上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  625.3k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-3-28 08:31 PM 發表 查看引用來源 第九場不羈的風換郭能唔亂咁分韁而呢場85分賽事孭少幾磅好跑得多 揀另一隻就要同樣受惠85分賽孭少啲磅嘅快益善
不少機會馬,健快聯盟回到三班惡,嘜誰嘜誰前仗勁而上仗可當亂跑失準,都要兼顧。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-3-25 10:41 PM 發表 查看引用來源 法國仔賀銘年報到 現正隔離兩週 嗰個新十磅仔被撒回牌照 夏定安總監只係好曖昧咁話佢違反僱傭政策 似乎個新十磅仔整單好嘢搞到有牌變無牌 講得難聽啲佢嘅騎師生涯好大機會玩完 ...
新仔或者只是給予教訓,「訓斥」後該可下季重新起步吧?

回頭看,三班短途有一千、千二、千四,健康美麗已交代,千二何不留給辣臣或美麗甜心?一千反而可留給各取所需。

5/4

兩場G2 高佬新嗰兩隻一齊退出

附件

Screenshot_20200330-145807_Samsung Internet.jpg (97.07 KB)

Screenshot_20200330-145807_Samsung Internet.jpg

聽晚全泥心水尾三場 第七場大道至正上次終於贏返場 起步慢左被迫留到比預期後 搵位花左啲時間但一騎就彈開 再排一檔希望起步順利守好位 雪茄鄭要爭取頭馬護級 Q腳之中搏馬主星輝 泥地經常追一段估計合跑 換利敬國戰力又秤高啲

478場次有五隻喺第六場再碰頭 兩大座騎分列一二檔估計閃電精靈放 軍力勁跟 能否一Q返嚟取決於場地係咪利放 W選自行斟酌 要返隻後追嘅公證福將近幾場同程其實幾準係上次極不走運塞車但相對用力唔多 今次12檔預佢縮後搵COVER 有無機會一網打盡又係取決場地

尾場二郎正路之選 配腳方面與龍共舞去方仔後試兩個泥閘走勢唔錯 腎虧潘雖然唔騎但唔代表一定揀啱馬 薛恩騎上去肯定火燒唔熱啱哂王老晶胃口 另一隻紅運大師計路程一哩會合跑 依家睇泥地比草地跑高啲 神仙用小巴榮搏大家唔信 至於隻黃金甲 熱身兩場初起 目標應該係今場 但12檔難搞 四重彩先考慮

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-4-1 12:02 PM 發表 查看引用來源
478場次有五隻喺第六場再碰頭 兩大座騎分列一二檔估計閃電精靈放 軍力勁跟 能否一Q返嚟取決於場地係咪利放 W選自行斟酌 要返隻後追嘅公證福將近幾場同程其實幾準係上次極不走運塞車但相對用力唔多 今次12檔預佢縮後 ...
師兄, 大摩退役後, 你是否跟住佢啲馬扶一齊開個新Post呀?

引用:
原帖由 扶乩大聖 於 2020-4-1 12:09 PM 發表 查看引用來源  
師兄, 大摩退役後, 你是否跟住佢啲馬扶一齊開個新Post呀?  
應該唔會 最多開帖出下心水

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-4-1 03:33 PM 發表 查看引用來源  
應該唔會 最多開帖出下心水
可以留個友好討論區。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-4-1 12:02 PM 發表 查看引用來源 478場次有五隻喺第六場再碰頭 兩大座騎分列一二檔估計閃電精靈放 軍力勁跟 能否一Q返嚟取決於場地係咪利放 W選自行斟酌 要返隻後追嘅公證福將近幾場同程其實幾準係上次極不走運塞車但相對用力唔多 今次12檔預佢縮後 ...
第六場兩匹放頭馬正路,兩者中認為軍力勁較佔先,回起之馬換雷神排一檔可頂住對手,閃電精靈配潘則比上次多了七磅,放頭馬可能影響較大。夢幻人生表現穩定,田草一千能力不足,但此程甚強,強手已去,亦有贏面。南莊之歌試泥閘好,亦有機,但需泥地明顯優於草地才可爭勝。

第八場上季黃金甲濕泥一放到底大勝二郎,現今仍同磅,外檔難擋放頭馬,只忌狀態未必及上季時勇,但仍看好。二郎穩定是候補頭馬,不宜看重上次,草千四比泥千六好。逍遙自在正常泥普通但特擅水泥,看天氣,地大濕則優於二郎。與龍共舞確是冷門所在,方仔接手有力再上,且沙彪孫或擅泥;順帶一提,奇怪此馬至今未跑大長途。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆