上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
4.8k  445.8k

本港今增18宗確診個案

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-8-27 13:07 發表 查看引用來源
吾見andy_2008?
大部分旅遊業界人士認為實行健康碼的條件是要單日個案回落至個位數
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1546680-20200829.htm
單日個案回落至個位數, 希望下星期可實

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-8-29 17:04 發表 查看引用來源
大部分旅遊業界人士認為實行健康碼的條件是要單日個案回落至個位數
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1546680-20200829.htm
單日個案回落至個位數, 希望下星期可實現 ...
Andy 哥, 你日日倒數, 最關心幾時可以上大陸係你, 咁下星期全民檢測, 你網上登記咗幾時做未呀?

引用:
原帖由 Y仔GARY 於 2020-8-29 18:17 發表 查看引用來源

Andy 哥, 你日日倒數, 最關心幾時可以上大陸係你, 咁下星期全民檢測, 你網上登記咗幾時做未呀?
就算下星期比佢做完, 到月中係咪領左野佢都未必知傘...

引用:
原帖由 xy2 於 2020-8-29 20:29 發表 查看引用來源

就算下星期比佢做完, 到月中係咪領左野佢都未必知傘...
我自己就咁睇, 如果做完係陰性, 咁即係代表, 自已由疫情開始都無中過招, 所以自已用果套抗疫方法係ok無問題, 自已安心咗先, 如之後keep住, 之後領野嘅機會都相對唔大, 當然, 如果驗完知道自已係陰性, 跟住乜都完全放鬆晒就當然另計啦!

仲有一樣最重要, 如果依家唔做, 到之後通關先再做, 假如, 原來自已係帶菌者, 咁即係通關前先至驗出, 咁就算通咗關, 自已都無份上大陸, 但如果依家先做一次, 就算真係咁唔好彩係陽性, 但都可以及時治療, 之後通關上大陸都唔會有影響

我又唔係黃絲, 又唔怕什麼私隠DNA外洩(早洩我反而仲驚), 所以, 我都已經登記咗做檢測, 反正都係免費, 無壞

回覆 2091# andy_2008 的帖子

無零加長期零都難放鬆比人周圍出入。。。。。

回覆 2095# Y仔GARY 的帖子

你呢個理論非常之岩👍

引用:
原帖由 Y仔GARY 於 2020-8-29 21:47 發表 查看引用來源

我自己就咁睇, 如果做完係陰性, 咁即係代表, 自已由疫情開始都無中過招, 所以自已用果套抗疫方法係ok無問題, 自已安心咗先, 如之後keep住, 之後領野嘅機會都相對唔大, 當然, 如果驗完知道自已係陰性, 跟住乜都完全 ...
你冇看新聞?

早兩日個新聞一家人係個細仔首先染左個個武漢肺炎好返,
然後有賣抗體,
而家幼仔測係陰性,
估計糸他傳染屋企3個人先,
驗到就算你今日呀去免費驗咗呀
都唔等於你過兩日都係健康㗎或者你每五日7日染一次就得。

引用:
原帖由 ken_2004 於 2020-8-28 18:05 發表 查看引用來源

到時候全民檢測完成後,,香港疫情漸漸回穩,
應該都放寬入廣東省要求拉,
  可能不用檢測陰性證明書,特首都話張弛有度,適當時放鬆,適當時收緊🧘‍♂️ ...
九月免費檢完50萬人,可能有1000~x千人有冇症帶病患者。。。
十月边会通关。

最少明年。。。。

引用:
原帖由 earth008 於 2020-8-29 17:55 發表 查看引用來源

你冇看新聞?

早兩日個新聞一家人係個細仔首先染左個個武漢肺炎好返,
然後有賣抗體,
而家幼仔測係陰性,
估計糸他傳染屋企3個人先,
驗到就算你今日呀去免費驗咗呀
都唔等於你過兩日都係健康㗎或者你每五日7日染一次就得。 ...
冇用架,除非你full gear去驗完,即刻返屋企隔离。如果你要返工,要交際应酬,一样保证唔到你以后冇感染,驗嚟托咩。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆