上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
4.8k  447.4k

引用:
原帖由 香港中心的主題 於 2020-8-23 22:17 發表 查看引用來源
啲L樣,連數碼化人仔系乜柒都未知,就仆住出黎柒,仲以為數碼化仲系Ⅴ7豬腐煲之流,真系笑柒鳩屎人,勸佢睇多D大公文滙惡補,吾好學人只識跪求蘋果搵女,再吾系就問下關員咩系數碼化,希望佢今次真系會搵到關員啦?!
講就兇狠做就碌撚! ...
你老闆爛生果肥佬黎就拍哂片上網哭喪咁跪地求饒.
問一下就叫跪求,你嘅理解力真係好有問題.唔怪得黃屍理解到8.31太子站死咗過千無名無姓黃屍

回覆 1986# 唯真唯善 的帖子

數碼貨幣電子支付(DCEP),DCEP雖然由人行發行,但人行並非直接向公眾發行該數碼貨幣,而是該數碼貨幣採用雙層營運體系,即人行先把DCEP兌換予銀行或其他金融機構,再由這些機構兌換給公眾。為了避免過度發行,銀行或其他金融機構需要向人行繳納全額準備金,以確保每個DCEP的發行背後有足夠的資金支撐。

在進行交易時,DCEP與一般電子錢包的使用方式沒有太大分別,同樣是通過手機應用程式(App)完成交易。另一項特點是採取雙離線支付模式,即使交易雙方都處於離線狀態,沒有網絡覆蓋,仍然可以進行交易,只要雙方用手機互相一拍即可完成交易

有個連數碼化人仔系乜柒都未知,就仆住出黎柒,話人仲以為數碼化仲系Ⅴ7豬腐煲之流.咁唔用V7支付寶咁唔知仲有咩手機app可用呢?咩都唔識就辦代表個啲正冇鳩用廢柴
所以師兄講得啱,條廢柴睇得毒果太多?

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-8-24 00:25 發表 查看引用來源
數碼貨幣電子支付(DCEP),DCEP雖然由人行發行,但人行並非直接向公眾發行該數碼貨幣,而是該數碼貨幣採用雙層營運體系,即人行先把DCEP兌換予銀行或其他金融機構,再由這些機構兌換給公眾。為了避免過度發行,銀行或其他金融機構 ...
係咪變左Bitcoin共產化?

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-8-24 00:25 發表 查看引用來源
數碼貨幣電子支付(DCEP),DCEP雖然由人行發行,但人行並非直接向公眾發行該數碼貨幣,而是該數碼貨幣採用雙層營運體系,即人行先把DCEP兌換予銀行或其他金融機構,再由這些機構兌換給公眾。為了避免過度發行,銀行或其他金融機構 ...

引用:
原帖由 大口Sam 於 2020-8-24 08:50 發表 查看引用來源

Bitcoin係虛擬貨幣,不是合法貨幣不能應用於日常市場交易.數碼貨幣係合法貨幣可以在市場進行正常交易.
如數碼貨幣流通量大增就可減少印鈔票,對環保出一分力

上面隻曱甴返左上去,躲係陰影下面,剩係可以係網上咀炮。 係國內民眾面前一粒聲都唔敢出,驚比人圍毆。

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-8-23 23:59 發表 查看引用來源

你老闆爛生果肥佬黎就拍哂片上網哭喪咁跪地求饒.
問一下就叫跪求,你嘅理解力真係好有問題.唔怪得黃屍理解到8.31太子站死咗過千無名無姓黃屍
問一下?
咁明知系,你所謂最討厭既蘋果,你又問既?
為左搵女可以屈辱於蘋果?

引用:
學人解釋喎!
乜你連數碼貨幣同電子支付平台都未識分架?用咩app你都未知?用央行數字貨幣電子錢包呀,碌柒!
數碼貨幣其中-個目的,就係要讓每個人既資金賬戶歸集於央行,令洗錢/非法交易不可再匿藏!你返大陸叫雞打飛機,糸米非法交易呢?!

根本內地咩都實名制架啦。 會所入面推油,唔通公安食素既唔知咩一回事咩?

曱甴諗野好撚蠢,完全get唔到個重點。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆