上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#52 —關係- reset P475更新

收藏  |  訂閱
6.2k  151.7k

引用:
原帖由 森杉谷 於 2020-2-21 12:07 發表 查看引用來源
已經日日返去煮飯,收工就supermarket......
一係就做真。外賣仔
有無一次過買幾日餸?
我2,3日先出去一次,用少D口罩
好彩屋企細路無投訴話悶

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2020-2-21 12:00 發表 查看引用來源
可能我樂觀啦,其實我覺得社區感染已經發生咗,只係每人反應唔同,弱既打唔贏d病毒既就感染病發。見到都係以上年紀60歲以上佔47.8%
我相信同本身個人體筫情況好大關係
保持正向心境我覺得都好緊要 ...
正面心境係好重要!所以要做正撚樣😝😝😝
我連屋企人都唔敢見。只係局限住返工同放工。
其實已經夠危險。因為我要對好多人。
所以唔想連累屋企人同朋友。網上見啦

引用:
原帖由 hipocat 於 2020-2-21 12:11 發表 查看引用來源

正面心境係好重要!所以要做正撚樣😝😝😝
我連屋企人都唔敢見。只係局限住返工同放工。
其實已經夠危險。因為我要對好多人。
所以唔想連累屋企人同朋友。網上見啦 ...
一星期見一次屋企人
同有疫情之前一樣🙈

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2020-2-21 12:09 發表 查看引用來源
有無一次過買幾日餸?
我2,3日先出去一次,用少D口罩
好彩屋企細路無投訴話悶
我返工,日日去買😂
口罩存量ok,帶定一兩包係身俾下有需要既人
有時睇到都心酸-⋯唉

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2020-2-21 10:19 發表 查看引用來源
一晚啫⋯⋯飲咗少少
同埋之前啃咗個硬training,夠cover杯野有餘
我呢排無去運動怕食太多

引用:
原帖由 森杉谷 於 2020-2-21 12:14 發表 查看引用來源
我返工,日日去買😂
口罩存量ok,帶定一兩包係身俾下有需要既人
有時睇到都心酸-⋯唉
我今朝去街市見到好多老人家排隊等派愛心口罩,聽講最早嗰個凌晨4點就開始排,聽到都心噏

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2020-2-21 12:08 發表 查看引用來源
係,明白情況唔同既
所以我係班媽媽群當中我好異數,life goes normal
甚至有人問我係咪慢性自殺,生無可戀?!
但,我平時都要返工,都要出街,點可以做到一連七日都匿係屋企避難⋯ ...
我都出去喇! 無去搶物資覺得低能!
返工都係咁返,做足防疫就算

引用:
原帖由 天剎沽星 於 2020-2-21 12:14 發表 查看引用來源

我呢排無去運動怕食太多
屋企做training啦,只需要一張瑜珈席既地方就夠

引用:
原帖由 天剎沽星 於 2020-2-21 12:21 發表 查看引用來源

我都出去喇! 無去搶物資覺得低能!
返工都係咁返,做足防疫就算
我淨係買咗兩pack日版出前一丁算唔算儲物資

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2020-2-21 12:18 發表 查看引用來源
我今朝去街市見到好多老人家排隊等派愛心口罩,聽講最早嗰個凌晨4點就開始排,聽到都心噏
香港已經變晒質

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆