上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  626.7k

C193:錶之銳

整返兩張先

附件

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-12-9 10:24 PM 發表 查看引用來源

鷹雄要逐段加速,如果馬群拉開,步速慢一些仍可早在外疊加速,但馬群堆在一起便不能提前改變位置,今日早段走入內疊可能是一著錯棋。
再看另一場得勝駒,雖則失望,但蘇兆輝騎似乎也下了相同的錯著,慢步速力留,彎位沒有轉出上前,後來走來不順暢但擺正後有追勢,較後的百獸王便是彎位上前長驅直進力拼得亞軍。

得勝駒原來落重飛。

引用:
原帖由 terryc 於 2018-12-9 06:55 PM 發表 查看引用來源

真的。睇十三轉彎入直路果種從容,大把在手咁。
叛將喜勝駒再敗,巧合地其中兩場千四都由摩馬變身取勝:036:

16/12
二班105分千四:駿皇綵

三班千二:安喜

三班千四:標準猴王

四班一千:蓋世之寶(王牌)

四班千四:不羈的風(王牌)

四班千六第二組:活力飛彈

唔怪得咁遲出報名 五班嗰場二千二得六隻跑 要夾硬拆兩組四班千六跑十一場

另外明月千里退役 香港杯咁贏唔到非常遺憾

國際賽後一節淡三墟 又輪到一班海軍水兵出嚟 聽睌尾場初睇唔算難選馬 田雞呢場有大運起唔騎騎睡眠大學 估計佢主動問霍老爺攞馬騎 都操左兩課 馬主幾好鬥志但難出頭 QT可諗 同場大運起就唔清楚係咪田雞已經攞左騎睡眠而換 但換蘇兆輝影響相信唔大反正呢隻又係要靠硬功 同程兩勝算首本 另與龍共舞個分跌到嚟71分新低開始有利 而今場三班水準一般 韋賊唔遊魂嘅話唔係無得爭

19/12全泥戰
二班105分千二:新力風(王牌)

三班千二:軍力勁(王牌)

四班千二第二組:西域猴王

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-12-13 02:44 PM 發表 查看引用來源
19/12全泥戰
二班105分千二:新力風(王牌)

三班千二:軍力勁(王牌)

四班千二第二組:西域猴王
只得三匹。軍力勁昨天跑千二會贏嗎?頭馬似弱過鄉村瑰寶。當然泥地仍有勝望。

明日先看中第七場,較可惜是其中有分頭重點馬十分酷退出。首選馬是降班的一舖成名,上季亦是降班即勝同程,對手清新動力有份量,今季在三班幾場不夠班但有追勁,比上季贏前更佳,狀態已在之馬,回四班排好檔,用硬朗的巴度,贏面較高。蟲草之星目前負磅跑千四未及千二,只屬平穩,但數下來也不見較有能力之馬,仍兼顧。常拼常勝三班勝後便下沉,一直減分,直到上場谷草重見追勁獲季軍,田草千四正宗,對手則增強,回復多少未有信心,第三選。

第八場先講形勢,只得一匹艮志騰雲放頭馬,目前評分用黃俊雖無冠軍相,若精算八方不頂,仍似前列會歸來,QT要兼顧。後者近期用過好手亦只能近而失P,換莫雷拉亦似最多一席,我就放棄。首選是上次一出幾乎贏的擁抱所愛,上仗水準未必高,但以勝利歡星及傳奇翌仗表現計仍還可以,其排13檔仍跑得好,能跟擅鬥,外地只跑四場而準繩,預期可再上,今次對手仍不強,看好此駒。競技勇士上仗走位不順而初見追勢,今次增程排好檔,可望有更佳表現,有賠率,值博。老實人上仗與二馬拋開馬群,似有進步,贏馬後升班減磅,仍有機會,個人則對艮志騰雲較有信心。安喜維持之前評價,韋達騎看低一線,肥麥練得不差就不敢說可再進。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆