上一頁下一頁
發新話題

矮佬之道 0430 R8 同個夢想, 城中話題, 環保戰士, 奇勇

收藏  |  訂閱
124  10.7k

心聲:
又因應有初哥要求入門版, 好彩有電腦, 等我係櫳底抄返的秘笈出黎才發覺有條傻仔寫咗咁多咁長心聲唔知為嘜.

上山學藝大多數以竹代劍,  下得山時才拿出真劍四圍舞. 即是話初哥可以模擬下注, 不雖要用真銀, 等到掌握竅門才出手未遲, 一世唔死都可以有馬賭.

如你對賽馬好似紙一樣的白, 以下是正統賭馬要訣:
1. 睇吓馬匹評分加或減, 或是無加無減, 作為馬匹實力指標, 如加8分或以上就要多加留意, 減5分以下可以睇少一瓣, 始終要信評磅員眼光.
2. 番查馬匹前三次出賽以頭馬馬位距離, 二馬位內要留意, 除非前賽頭馬以超級馬帶出另計.
3. 番查馬匹前賽同程或接近路程時賠率作為比較, 突然今次有飛就要留意.
4. 留意馬匹騎師是誰, 那路程是否專長或是唔掂, 留意倉主對那路程是否專長或是唔掂.
5. 番查馬匹同程時間比較以前最佳時間, 有進或保持就要留意, 最重要就是要查馬匹所造尾段時間, 及所締造時間以作評分比較.
6. 賽前參考各報章主題貼士, 雖然都是千篇一律, 無嘜新意, 但有熱門馬匹如大多數都唔貼, 事必有因, 就要留意.
7. 最重要就是睇餸食飯.

以上都是初階賭馬應注意的要訣, 重有不要浪費時間去研究晨操, 那是一門專科, 出賽馬掂唔掂有馬會監察, 佢哋重緊張過你, 因人命關係. 所以牌仔為甚麼初次上陣都比放頭馬佢哋騎, 因佢哋功力唔夠, 不能控制馬匹在馬冧競跑, 所以高手與新手分別在於唔係要贏馬咁簡單, 而係可以跟指示在馬冧中走位控制得宜, 無嘜出錯, 各就各位, 人命關天. 馬會旨意雖然金錢至上, 但人命都擺係第二位.

心聲:
對初哥入門之道就是練習由賽果得知那次賽事誰勝誰會負, 為甚麼會勝為何會負, 從中得個腦去吸收, 你個老友自然會同你分析, 進而啟發對賭馬有直覺, 有靈感才再用賠率去分析是直覺還是錯覺. 賭馬常勝之道不是永遠向冷馬求, 一定要向熱門馬求才能夠長期有良好收入. 所以輸錢的人大部份是賭冷門馬, 刀仔怎能鋸大樹, 就算比你買中, 你只會長期向冷門求而忽略致勝之道. 致勝之道就是少數永遠服從多數, 這就是邏輯.

好耐冇上來,星期日日馬真係失敗到貼地,雖然贏錢都咁話,一條過關簡錯場次,

天心星好想贏? 自己馬房塑料盈咁早退出 東飛快叻又退出埋

引用:
原帖由 Rajor 於 2014-4-29 01:02 PM 發表 查看引用來源
天心星好想贏? 自己馬房塑料盈咁早退出 東飛快叻又退出埋
即是話天心星無得贏, 可能海嵐一號與佳同有機會入位, 又有可能會爆.

引用:
原帖由 矮佬 於 2014-4-29 01:22 PM 發表 查看引用來源

即是話天心星無得贏, 可能海嵐一號與佳同有機會入位, 又有可能會爆.
徐又會唔會做咩飛比葉個個

同個夢想,會唔會重飛孭死

引用:
原帖由 Rajor 於 2014-4-29 01:35 PM 發表 查看引用來源
徐又會唔會做咩飛比葉個個
徐一樣會孭飛比按一按, 所以信眼光買佢就眼光光及無眼光.

引用:
原帖由 水…魚 於 2014-4-29 01:46 PM 發表 查看引用來源
同個夢想,會唔會重飛孭死

理應唔會, 有環保戰士同場, 就算打真軍都好難同個跑, 只有城中話題可以撼低夢想. 達少412號重同環保試課閘, 動態積極到加零一都不取, 理應唔會有假攤. 頭馬非夢想就是話題.

引用:
原帖由 矮佬 於 2014-4-29 02:00 PM 發表 查看引用來源理應唔會, 有環保戰士同場, 就算打真軍都好難同個跑, 只有城中話題可以撼低夢想. 達少412號重同環保試課閘, 動態積極到加零一都不取, 理應唔會有假攤. 頭馬非夢想就是話題.
喜寶駒 都幾積極

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆