上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.8k  1.3m

引用:
原帖由 失常少女 於 2020-9-10 00:31 發表 查看引用來源
而家嘅工...都係工揀人多....幾有經驗都唔會話請....
加油~
幾年前,我都好驚搵工,但越驚搵工,係越搵唔到工。

其實人在世上,下一秒會發生咩事,都無人知,咁驚咁多做咩呀,haha

引用:
原帖由 degree06 於 2020-9-10 00:31 發表 查看引用來源
我攪氣氛咋,俾d掌聲啦
香港依家最大既問題係很多人只識噓聲
👏👏👏👏
外邊打仗都好,呢度既就簡單開心就夠。
師兄多d入黎啦~

我係認真諗你講句野架。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-9-10 00:57 發表 查看引用來源

👏👏👏👏
師兄多d入黎啦~

我係認真諗你講句野架。
其實開心係可以很簡單。

不強求,隨緣,可以開心自在,haha

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-9-10 00:57 發表 查看引用來源

👏👏👏👏
師兄多d入黎啦~

我係認真諗你講句野架。
其實開心係可以很簡單。

不強求,隨緣,可以開心自在,haha

引用:

👏👏👏👏
師兄多d入黎啦~

我係認真諗你講句野架。
我都想簡簡單單架.....有邊個唔想?

引用:
原帖由 degree06 於 2020-9-10 00:34 發表 查看引用來源

其實人在世上,下一秒會發生咩事,都無人知,咁驚咁多做咩呀,haha
你都識講幾年前....而家...後生讀到大學..唔願低做起....中年有經驗甚至老練熟手都一樣唔請~~~我最近都轉左工....簡直唔係自己想要嘅....但做住先..因為好多都唔請

引用:
原帖由 degree06 於 2020-9-10 00:28 發表 查看引用來源
其實我打算出來攪下氣氛啦,唔俾d糖果,都俾d掌聲啦
我真心左,唔好意思🤣🤣🤣👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

引用:
原帖由 degree06 於 2020-9-10 00:29 發表 查看引用來源

辭左工啦,現時休息緊,新工遲下先算
慢慢嚟,休息夠先再出發

引用:
原帖由 degree06 於 2020-9-9 19:14 發表 查看引用來源

人類既進化仍在進行。

現階段,能量太過著係重身體,本能既反應。

人為道德有一定的用途,但不足之處很清楚可見。
死嘞!點解我睇得明?
喺人類學角道,由有「人」這個品種出現到呢一刻,仍然將大多數時間同資源去滿足自己本能既需要。例如飲飲食食、扑野等等...

而本能呢條底線同人類set嗰條道德底線其實係有差距。舉個例,主流社會奉行一夫一妻制,但其實,周圍播種呢個傾向係埋藏喺男人既DNA。呢個矛盾同差異可能就係你所講既不足。

引用:
原帖由 degree06 於 2020-9-10 00:34 發表 查看引用來源

我絕對認同6度兄呢句說話,
與其屈在不生不死的惶恐中,
倒不如豁出來勇敢去欣然面對。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆