上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#52 —關係- reset P475更新

收藏  |  訂閱
6.2k  150.2k

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2020-1-3 23:26 發表 查看引用來源
現有嘅要珍惜,離開嘅就要放下
我都明,但只係好多畫面出現遮。

引用:
原帖由 bcm 於 2020-1-4 08:54 發表 查看引用來源

人生總要面對一d悲歡離合,尤其我地都唔係16,17歲青蔥歲月,
呢種場面一定會愈來愈多,龍少,振作,
你朋友都想你地開心咁代佢生存落去 ...
我覺得好可惜……
又嬲自己大意。
激死我激死我。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-1-4 09:31 發表 查看引用來源

我覺得好可惜……
又嬲自己大意。
激死我激死我。
無辦法,無人想咁,你又唔係同你朋友住埋一間屋,
各人有各人生活,唔好太怪責自已,
珍惜其他眼前人方為上策

引用:
原帖由 bcm 於 2020-1-4 09:49 發表 查看引用來源

無辦法,無人想咁,你又唔係同你朋友住埋一間屋,
各人有各人生活,唔好太怪責自已,
珍惜其他眼前人方為上策
妳講得無錯。
只係當年係我狂妄,又唔珍惜人時,佢有提醒左我。
加上佢係靚女。(但唔係主因)
我覺得好可惜囉…

其實如果大家得了重病,會講俾朋友知嗎?

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-1-4 11:45 發表 查看引用來源

妳講得無錯。
我覺得好可惜囉…

其實如果大家得了重病,會講俾朋友知嗎? ...
一定會,無必要悲情主角上身,咩都一個承受,
要比朋友同家人有心理準備,安排晒錢同交低其他野,
咁先係負責任同令家人係自已死後無咁大打擊。
無得準備就話姐,有得準備有得揀一定要講。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-1-4 09:29 發表 查看引用來源

當然係遲死……
遲死既得返一個,呢d位啱我。
哈哈。妻子叫我遲死過佢…

引用:
原帖由 bcm 於 2020-1-4 12:35 發表 查看引用來源
無得準備就話姐,有得準備有得揀一定要講。 ...
我都覺得有時間準備會好啲。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-1-4 11:45 發表 查看引用來源

妳講得無錯。
我覺得好可惜囉…

其實如果大家得了重病,會講俾朋友知嗎? ...
我諗好熟啲會講。不過我好怕傳出去,會有啲唔熟又冇乜聯絡既無謂人講啲無謂野。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2020-1-4 12:48 發表 查看引用來源

我都覺得有時間準備會好啲。
親友突然暴斃我好不幸試過,有幾傷痛我好清楚😭
所以有得講低一定要講低

引用:
原帖由 bcm 於 2020-1-4 12:35 發表 查看引用來源
無得準備就話姐,有得準備有得揀一定要講。 ...
其實我係唔捨得佢遮,而且佢都係算後生嘛.
我都會講俾最親既人知.
但我亦知佢性格,佢有種有問題自己孭既性格,但我好唔認同.........

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆