上一頁下一頁
發新話題

原創:十年後的舊情復熾 全篇完 目錄見#1 感謝支持

收藏  |  訂閱
742  441.8k

一口氣看完,精彩!請繼續,大力支持,再來如何發展應由作者決定。

若他倆真的走在一起,miss 同蕙還會是朋友嗎?

引用:
原帖由 kwanaaaa 於 2012-5-27 12:53 AM 發表 查看引用來源
一口氣看完,精彩!請繼續,大力支持,再來如何發展應由作者決定。

多謝支持,希望你鍾意LAR!

引用:
原帖由 dominic.tsy 於 2012-5-27 01:48 AM 發表 查看引用來源
若他倆真的走在一起,miss 同蕙還會是朋友嗎?

放心,必會交待。但係咪真係咁簡單光同蕙走在一起,又未必。

光同蕙一齊.咪又係姊弟戀?
引用:
原帖由 taoyuen 於 2012-5-27 10:18 AM 發表 查看引用來源

放心,必會交待。但係咪真係咁簡單光同蕙走在一起,又未必。

引用:
原帖由 silly0312 於 2012-5-27 02:33 PM 發表 查看引用來源
光同蕙一齊.咪又係姊弟戀?
理論上都係GA,但當然又有新的麻煩。

第三十四回、 情人節
這個情人節是星期日。中午,光與父母飲茶。光被問到感情生活,光只說沒有拍拖,今晚沒有約會就算。傍晚,他回到自住的家中,他帶起新買的戒指,開啟電腦望著早兩天在家中和MISS張拍的親密照。一邊看,光心中泛起古怪的感覺。往日有女朋友時,光最怕的就是情人節。因為要安排節目,送禮物,實在麻煩。這個情人節,明知有情人卻不能夠會面,那份空虛確是難受。他所買的情人節禮物,也只能在情人節前兩天的黃昏,趁MISS張來家中幽會時送給對方。他緊記蕙的警告,不要跟MISS張說甚麼承諾。即使MISS張看似很開心,而且除下了結婚戒指,再戴上了新的戒指和他幹了一場,最後那隻戒指還是放在光書房的枱上。

一臉憂愁的光聽到電話響起,打來的是雲。

雲:喂你今晚有冇約?

光:冇AR。你想約我AR?

雲:係AR。不過唔係今晚。

光:幾時AR咁?

雲:其實係咁GE。我老公話佢有個同事好索但冇拖拍,不如你識下佢。

光:下?你咁認真?

雲:唔想你咁DRY AR MA。佢大你兩、三年GA,啱你口味。

光:咁古怪唔好LAR。

雲:唔領情AR家下?

光:唔係唔領情,但係好古怪GA MA。

雲:咁搵多啲人LOR。過兩個月我個仔生日你上來我屋企開生日會LAR。我叫老公叫埋嗰個女仔來。咁咪冇咁ODD。

光:哦,生日會我就實到GE。

雲:咁就得LAR。咁你搞掂左嗰件事未?

光:咩嗰件事?

雲:你明GA LAR。

光:哦……差唔多LAR。

雲:差唔多即係未LAR。唔好再咁落去LAR。佢唔係你想像中咁樣GA。

光:唔……我盡快LAR。

雲:我囝囝生日嗰時你搞掂到未?

光:我試下LAR。

雲:冇得試,一定要!

光:好LAR好LAR。

雲:拿!你應承我GA。

光:唔……

雲:一定要做到。

光:OK。我做埋公司啲野先,遲啲再講LAR。

雲:好LAR咁,BYEBYE。

光:BYEBYE。

光其實沒有公事趕著做。掛線後,他躺在牀上,更覺得寂寞。雲是他最好的朋友。認識多年除非以前拍拖有女友在旁,否則他不可能和雲在電話聊天時這樣隨便找個藉口結束對話的。他現在經歷的事情和感受,竟不能跟最好的朋友談,甚至令他要逃避雲。

光睡了片刻,醒過來覺得肚餓,就到大快活買了一個飯盒回家。他一邊吃飯,一邊玩FACEBOOK。光見到蕙剛剛更新了STATUS,寫著:”開唔開心唔係由有冇一個男人喺身邊決定GE”。這個STATUS下面有兩個COMMENT,第一個是蕙的朋友留下的:”對你呢講應該係由有冇三個男人喺身邊決定”。第二個COMMENT則是蕙的回應:”十個都滿足唔到AR而家。不過我以後要從良鳥”

光望一望FACEBOOK CHAT的顯示欄,見蕙在線,就發訊息給她。
光:冇人約?
蕙:大把人約。不過我冇應承。
光:IC
蕙:你係咪好悶好唔開心AR
光:嗯
蕙:明明有情人,但情人節冇情人喺身邊,仲要個情人可能同佢另一個情人慶祝緊。又真係幾可憐GE
見到蕙這段訊息,光突然發現,這一刻唯一明白自己的人竟是這位認識不久的蒲精。

好好睇的故事支持你

加油呀!期待你的新一回

好有共嗚. 我都試過呢種感覺.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆