上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
4.8k  446.0k

大陸目前係零星個案

香港就10單8單,外地輸入個案多撚過本地個案,情況有得爭取下落實健康碼

你地口口聲聲咁愛國,通關之時就唔應該出出入入邪骨場俾阿爺知!😂

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2020-9-23 21:53 發表 查看引用來源

有乜點做,等到有特效藥為止

要有特效藥,疫苗唔夠,疫苗無可能人人打

又,沙士好似都無特效藥.......

結論:成功封港,唔再怕大陸人入侵,某啲師兄可以去燒炮仗 ...
師兄, 就算正苦採購到疫苗, 如果系祖國生產, 叫番之前做"全民檢測"班國內醫護幫手(每日打30萬劑), 我怕又系得175萬"腥講人"去打喎.

回覆 2312# hkg369 的帖子

又唔好這樣講,有疫苗對大家係好事,當然成效係點就唔知啦。不過對我e類工作常要到處去嘅係福音來的,都想快d有安全有效嘅疫苗

引用:
原帖由 cooper8690 於 2020-9-24 13:13 發表 查看引用來源
大陸目前係零星個案

香港就10單8單,外地輸入個案多撚過本地個案,情況有得爭取下落實健康碼

你地口口聲聲咁愛國,通關之時就唔應該出出入入邪骨場俾阿爺知!😂 ...
香港10單8單, 大陸14億人都無10單8單呀大帝
大陸人口係香港200倍,你試諗下系大陸人眼中香港人幾毒

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-9-24 13:28 發表 查看引用來源
師兄, 就算正苦採購到疫苗, 如果系祖國生產, 叫番之前做"全民檢測"班國內醫護幫手(每日打30萬劑), 我怕又系得175萬"腥講人"去打喎.
大陸肯打就得,只要大陸人人打晒,話之你班毒L點死。 問題係幾難先打得晒14億人。

引用:
原帖由 Tck13032011 於 2020-9-24 12:09 發表 查看引用來源
咁搞法唔去好過
非常好,大陸澳門都唔想你帶啲毒過去

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-9-24 13:28 發表 查看引用來源
我只想講一句,香港既防疫系大陸睇系泥係非常廢,人地唔開俾香港係合情合理。

唔好成日幻想:通關好易搞

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2020-9-23 23:52 發表 查看引用來源

香港10單8單, 大陸14億人都無10單8單呀大帝
大陸人口係香港200倍,你試諗下系大陸人眼中香港人幾毒
香港人眼中大六人是这样的

什麽都是假,騙子才是真。

引用:
原帖由 reddoor 於 2020-9-24 16:47 發表 查看引用來源

香港人眼中大六人是这样的

什麽都是假,騙子才是真。
你講既係主觀猜想

疫情是客觀事實

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2020-9-24 17:21 發表 查看引用來源

你講既係主觀猜想

疫情是客觀事實
曱甴意思係中國咩都係假,疫情也是做假.美國人口唔夠三億但已有七百多萬人感染,死亡人數也超過二十萬.無理由中國十四億人口只有9萬多人感染

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆