上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  625.3k

apple報導 美麗大師喺一哩錦標用布文 五十五十原本想搵佢 結果遲左一步 最後用麥道朗

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-11-28 04:57 PM 發表 查看引用來源   

鬥進度,今次更多快馬,友風子雨及小鳥敖翔等與好得威互燒,可能與上次形勢差不多;而且上次韋達末段棹艇,未盡發揮,健康美麗今次仍有機。第七場縮程馬佔優,除上面兩匹外,可加入夢幻仙子。 ...
潘頓騎好得威我認為未必會出現互燒 多數俾隻鳥行先 健康美麗係賺步速但加左八磅唔可以話無影響

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-11-28 06:32 PM 發表 查看引用來源 潘頓騎好得威我認為未必會出現互燒 多數俾隻鳥行先 健康美麗係賺步速但加左八磅唔可以話無影響
來回三磅而已,通常優勢在後上頭馬;就算不燒,好得威守二卡二疊位轉彎再出三疊,始於要蝕多少位。可說五五波,我擔心的仍是韋達的九成發揮,怕取位論盡兼埋門幾步催逼不到座騎。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-11-28 06:30 PM 發表 查看引用來源 apple報導 美麗大師喺一哩錦標用布文 五十五十原本想搵佢 結果遲左一步 最後用麥道朗
這次不是老巫?五十五十是第二名的首選。

彩星真係無哂符 投降

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-11-28 08:41 PM 發表 查看引用來源 彩星真係無哂符 投降
此馬望空就拒絕展步,冇得扳,冇理由望人墮馬做電兔。

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-11-28 07:30 PM 發表 查看引用來源

來回三磅而已,通常優勢在後上頭馬;就算不燒,好得威守二卡二疊位轉彎再出三疊,始於要蝕多少位。可說五五波,我擔心的仍是韋達的九成發揮,怕取位論盡兼埋門幾步催逼不到座騎。 ...
慘,正路攞位唔夠決心比人走順晒

引用:
原帖由 ryan仔仔 於 2018-11-28 11:33 PM 發表 查看引用來源

慘,正路攞位唔夠決心比人走順晒
好嘅唔靈醜嘅靈,兩樣都講中,加上尾後場次直路內欄啜腳,馬有才保P:034:

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-11-28 07:32 PM 發表 查看引用來源  
這次不是老巫?五十五十是第二名的首選。
但一哩又無千二爆得起 其實一哩嗰場仲有一隻同五十五十一樣唔應該跑 就係星洲司令 依家跑一哩已經短 根本就要跑香港杯 雖然俾蘇兆輝接手但頂盡獎金

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-11-29 12:19 PM 發表 查看引用來源
但一哩又無千二爆得起 其實一哩嗰場仲有一隻同五十五十一樣唔應該跑 就係星洲司令 依家跑一哩已經短 根本就要跑香港杯 雖然俾蘇兆輝接手但頂盡獎金 ...
無千四,二選一,五十五十跑一哩比跑千二會更大機會取得較高獎金,上季董事盃跑第二,今次只要不緊隨馬王,贏川河尊駒應是份內事。星洲司令上仗失Q似是硬拼後失準多於力有不逮,但同意增程跑香港杯,遇上兄弟相爭同歸於盡兼其他強手上二千四,星洲司令跑二千便有機偷雞。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆