上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  626.6k

第五場步履如飛根本係一哩馬 不過都認同上次彭國年係夢遊發揮 拉哥連上次贏嘅多多都唔騎 幕後戰意唔懷疑 多多勝在質新應該仲有上升空間 換田雞影響未算大 留守中後大外一氣啱佢

第六場萬眾之力三週前跑完就上從化操 係咁跳三段練氣功夫做足 初跑谷千二未知有無谷一千咁好但有二檔幫手跑法簡單得多 利敬國騎到熟Q膽 另一隻跑完又上從化操嘅加州多寶同程有根據 希望彭國年唔好留得太後以致鞭長莫及

第七場近嚟谷戰水準越嚟越低 都係偏向揀上半季用得唔多嘅馬 之前飛霸龍同非凡品味如是 呢場先揀同程有路程根據嘅肥仔威威 實情呢場係佢今季第五戰 連同上季都係跑十場 有一半上名算唔錯 呢場雖然上三班但負磅著數 盛大光輝又係熊呢啲讓佢十幾磅當堂拉勻返 堯仔兩次騎都喺度人馬合拍 次選初跑谷戰閃得快 初出千四其實短 騎落均速無乜爆發力 轉場增程合理 愛爾蘭跑開一哩應該係千六千八馬 之前試谷閘有誠意 加上依家半閉門作賽公眾席人煙稀少對呢啲初跑谷戰夜賽嘅質新馬嚟講臨場情緒有好大幫助 單Q對象 兩大座騎估計有支持飛但磅位同檔位唔算有利 真係要揀多隻三重彩偏向又係熊

尾場都唔駛點講 高耀智星同非凡品味估計係呢兩隻單挑 唔浪費口水

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-2-5 01:21 PM 發表 查看引用來源 第五場步履如飛根本係一哩馬 不過都認同上次彭國年係夢遊發揮 拉哥連上次贏嘅多多都唔騎 幕後戰意唔懷疑 多多勝在質新應該仲有上升空間 換田雞影響未算大 留守中後大外一氣啱佢

第六場萬眾之力三週前跑完就上從化 ...
萬眾之力進步中,有好檔有力應付千二,對手表面亦相當普通。除了加州多寶,電子群星似有進步,上仗第四強組有水準,要選。只嫌三匹熱門。

尾場有該兩匹可兼顧順勢寶、贏科超影賭四連環。

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-2-5 09:05 PM 發表 查看引用來源  

萬眾之力進步中,有好檔有力應付千二,對手表面亦相當普通。除了加州多寶,電子群星似有進步,上仗第四強組有水準,要選。只嫌三匹熱門。

尾場有該兩匹可兼顧順勢寶、贏科超影賭四連環。 ...
萬眾之力無跑錯 返嚟位置不保 睇嚟得谷一千係搵食路程 下星期三有谷一千但嗰場三班係85分 睇會唔會匆匆再出

12/2
三班85分一千:當家猴王(王牌) 新力寶R2

三班千二:壽臣(王牌) 會長之星R8

三班1650第一組:威闖

三班1650第二組:美麗歡欣

四班千八:精彩千里

官方公布更改賽前一日同騎師王開飛時間 另外公布今屆港澳埠際賽嗰兩場賽事取消

附件

Screenshot_20200206-160331_Samsung Internet.jpg (128.95 KB)

Screenshot_20200206-160331_Samsung Internet.jpg

聽日嘅心水

351場次仲記得賽前自己貼安承 天外天同我願意 差少少就嚟個全壘打真係揼囉💀今次呢三隻又同場 都係買鐵角 W選就自行勘勘 因為各有不足之處 安承就個一檔走位受制唔知希威森點搞 我願意個檔比上次差啲可能再縮後啲而田雞又唔知會否發馬瘟 天外天千八啱哂 係加到131磅無上次咁好跑 位置機會高過贏

七場二班千六呢場幾奇怪 居然無隻四歲馬出嚟跑呢場搶分跑打比 四平八穩當然係友誼至好 上次排一檔守中間一樣贏得輕鬆 再排一檔連捷味濃 對手之中非凡才子依家都係跑一哩首本 呢場二班上限調升五分磅位大減有利 今季再無交代嘅話隨時拉倉 蟲草之星勝在主動 第三勢力

350場次前三馬再喺第九場碰頭 跑法計美麗掌聲整個12檔 快唔快得過遨遊戰士打問號?步速一拉得快嘅話韋小寶就著數 出道九戰五W 呢啲馬贏極都咁好分 九檔反而相對安全啱哂一條心大外一氣 另一隻錶之智能上次個一檔覺得唔太好 走位限制左 呢次五檔就正避免塞車 換巴度戰力不減 大冷三重彩腳可以諗諗上次又係同上面三隻同場跑第五嘅大金庫 嗰場有啲阻衝得唔順都近 計馬無冠軍相但唔敢抹煞三三四四嘅可能

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-2-7 07:29 PM 發表 查看引用來源 聽日嘅心水

351場次仲記得賽前自己貼安承 天外天同我願意 差少少就嚟個全壘打真係揼囉💀今次呢三隻又同場 都係買鐵角 W選就自行勘勘 因為各有不足之處 安承就個一檔走位受制唔知希威森點搞 我願意個檔比上次差啲 ...
上次同場的快益善受阻有追,可能已趨穩定,又變回冷門可兼顧,而我願意近戰似見盡,難挑戰其他馬。

二班千六要兼顧近仗再上的百步穿雲,增程有好無壞,或可挑戰友誼至好。

五班千八,七寶目前大熱,增程能力不明,上季跑法不對不宜作準,賠率則不理想。大摩舊馬天賦威力上仗突如其來,水準似不低而今仗形勢類似,仍冷可追寶尾,上仗同場第三的君臨天地換上贏馬拍檔莫雷拉,亦兼顧,冷馬可選落班的潮州小子。

錶之智能失望,似乎三歲密跑窒礙進度。

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-2-8 04:59 PM 發表 查看引用來源 錶之智能失望,似乎三歲密跑窒礙進度。
可能上兩場用力多 加上後段場次中外欄有場地偏差 另外有Twitter 報導金鎗六十今朝操馬後發燒 審慎起見唔會跑經典杯 直接進軍打比

16/2 報名

另外出左經典杯報名

金鎗六十 幸福笑容 美麗非凡 勝得精彩 安采 玖寶 幸福掌聲 全民佳知 精神威 孖寶兄弟

附件

Screenshot_20200210-145020_Samsung Internet.jpg (103.94 KB)

Screenshot_20200210-145020_Samsung Internet.jpg

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆