上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  625.3k

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-12-2 03:47 PM 發表 查看引用來源 很久未見的海霸式快馬今日重現,歡樂從心高速只得七百米,最後輸一條街。新強勇駿得亞軍,未如傷患紀錄般恐怖,「退化」肯定遠不及放馬過來。
不過我唔知呢隻歡樂從心原來係睇相佬有份 第一戰就爆缸係咪做左水魚??🤣🤣

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-12-2 05:07 PM 發表 查看引用來源 不過我唔知呢隻歡樂從心原來係睇相佬有份 第一戰就爆缸係咪做左水魚??🤣🤣
流鼻血敗就未必是海霸式水馬,反而可能急於求功谷爆,徐雨石向來循序漸進,事後看用其他手法有反效果就可理解。講到睇相佬就聯想到風水,隔籬有人說今日前面全利紅色綵衣(以我所知應該說屬土顏色),果真連豹子頭都輸,巧合巧合。

仁者荃心上場包尾今場贏馬 好撚嘢 豹子頭跟前返而無嗰種風捲殘雲嘅勁勢 可能留後係最好跑法

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-12-2 05:29 PM 發表 查看引用來源 仁者荃心上場包尾今場贏馬 好撚嘢 豹子頭跟前返而無嗰種風捲殘雲嘅勁勢 可能留後係最好跑法
上仗郭能慢閘,尾場猴王輸慢閘,又係郭能。我冇買F4,110倍,慘。

如果頭場糖黐豆不算未盡全力,還有未盡全力?

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-12-2 05:54 PM 發表 查看引用來源  

上仗郭能慢閘,尾場猴王輸慢閘,又係郭能。我冇買F4,110倍,慘。
標準猴王就算唔慢閘都預佢咁跑 爆落去均速 要上千六

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-12-2 06:15 PM 發表 查看引用來源 標準猴王就算唔慢閘都預佢咁跑 爆落去均速 要上千六
慢閘就無端端蝕幾個馬位兼蝕形勢,由贏變輸便是關鍵。

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-12-2 06:14 PM 發表 查看引用來源 如果頭場糖黐豆不算未盡全力,還有未盡全力?
梁家俊騎公證揚鳴一度停策(騎師遭泥頭打到面)也有問,潘頓整個彎位沒有騎就看不到。

騎師賽抽籤完成 彩福同勝利專家都抽到蘇兆輝 七寶就係田雞 其他場次猴王駒搵布文 軍力勁用史卓豐 尾場兩隻都用華將

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-12-3 10:44 AM 發表 查看引用來源
騎師賽抽籤完成 彩福同勝利專家都抽到蘇兆輝 七寶就係田雞 其他場次猴王駒搵布文 軍力勁用史卓豐 尾場兩隻都用華將
彩福降班路短,近來欠朝氣,看看大摩能夠趕及撳制,蘇兆輝當屬理想配搭,或可兼顧。七寶檔佳而對手一般,多了一場千八氣量訓練回到千六會有進,可敲,對手中最看好八太子,若六檔以內就穩勝,現仍檔劣,跑法會有疑問,其實起步不必拉後。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆