007-10-3 10:38 AM 發表
我出牌次序如下:
1)出蛇, 梅3,4   葵5  ?br /> 2)出花, 磚4, 5, 7, Q, K
3)出葵6,
莊家會PASS,因為

i)如莊家出J
...
1)出蛇, 梅3,4 <---莊家出 A = game over!

引用:
原帖由 fun002 於 2007-10-3 09:23 PM 發表

頭兩隻出對??

QQ? KK ? or ?   ->  AA -> JJ = lost!
我係話 斬崩刀 呀,

頭兩隻係要出單6先:098:

引用:
原帖由 waiiii 於 2007-10-4 12:05 PM 發表

我係話 斬崩刀 呀,

頭兩隻係要出單6先:098:
頭兩隻係要出單6先? 頭1隻單6->A ? game over .........

引用:
原帖由 fun002 於 2007-10-4 12:35 PM 發表

頭兩隻係要出單6先? 頭1隻單6->A ? game over .........
唔係掛,
請你睇清楚d牌先

出完6,仲有
34567,457QK
(♦花),99,QQ,KK,2
你打A,拆左PAIR A...你點贏到呀?

我既答案係....

一開始出一隻Q,,,,3隻入面其中一隻都得

之後因為對方係兩隻j兩隻A
所以佢得兩隻A可以出

到左呢個地步...佢得兩個方法可以做....

第一:出其中一隻A(佢得番AJJ)                                                      第二ASS
佢出左A之後....                                                                         佢PASS左之後..我會出3仔(佢而家仲有AAJJ)
我就會PASS                                                                              佢再PASS既我地就一路由細至大一隻隻攻上去
而家佢有幾條路                                                                         攻埋兩隻6就出KKK99同QQQ77..2仔結
1.出埋隻A                                                                                第二條路係攻到佢出其中一隻...出佢都有兩條路嫁WO
2.出一隻J                                                                                 1.出一隻A                         2.出一隻J
3.出兩隻J                                                                                 

1.對應出多隻A..我地呢邊就出2....(佢而家得番2隻J)                         1.對應佢到左呢個地步出一隻A...(佢得番AJJ)
  佢一定要PASS..到我地..出3仔                                                       我地就PASS佢...之後點打請睇紅色字第一
  佢得兩條路~一係出J一係唔出
  聰明小小都唔會出...因為佢一出我就出一隻K                                 2.佢唔出A就出J...(得番AAJ)
  再一雙一雙一雙...KO                                                                  我出隻Q.....佢得兩條路..一係出A一係唔出
  所以佢都可以唔出J//咁我再出4仔..一路一路由細至大出等佢出J          出A就出2仔...因為佢得番A同J...PASS
  一出J就用頭先出K既方法...                                                          之後...3條K牙..兩隻兩隻咁出牙..最後結....
                                                                                                唔出A又點呢..唔出我地就再次由細至大攻上去囉
2.對應出一隻J既方法..超容.易我地呢邊出隻2....(佢面家得番一A一J)     咁佢唔出就好似藍色字第二咁輸頭先話左出A就輸
  佢只可以PASS...之後..KKKQQ                                                     咁佢出埋隻J點牙....我地出一隻K...之後佢一係出A一係唔出
  佢冇喇..之後兩隻..兩隻.....最後3仔結...KO                                    出就同上喇~唔出又係同上由細到大再出...結結結

3.對應兩隻JJ..我地出對QQ...(佢而家得一隻A)
  所以佢得PASS....又到我地表演~2仔先喇~
  3隻K...之後兩隻~兩隻~最後3仔了結,,,KO////

我既答案就係咁樣~!唔知夠唔夠完美~!請大家睇睇...多謝

引用:
原帖由 chocolatenakui 於 2007-10-6 03:24 PM 發表
我既答案係....

一開始出一隻Q,,,,3隻入面其中一隻都得

之後因為對方係兩隻j兩隻A
所以佢得兩隻A可以出

到左呢個地步...佢得兩個方法可以做....

第一:出其中一隻A(佢得番AJJ)                 ...
若果你出Q先,我會PASS
你再出3我都會PASS
到你一出4,我就出J,你一定要出,K/2....

"佢PASS左之後..我會出3仔(佢而家仲有AAJJ)
佢再PASS既我地就一路由細至大一隻隻攻上去"

就係呢到出問題
請諗清楚D,

BTW,出一隻Q先都唔係答案

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆