上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#52 —關係- reset P475更新

收藏  |  訂閱
6.2k  150.9k

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2020-2-5 21:15 發表 查看引用來源
問題係在於對政府嘅不信任
點解會不信任? 原因大家心知肚明
政府係衰係柒。。但黑衫同泛民好人黎咩又??我從來5講呢啲野。。因5關我事。。我大不了二張機票走得。。睇下走5到既。。繼續努力搞。。繼續文宣。。光復香港。。我屌。。我一啲都5痛。。

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2020-2-5 21:17 發表 查看引用來源
你明唔明大家講緊嘅封關係點封架?唔好淨係睇無線啦
我睇32架。。專睇呢啲睇下有中立。。永遠擋住所謂黑警拉破壞者。。我最希望係啲樓價仆街。。睇下呢班濕鳩和理非點死!!!!我講最後呢句!去搶廁紙啦。。on9香港人

真係真係唔想講政治,我淨係想知,成日叫林鄭下台,咁邊個有能力去帶領香港走出困局呢?如果有人噏得出,我瞓身支持

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-2-5 20:08 發表 查看引用來源

師兄見你認真答。
咁我唔玩野,我將心底真話講出黎,一封關,香港即死,我想講既係,有d白痴以呢件事講封關,係別有用心,但信既人太多,所以我先講玩大佢,封關就封全部,之後點?
之後會好多野都缺,短視既人以為有用,明理既人就知咩一回 ...
是非成敗轉頭空,青山依舊在,幾度夕陽紅。大時勢或許不以個人意志而轉移。但每個人都可以做出揀擇。成敗未必能定英雄。大變局,也是英雄地。

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2020-2-5 21:15 發表 查看引用來源
問題係在於對政府嘅不信任
點解會不信任? 原因大家心知肚明
信不信政府每個人都有自己睇法。但係香港艱難時刻,仲係度玩野罷工,一定係錯。

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2020-2-5 21:17 發表 查看引用來源
做乜屈人淨睇無線喎😤😤😤😤
同埋妳明唔明唔係咁樣做就係啱先?

引用:
原帖由 alexyclam 於 2020-2-5 22:01 發表 查看引用來源

政府係衰係柒。。但黑衫同泛民好人黎咩又??我從來5講呢啲野。。因5關我事。。我大不了二張機票走得。。睇下走5到既。。繼續努力搞。。繼續文宣。。光復香港。。我屌。。我一啲都5痛。。 ...
香港應該有排衰,但多蠢人話事。

引用:
原帖由 alexyclam 於 2020-2-5 22:03 發表 查看引用來源

我睇32架。。專睇呢啲睇下有中立。。永遠擋住所謂黑警拉破壞者。。我最希望係啲樓價仆街。。睇下呢班濕鳩和理非點死!!!!我講最後呢句!去搶廁紙啦。。on9香港人 ...
搶廁紙,呢樣正呀喂~
真人真事,就今晚。
我今晚去超市時,米同廁紙賣晒,紙巾都係,如果講大陸人鐘意搶野,咁講真,當需要時,其實咩人都會搶,但重點唔係呢度,係我見2個男人買紙巾。
男人甲講: 咦,呢款紙巾好喎,又夠薄,仲寫明衛生添。
男人乙答:係喎……咦,咪住,人地係寫住衛生巾,超薄啊~
男人甲:頂,係喎,原來成排都係賣緊衛生巾既,唓,咁走喇。

我認我係口罩底下……笑左。

引用:
原帖由 degree06 於 2020-2-5 23:24 發表 查看引用來源
是非成敗轉頭空,青山依舊在,幾度夕陽紅。大時勢或許不以個人意志而轉移。但每個人都可以做出揀擇。成敗未必能定英雄。大變局,也是英雄地。
我想講既係,一個護士都可以立幾十盒口罩走。但同時又罷工又置病人為籌碼,我會睇佢地唔起。
而家國內人既問題,真係要玩野到罷工黎威脅先叫做啱?政府係廢但身為醫者我覺得態度唔係咁,可惜太逆耳,呢d說話唔會啱呢個時勢聽。
但我好尊重呢個時勢仍堅持上班既醫療團隊,我今日同其中既人傾,佢咳住都頂硬上,就係有班抽水罷工既人搞局。
我都叫佢睇住,佢仲同我講多謝關心。但大家係素未謀面既呢,所以咩人為緊大局,咩人搞事,大家要分。

引用:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆