上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.9k  1.4m

引用:
原帖由 咸濕褓姆賤嬰兒 於 2023-2-27 12:01 發表 查看引用來源

其實學武要有紀律,有武德,成虫就咩都冇啦。
律己從嚴,待人以寬。
佢哋嗰啲邊係武術嚟, 啲北派大戲嘢嚟, 私底下跟埋其他館啲朋友仔就去偷學人哋啲功夫.

???????

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2023-2-27 10:58 發表 查看引用來源

小弟都講聲唔好意思.

咁就嚟個穿拋掛捎插, 只係戲劇效果並唔係真功夫.

OH my god......
我仲以為...... 係男女互攻既招式添......
我認我膚淺......

引用:
原帖由 咸濕褓姆賤嬰兒 於 2023-2-26 09:06 發表 查看引用來源

我地成日講啲同帖唔關事既野,費事影响個帖既順暢啦。
HAHA..... 其實我都成日講自己野,呢度講自律,無咩問題架。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-2-28 15:30 發表 查看引用來源

OH my god......
我仲以為...... 係男女互攻既招式添......
我認我膚淺......
蔡李佛好老實, 絕對冇搵笨實.

引用:
原帖由 咸濕褓姆賤嬰兒 於 2023-2-27 12:16 發表 查看引用來源

冇錯,不能不同意更多。
其實佢地最成功,係打得好睇,亦係令武打片興盛既時期,都好令人感動既。
香港武打,全世界都出名呢。

?,,,,,,,

引用:
原帖由 咸濕褓姆賤嬰兒 於 2023-2-28 16:51 發表 查看引用來源

五福星洪金宝元彪同鬼佬對打好睇,但我掛住睇關芝琳粒的miss左。
當年呢班咸濕仔仲有其他代表作,專搵靚女黎食花生,我有印象仲有林青霞添。
而成龍單拖既電影就最鐘意咸濕女主角,當然都係聽番黎,但當時形容得可信性非常之高。

???????

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2023-2-28 15:35 發表 查看引用來源

蔡李佛好老實, 絕對冇搵笨實.
HAHA...... 師兄,蔡李佛其實都好好打,可惜佢名氣唔夠其他響。
而且武術中人部份好Q小氣,好少電影會拍洪拳打太極、又或詠春對蔡李佛呢D分到勝負,唔知你覺唔覺。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆