上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.8k  1.3m

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2023-11-1 19:47 發表 查看引用來源

呢類笑話都聽過一個, 話說兩件麻甩打打吓士碌架時有靚女搭訕, 傾咗陣就用半鹹淡廣東話同兩個麻甩話射啲精我飲巧卯呀, 現場一輪笑聲後終於有人聽得明講乜, 原意係 : 寫啲 drink 我飲好冇呀 ? 英文嚟㗎 !! ...
佢應該係想講: 請我又或Share D drink我飲好無,係唔係呢??HAHA.....
其實我都聽好多呢D搞笑野,去台灣好,國內好,當大家第一語言係普通話夾雜廣東話,就有呢D搞笑野。
我上次去惠州玩,我同個女部長問野時,佢叫我講廣東話,佢識聽,我都講笑叫佢講普通話,我同佢都一樣,識聽唔叻講,之後大家就一齊笑,佢就介紹有咩好觀光了。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-11-1 17:13 發表 查看引用來源
見今日得閒,講樣搞笑野同大家分享 -- 無思分享,艾草?

艾草其實係一種非常唔錯既藥草,療效亦有好多,其中就係驅蚊同埋可以按摩油咁用,詳細大家可以上網搵。
近月我仍然為自己既目標努力,打拳,戒口,少糖,因為想令教練更認真、唔 ...
笑死我,你果句艾=

引用:
原帖由 mui1892 於 2023-11-2 12:34 發表 查看引用來源
笑死我,你果句艾=
認真架,佢意識唔到我聽錯,佢本身同我都OK熟,就講下次想我筋腱再relax D,做艾就一流,但要多D時間俾佢,佢唔係亂同人做艾架,因為都幾花時間,叫我早D到,佢慢慢同我做。聽完,妳將做艾改為普通話既"做愛",係有D似,又好好笑,如果妳key番晒我以上既對話。我仲係佢唔明情況下答: 咁睇得起我,要預長時間同我做艾......HAHA......

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-11-2 12:33 發表 查看引用來源

佢應該係想講: 請我又或Share D drink我飲好無,係唔係呢??HAHA.....
其實我都聽好多呢D搞笑野,去台灣好,國內好,當大家第一語言係普通話夾雜廣東話,就有呢D搞笑野。
我上次去惠州玩,我同個女部長問野時,佢叫我講廣東話,佢識 ...
以前波樓冇咁高科技, 要啲員工好似茶餐廳伙記行嚟寫單叫飲嘢煙仔之類, 所以出咗呢句"寫DRINK".

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2023-11-2 15:03 發表 查看引用來源

以前波樓冇咁高科技, 要啲員工好似茶餐廳伙記行嚟寫單叫飲嘢煙仔之類, 所以出咗呢句"寫DRINK".
師兄高手黎架?我以前係外國玩8 ball pool喳,即易入好多果隻。
我覺得女仔打枱波都幾好睇,尤其大家鬥波時,有D運動我覺得男人無明顯優勢,枱波就係其中一種。
果時係外國打,邊飲酒吹水邊打,有無下文就睇下閣下本事,我覺得都幾好玩,而我地男生都好樂意為女生寫Drink添架。

唔知大家做運動,鐘意係室內,定還是戶外呢?
小弟黎講爆汗就梗係戶外好玩,其實我唔太鐘意室內,即舉鐵方便就無辦法,呢D多數係gym room,如果其他運動,我都鐘意戶外,因為我覺得冷氣令個人太舒服,我鐘意戶外時身體正常排汗,繼而爆汗再一陣涼風吹埋黎果種感覺。

話說小弟跟教練打拳都有一排,最近佢講佢會同同學生出去個大型公園度操下,曬住陽光黎練,OK,why not?去到,嘩,都幾正喎原來,好多人會帶晒瑜伽墊玩戶外瑜伽,又有人帶晒裝備操野,同埋有play group會帶齊唔同玩具俾成班小朋友係草地度踢波。

咁我照常咁操啦,到練拳時,我見個教練眼望望上二樓又叫我爆唔同既combo,到我斷晒氣要抖時,望上樓上,原來條死仔包見2樓有幾條女望落黎,就搵我做示範,打唔同既combo,聽落嘭嘭聲好似好型咁,為咩呢?都唔係第一次,通常呢D情況女生就會埋黎係我抖時問我拎拳套扮打下,教練就會拎住個pad被佢地練,再籍此令女生問下幾錢,難唔難,收多幾個學生。我會笑笑口講好玩架,快D問教練拎聯絡啦,..... 呢招,真係萬試萬靈。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-11-6 17:50 發表 查看引用來源
小弟黎講爆汗就梗係戶外好玩,其實我唔太鐘意室內,即舉鐵方便就無辦法,呢D多數係gym room,如果其他運動,我都鐘意戶外,因為我覺得冷氣令個人太舒服,我鐘意戶外時身體正常排汗,繼而爆汗 ...
我鍾意戶外多。舉鐡就冇辦法。乜你咁鍾意做運動嗰陣時周圍望野咩。😏

引用:
原帖由 alexyclam 於 2023-11-7 08:39 發表 查看引用來源

我鍾意戶外多。舉鐡就冇辦法。乜你咁鍾意做運動嗰陣時周圍望野咩。😏
HAHA,師兄,我係回氣坐埋一邊果時望遮,其實好多時專注咁打,真係唔會知上邊或後面有無人架,我試過好多時都會係有鬼佬當我地take break時走黎睇同問,咁當然呢個時候就係教練搵食既moment啦。而如果見到靚女,條友就好鐘意吸引人地望埋黎咁解遮。

路過一入先~~~~~

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-11-6 17:50 發表 查看引用來源
小弟黎講爆汗就梗係戶外好玩,其實我唔太鐘意室內,即舉鐵方便就無辦法,呢D多數係gym room,如果其他運動,我都鐘意戶外,因為我覺得冷氣令個人太舒服,我鐘意戶外時身體正常排汗,繼而爆汗 ...
我鐘意gym room

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆