上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.8k  1.3m

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-11-29 18:11 發表 查看引用來源

都唔係,人大左,有時一個人去做野,仲快靚正,因為唔使怕另一半會悶親又或怕佢無興趣而自己都快快手行完就算。
一個人有一個人既爽。
咁其實我平時都習慣做咩都係一個人,同個所講嘅一樣,都係怕另一半會悶。

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-11-29 18:49 發表 查看引用來源

一個人睇戲好吖,如果阿師妹喜歡思考嘅話就更加好,開場前嘅10-15分鐘真係好好嘅靜心時間,睇早場嘅話一般人少,比較寧靜,真係好好嘅me time😬
都係㗎,況且我比較喜歡睇一啲要用腦嘅電影

引用:
原帖由 GiveUpme 於 6/12/2022 11:25 發表 查看引用來源

都係㗎,況且我比較喜歡睇一啲要用腦嘅電影
睇戲用腦好吖,睇完有得著。師姐上次睇咗咩戲,令你有啲咩思考呢?😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-12-5 20:48 發表 查看引用來源

哇哈哈哈,龍師兄講出咗成件事嘅重點啦。其實如果個女人叻,男人鼓勵佢去做,而佢又做得成功,呢啲當然係個女人本身都有咁上下料,另外就係另一半嘅鼓勵導致女人嘅成功喇。叻嘅男人會鼓勵女人去擁有自己嘅事業,始終兩個人喺埋 ...
都係既,而且成功既女人,亦會有一份吸引力,而同樣地,可以令成功既女人鐘意自己,份外有自豪感。

引用:
原帖由 天剎沽星 於 2022-12-6 10:58 發表 查看引用來源
我心理質素唔係好,係比較講justification我唔係對方老公男友無必要為對方付出做聆聽者或幫忙,我去搵下錢買野俾自己或者同朋友去打波擴展人脈更好
HAHA,無錯,咁我每樣野都會做,我會聆聽,亦會幫人,自己既人脈更係最拿手果方面,識做人比識做事更難呢。

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2022-12-6 11:22 發表 查看引用來源

咁其實我平時都習慣做咩都係一個人,同個所講嘅一樣,都係怕另一半會悶。
一個人先係最爽,我而家想買既玩具,價值不菲,所以我更要多時間呢度去果度去,呢D時候,一個人就最好。

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-12-6 12:51 發表 查看引用來源

睇戲用腦好吖,睇完有得著。師姐上次睇咗咩戲,令你有啲咩思考呢?😬
阿媽有咗第二個,正義迴廊
其實我本身係唔多睇港產片,不過今年就睇咗四套。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-12-6 18:18 發表 查看引用來源

一個人先係最爽,我而家想買既玩具,價值不菲,所以我更要多時間呢度去果度去,呢D時候,一個人就最好。
講開玩具,我最近都諗起兒時嘅玩具,呢個公仔係我嘅童年玩具,可惜宜家唔會再買得番,就算有,都係嗰啲膠公仔,而且仲賣得好貴添。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-12-6 18:17 發表 查看引用來源

HAHA,無錯,咁我每樣野都會做,我會聆聽,亦會幫人,自己既人脈更係最拿手果方面,識做人比識做事更難呢。
我唔會,因為o個女人唔值得俾attention浪費時間

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2022-12-6 22:15 發表 查看引用來源

講開玩具,我最近都諗起兒時嘅玩具,呢個公仔係我嘅童年玩具,可惜宜家唔會再買得番,就算有,都係嗰啲膠公仔,而且仲賣得好貴添。
兒時既回憶,係最珍貴。
我都有好多鐘意同想買既,但一諗及只係擺放我反而覺得自己浪費左佢地,所以我變為好鐘意行果D舖頭去睇下望下就夠。
咁屋企有位,就買而家既心頭好又可以拎上手用或玩既,好似仲好D,HAHA............

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆