上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
4.8k  446.4k

航班復飛我諗唔代表倒D乜,
我估特衰政府整個健康碼制度出來應該唔會淨係想玩一個月就收皮,
起碼玩三幾個月吧,

消息指本港今無新增本地確診個案, 連續第六日本地零感染

after 27 days will be 8th July

引用:
原帖由 hello179 於 2020-6-10 14:14 發表 查看引用來源
我估特衰政府整個健康碼制度出來應該唔會淨係想玩一個月就收皮,
起碼玩三幾個月吧,

特衰政府係玩死旅遊業,酒店業,飲食業,零售業

引用:
原帖由 hello179 於 2020-6-10 14:14 發表 查看引用來源
起碼玩三幾個月吧,

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-6-10 16:12 發表 查看引用來源
旅遊業, 重災區

回覆 1326# andy_2008 的帖子

酒店業都好大鑊,冇哂旅客十室九空,皮費開支又大

hope more news on tomorrow

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-6-10 20:08 發表 查看引用來源
hope more news on tomorrow
好消息:
至少8私院或化驗所獲認證,持二維碼7日內可免檢疫往返,誰可以申請呢?首階段傾向現時已經可申請抵港可以豁免檢疫的人,包括港商、跨境學生、中港司機等。
中大醫務中心的化驗所可以做深喉唾液測試,每次約要1500元。

http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/27539

Andy 2008, 機會來啦,見到你日日係度倒數,真係慘慘豬。
引用:
原帖由 香港中心的主題 於 2020-6-10 22:18 發表 查看引用來源
好消息:
至少8私院或化驗所獲認證,持二維碼7日內可免檢疫往返,誰可以申請呢?首階段傾向現時已經可申請抵港可以豁免檢疫的人,包括港商、跨境學生、中港司機等。
中大醫務中心的化驗所可以做深喉唾液測試,每次約要1500元。

...

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆