上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.9k  1.4m

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-4-19 16:52 發表 查看引用來源

身邊人開心已足夠,真係講出咗阿星嘅心聲。

揾日捉阿女伴出嚟等佢開心下先得😬
HAHA.....一定要啦,尤其而家咩都放寬,我都將欠既人情逐一還緊,HAHA.....

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-4-19 18:03 發表 查看引用來源

師兄,點會無啊?
其實幫人有好多種,係完全真係想幫人情況下出手,正常人都會感激多謝,係咪先?
呢D時候,想唔想有故仔聽,其實係睇你進唔進一步既遮。
我多朋友唔係無原因架,HAHA....... ...
點樣進一步先!😉

引用:
原帖由 licklickson 於 2023-4-19 18:08 發表 查看引用來源
點樣進一步先!😉
感謝式講句,係OK既,通常都會抄下牌,感覺良好通常幾日內就會食下飯見個面架啦,咁呢D情況,你完全無興趣就牌都唔俾人抄,唔想諗多就約日頭,想可能大家做朋友既咪食晚飯慢慢傾囉,呢D野個個都係咁啦師兄。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-4-19 18:42 發表 查看引用來源

感謝式講句,係OK既,通常都會抄下牌,感覺良好通常幾日內就會食下飯見個面架啦,咁呢D情況,你完全無興趣就牌都唔俾人抄,唔想諗多就約日頭,想可能大家做朋友既咪食晚飯慢慢傾囉,呢D野個個都係咁啦師兄。 ...
果然有經驗!😬👍

引用:
原帖由 licklickson 於 2023-4-19 18:51 發表 查看引用來源
果然有經驗!😬👍
其實好多師兄都會做既,唔好有目的既付出,其實都係一種風度,本住搵食心態就太狗公。
而且人地多謝自己可能都係出於好感想做朋友都未定架師兄。
其實國內女仔呢方面好主動,應該唔係,我覺得而家既女生大部份都分別不大就真。

引用:
原帖由 dragonbone 於 19/4/2023 18:04 發表 查看引用來源

HAHA.....一定要啦,尤其而家咩都放寬,我都將欠既人情逐一還緊,HAHA.....
龍師兄攞好多人情,儲埋一齊還喎😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-4-19 21:31 發表 查看引用來源

龍師兄攞好多人情,儲埋一齊還喎😬
HAHA.....正所謂有本事不如有人事,人脈,真係好緊要,我認為一個人力量係有限,再有本事都係做到100分,但要是有人事,成件事可以係無限。
有云欠錢簡單欠人情難,還人情都要講心思架,係唔係咁講。

引用:
原帖由 dragonbone 於 20/4/2023 11:26 發表 查看引用來源

HAHA.....正所謂有本事不如有人事,人脈,真係好緊要,我認為一個人力量係有限,再有本事都係做到100分,但要是有人事,成件事可以係無限。
有云欠錢簡單欠人情難,還人情都要講心思架,係唔係咁講。 ...
簡直不能再同意。想行得快,自己做,想行得遠,一班人做。道理聽落好簡單,但係做就其實非常困難,不過有人肯做一定好過冇人肯做嘅😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-4-20 15:34 發表 查看引用來源

簡直不能再同意。想行得快,自己做,想行得遠,一班人做。道理聽落好簡單,但係做就其實非常困難,不過有人肯做一定好過冇人肯做嘅😬
係我人生裡,幫到手既朋友男女各佔半,而前輩亦係非常大既助力。
早排睇一套韓劇,主角死左,人生再黎一次,佢重新策劃人生,點樣助人自助,去達成自己目標,好有趣,我亦都諗過,如果人生有得take 2,係邊度再起步會最好呢?

男人搵男人,可能會帶枝紅酒,野食,就吹水傾一晚。
咁女人呢??就真係可以好唔同,有趣得多。

引用:
原帖由 dragonbone 於 20/4/2023 17:49 發表 查看引用來源

係我人生裡,幫到手既朋友男女各佔半,而前輩亦係非常大既助力。
早排睇一套韓劇,主角死左,人生再黎一次,佢重新策劃人生,點樣助人自助,去達成自己目標,好有趣,我亦都諗過,如果人生有得take 2,係邊度再起步會最好呢?

男人搵男人 ...
龍師兄講嘅呢套劇,令阿星諗起好多年前玩PS2嘅時候玩過一隻遊戲,入面講一個人要去阻止一件事件發生,從而阻止自己被殺。每次佢阻止咗一件事件,避免咗一次殺機,另一件事件就會出現,引發另一個殺機。個遊戲當年令到阿星好迷惘,係咪每次你決定做一件事,就會引發另一件事件嘅發生,就好似蝴蝶效應咁,一連串嘅事件,由一件單一事件導致?

然後最近睇量子世界都講有關可能性導致平衡時空嘅出現,相當過癮。

最後阿星得出一個結論,就係當自己嘅知識同腦袋有限嘅時候,就真係千祈唔好懶醒學人去睇埋啲自己唔識,又懶唔做下資料搜集嘅嘢喇😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆