上一頁下一頁
發新話題

27/9 updated ''邂逅相遇''證明有緣 #1 #292 #490 #605 #1003 #2177

收藏  |  訂閱
2.2k  152.4k

引用:
原帖由 araz 於 2020-4-24 17:06 發表 查看引用來源

我都知
一係再讀下書
我好迷惘
可以同時進行既都, 搵下工, 又試下搵課程讀
我比較遲起步個種黎, 我讀既都係自己興趣所以先去想試
但當然2選1, 畢竟你讀書之後, 就會想要份本身穩定少少既工黎去就個讀書
新工一開始通常比較難有呢樣野 ((何況仲要睇老細
趁呢段時間諗下囉 :0 又可以問下人意見如果真係諗到頭都爆XD

引用:
原帖由 araz 於 2020-4-24 17:06 發表 查看引用來源

我都知
一係再讀下書
我好迷惘
唉真係要
有想做既野無論career定進修
未有家庭負擔要諗定
想做就做
加油

引用:
原帖由 刷機神人 於 2020-4-24 17:10 發表 查看引用來源

真係好講feel
慢慢啦有返心情或者想既時候寫先正
係到傾下計先囉
你講ga 吾好失蹤
我唔鍾意通緝人

引用:
原帖由 araz 於 2020-4-24 17:22 發表 查看引用來源

你講ga 吾好失蹤
我唔鍾意通緝人
time will tell XD

引用:
原帖由 angelking89 於 2020-4-24 17:10 發表 查看引用來源

可以同時進行既都, 搵下工, 又試下搵課程讀
我比較遲起步個種黎, 我讀既都係自己興趣所以先去想試
但當然2選1, 畢竟你讀書之後, 就會想要份本身穩定少少既工黎去就個讀書
新工一開始通常比較難有呢樣野 ((何況仲要 ...
有d難度 好多master 4月已經close左 吾比apply
我原本都無諗住讀 不過份工真係吾係好掂

回覆 405# araz 的帖子

試下做D小生意 睇得唔得

引用:
原帖由 araz 於 2020-4-24 17:29 發表 查看引用來源

有d難度 好多master 4月已經close左 吾比apply
我原本都無諗住讀 不過份工真係吾係好掂
純進修課程都無?
不過你想讀master真係:0....咁我建議你轉工先
master單竟....part time更有壓力如果要讀
自問懶, 我呢D diploma就算, 讀到U都唔會揀U畢竟性格問題
到時想quit蝕錢仲慘

引用:
原帖由 小辣椒仔 於 2020-4-24 17:30 發表 查看引用來源
試下做D小生意 睇得唔得
我熟ge範疇 依個時勢都唔得 做吾到

引用:
原帖由 angelking89 於 2020-4-24 17:31 發表 查看引用來源

純進修課程都無?
不過你想讀master真係:0....咁我建議你轉工先
master單竟....part time更有壓力如果要讀
自問懶, 我呢D diploma就算, 讀到U都唔會揀U畢竟性格問題
到時想quit蝕錢仲慘 ...
進修課程? 姐係邊d?
如果讀master..full time呀 要轉返pt工
quit咩?

回覆 409# araz 的帖子

Master 都有part time
但真心辛苦

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆