上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  625.2k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-2-23 11:01 AM 發表 查看引用來源 添滿意去左告仔 鴻兄點睇
近兩仗不知何故走樣,若羅富全沒有具體解決方法,轉倉可以理解。

馬王又唔去杜拜 聲稱跑安田係告別戰 聽住先啦

1/3

附件

Screenshot_20200224-151146_Samsung Internet.jpg (103.5 KB)

Screenshot_20200224-151146_Samsung Internet.jpg

百萬杯決勝日 得返三隻馬爭 其中兩隻重點講 講第八場先 預計綫路光輝同劍追風呢兩隻走先至少正常步速 白頭佬出兩隻計戰意同近績秤先勤德兼備 百萬杯仲有機會爭搏得就搏 換彭國年呢位鬥後勁一流騎師更合發揮 轉數高同程跑高啲但呢兩場所見似乎個分到樽頸位 負磅未算有利拖腳 問題馬與龍共舞王老晶終於忍唔住拉去方仔 轉換操練手法希望有新鮮感 腎虧潘一早試大閘仄準 二檔相當好跑 一路奇兵

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-2-23 07:01 AM 發表 查看引用來源 阿dlcc兄話隻馬超過千二磅 應該跑返一千 千二
大馬都有合跑較長路程,步步友便是例子。友瑩利過去最好是千四52分一仗,若操起有態跑相若水準一定可在五班起作用。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-2-24 11:43 PM 發表 查看引用來源 百萬杯決勝日 得返三隻馬爭 其中兩隻重點講 講第八場先 預計綫路光輝同劍追風呢兩隻走先至少正常步速 白頭佬出兩隻計戰意同近績秤先勤德兼備 百萬杯仲有機會爭搏得就搏 換彭國年呢位鬥後勁一流騎師更合發揮 轉數高同 ...
與龍共舞今季有表現,減夠分轉倉又有組別之利,幾匹之中最上風,但首選仍屬意最有上升餘地的狂舞派,雷神上次贏到無對手,提升了馬匹能力,回配蔡明紹亦可再上,有快步速易發揮。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-2-23 02:07 PM 發表 查看引用來源 馬王又唔去杜拜 聲稱跑安田係告別戰 聽住先啦
馬主郭仔亂噏不連上季戲軌,個人就不建議去了。

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-2-24 11:51 PM 發表 查看引用來源  
馬主郭仔亂噏不連上季戲軌,個人就不建議去了。
係 就算去都應該係夏威夷

忠心勇士今朝整課泥閘還可以 睇埋8/3場千二熱身就知杜拜去唔去

第七場君達星講真係唔想買呢啲熱門 用佢膽肯定無肉食不如學方生咁扭一扭搏好分 禾道駒此程算準 臨門操練告仔整課好耐無出嘅殺手鐧泥閘彈一段 肯定想交代 另一隻同程好手弛曜風計步速就好跑 十檔反正後追影響不大 契弟豐耐唔耐就整啲冷嘢 佢同腎虧潘夾計搵食都唔係今日嘅事 一席P應該唔難

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆