上一頁下一頁
發新話題

[原創色文] 我和小姐的秘密約定 (#65 急求寫文題材一用)

收藏  |  訂閱
93  18.9k

引用:
原帖由 無巧火成書 於 2015-11-2 10:38 PM 發表 查看引用來源
唔係你淺薄,我老餅啫,乜水?漒水(泰語發音:靚人)翁靜晶嘛 jj
點計我資歷都係淺過你架拉 ... 熟既唔夠你講 ,
嫩既都唔夠你講 , 咁點算???:') :') :')

引用:
原帖由 關隴集團 於 2015-11-4 08:17 AM 發表 查看引用來源

點計我資歷都係淺過你架拉 ... 熟既唔夠你講 ,
嫩既都唔夠你講 , 咁點算???:') :') :')
現時翁小姐變熟女可能啱大將軍心水
https://www.youtube.com/watch?v=CisVbRhU4ms

引用:
原帖由 無巧火成書 於 2015-11-4 10:13 AM 發表 查看引用來源

現時翁小姐變熟女可能啱大將軍心水
https://www.youtube.com/watch?v=CisVbRhU4ms
多謝晒 ... 我都係睇翻D 138小冬瓜被爆菊花算拉

我尋晚發左個夢 , 個夢其實無咩主旨 , 都係D生活野 ... 不過 ,
我發親夢都係咁 , 好少係大富大貴 , 反而次次唔係半郊區 ,
就係山城FEEL ; 住屋唔係宿營FEEL , 就係20人大房間 ...

有時候覺得人活開心 , 真係唔需要咩大富大貴 ,
亦唔需日日都屌女 , 普通山野村夫聚飲一堂 , 就已經其樂無窮 ,
正正因為如此感悟 ... 甘仔我呢排又寫唔到文拉~~

可以寫山野村姑搞野,正

哈哈,看关兄的色文永远也学到一些新东西,你不说,我还真的不知道非洲有那么多白人呢!

故事内容先不说,但背景设计绝对不俗....虽说是在非洲,男主角也是黑人,但倒有种欧洲庄园贵族的风味。和国内的土豪风、耍威风的干部风都不同,有种低调但贵气的传统绅仕贵族味道....

说来也恰巧,前几天正是「查维斯夫人的情人」正式发行五十五周年。故事和这篇也挺相似,一样是庄园贵妇搭上家奴,只不过今次是小姐,男角也换了黑人大周周,那女主角应该更幸福吧

引用:
原帖由 阿克立多依 於 2015-11-6 09:25 AM 發表 查看引用來源
哈哈,看关兄的色文永远也学到一些新东西,你不说,我还真的不知道非洲有那么多白人呢!

故事内容先不说,但背景设计绝对不俗.... ...
多謝阿兄先 ... 講真 , 阿兄真係好留意場景設計 ,
E+好少係咁留意布景架拉 , 唔係剩係話色文區呢度 ,
就算係大台劇都係一樣 ... 一味多劇情  多對白 ,
所以有時我鐘意睇大陸劇 , 就係睇個景 !!!

可能因為我本身 , 份人就係無咩創作情節既能力 ,
所以小弟就集中係氣氛之上 ... 同電視一樣 ,
你個景塔得靚 , 一睇個氣氛已經出左一半 ... 不過 ,
我其實近3篇埋牙肉搏部份 , 其實都唔太滿意 ,
但相反 , 場景果PART算係好D~~

引用:
原帖由 關隴集團 於 2015-11-6 04:36 PM 發表 查看引用來源

多謝阿兄先 ... 講真 , 阿兄真係好留意場景設計 ,
E+好少係咁留意布景架拉 , 唔係剩係話色文區呢度 ,
就算係大台劇都係一樣 ... 一味多劇情  多對白 ,
所以有時我鐘意睇大陸劇 , 就係睇個景 !!!

可能因為我 ...
说真的,看大大的色文,有一点看占士邦的感觉。就是期待内容之馀,也期待背景....占士邦背景除了早期对苏联外,中期开始也有很多类型,如:毒枭、传媒大亨、恐怖分子、北韩,甚至最近的前辈特务

啊,差点忘了大大本身,最初就是写特务背景的呢!不过最近两篇,还真有点僻,中亚和南非....这些东西兄台不说,或者老朽一辈都不知呢

这有利也有币,利在于总有点异国风情。币就是太资料性,有些人未必吃得开....但我也同意兄台主张,写文重要自已开心

引用:
原帖由 阿克立多依 於 2015-11-6 11:27 PM 發表 查看引用來源

说真的,看大大的色文,有一点看占士邦的感觉。就是期待内容之馀,也期待背景....占士邦背景除了早期对苏联外,中期开始也有很多类型,如:毒&# ...
唉 , 今次直情靠背景食飯TIM拉 ... 正如前面所講 , 我今次埋牙部份 ,
其實並不滿意 , 甚至坦白D講 , 今次根本係急就將 , 因為我今年目標係3篇 ,
最後一篇更加對我係最重要 , 我唔可能有咩延期 ...

認真咁講 , 我自已覺得對小姐描述唔算好 , 尤幸無出咩大事 ...
外形上無咩特別繪畫 , 只知佢有D雀斑  唔算絕色美女 ; 性格描述方面仲危險 ,
同<花樣少年少女失身記>既情緒變化一樣 , 今次唔係一早設計定 ,
而寫到邊唸到邊 , 咁都無咩重大矛盾 , 運氣都算係咁架拉~~

引用:
原帖由 阿克立多依 於 2015-11-6 11:27 PM 發表 查看引用來源

说真的,看大大的色文,有一点看占士邦的感觉。就是期待内容之馀,也期待背景....占士邦背景除了早期对苏联外,中期开始也有很多类型,如:毒&# ...
講開又講 , 其實小弟一直好想寫晒各色人種 , 好似中南美咁 ,
主要5大種族 : 歐印混血  白人  黑白混血  印第安人  黑人我都寫過
係歐洲英法德意西荷都有 , 仲有歐籍印裔  歐籍阿拉伯人  歐籍黑人
另外仲有一個係南歐 ...

講起又可以講下 , 非洲既人口結構 ... 本文講左一D架拉 , 但仲有一D
除左北非既26%阿拉伯人  柏柏人 , 2%既南非歐裔白人 ,
其實埃塞俄比亞果D , 果18%都係黑白混血 , 而且由聖經時代就混血 ...
真真正正既純種黑人 , 其實只佔非洲54% !!!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆