上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
4.8k  446.5k

回覆 1858# andy_2008 的帖子

10月去內地可自由通關一如以往....看來真有點難道
香港疫情9 月都可能沒止,而家印傭又可能爆發群組感染.唔明政府點解仲批准輸入外傭?

【新冠肺炎】渣打調查:35%港人料半年內被裁員, 37%料減人工
https://www.hk01.com/%E8%B2%A1%E ... B%E4%BA%BA%E5%B7%A5

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-8-7 11:09 發表 查看引用來源
10月去內地可自由通關一如以往....看來真有點難道
香港疫情9 月都可能沒止,而家印傭又可能爆發群組感染.唔明政府點解仲批准輸入外傭?
莫非要改標題為:
11月可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚??

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-8-7 11:50 發表 查看引用來源
莫非要改標題為:
11月可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚??
吾好再改了. 拜托!

本港今增89宗確診

政府搞全民检测,可能检测完可以免来北上呢😚

我身邊都有朋友寄望疫苗,但病毒變種咁快,都唔知有冇效

引用:
原帖由 真軍大師 於 2020-8-8 15:12 發表 查看引用來源
我身邊都有朋友寄望疫苗,但病毒變種咁快,都唔知有冇效
全世界, 包括香港, 十分多科學家在研制疫苗, 我相信今年年尾会有

今日都有65宗確診,希望下星期回落到30宗以下

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-8-8 16:10 發表 查看引用來源
今日都有65宗確診,希望下星期回落到30宗以下
本港今日新增69宗確診個案。在確診個案中,2宗為輸入個案,67宗為本地個案。
另有40至50宗初步確診個案。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆