上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 出軌的心路歷程

收藏  |  訂閱
1.5k  503.3k

引用:
原帖由 雯_雯 於 2017-1-26 03:02 PM 發表 查看引用來源
Eric拖住我隻手,向著房門方向行。我諗住eric 會閂埋房門,然後做我哋愛的事。 估唔到 eric 係帶我行出房門!踏出房門就繼續行去走廊, 我猶疑,所以我停咗腳步,亦拉停咗eric。我用緊餘嘅理性,向eric表 ...
:smile_o12:仿佛有畫面有聲音~~

引用:
原帖由 雯_雯 於 2017-2-24 01:05 PM 發表 查看引用來源
多謝大家冇用淫蕩或者其他核突嘅字眼黎形容我。

喺字眼之間, 大家唔難明白我嘅感受。我愛我老公,我亦鍾意eric! 一開始我唔明白老公嘅出發點!我甚至嬲我老公, 點解可以畀自己個老婆出去拋頭露面? 叫我去識男 ...
道德批判 ~ 係唔適用的 , 係呢件事同呢一個地方,  所以不用怕,
暢所欲言吧, 人總需要勇敢生存, 總需要認同, 需要發洩, :smile_o12:

引用:
原帖由 雯_雯 於 2017-3-11 09:31 AM 發表 查看引用來源

做人太多回不了頭的事
所以我正在向前看
回唔回頭已經不受控制,你覺得開心亦唔需要諗咁多,煮到埋嚟就食。相信遲啲你唔會得一個Eric。

引用:
原帖由 雯_雯 於 2017-3-11 09:16 AM 發表 查看引用來源

Sorry各位
因為最近忙於家事, 沒咩心情上網
亦唔想回應任何短訊
我會好快調整好
唔關老公同eric事
我地仲好好
作為忠實讀者,等你

還有下文??

慣咗有人喺身邊, 但係中秋節人月兩圓嘅日子反而孤零零一個,我嬲老公重朋友多過我! 我有問過老公,不如帶埋我出去!但係老公直接話,佢想同佢朋友單獨傾下計。

嗰日嘅晏晝,公司裏面嘅人都講緊夜晚去邊度慶祝,有啲乜嘢節目!而我,仲諗緊夜晚一個人喺屋企做啲乜嘢? 電話突然收到個message,就係 eric!佢帶我由地獄返回人間。 佢影咗張 selfie, 一張扮可憐,傻更更嘅一張自拍相。佢話佢孤零零一個,仲呃咗屋企人,會同新女友去食燭光晚餐! 所以唔返屋企團年。我問佢"咩識左第二個咩?有無好咁正?"

我即時想起 eric 可以陪我!我冇問過老公,亦唔會問!!!就直接同 eric 講,想唔想同我過第一個中秋節呢?我仲同佢講要做孝順仔,唔好呃兩老,今晚我就做佢新嘅女朋友,陪佢食燭光晚餐啦!

我冇叫佢去公司樓下等我,因為我唔想畀公司同事見到 我返咗屋企換衫,然後約咗eric 喺幾個街口外等我, 因為我亦唔想畀街坊見到!

我冇期望 eric會準備啲乜嘢,我只係想有人陪我呀!做一晚後備情人!估唔到 eric 每一次 都會送上鮮花。當時真係冧到爆!!! 上咗車 我冇問 eric 會帶我去邊?我只係同佢講我有啲攰,想抖下! eric 錫咗我一啖,當時,天未黑曬,我真係怕有街坊見到!! 但係我有幾享受 eric 佢突然之間錫我......

引用:
原帖由 雯_雯 於 2017-3-16 04:40 PM 發表 查看引用來源
慣咗有人喺身邊, 但係中秋節人月兩圓嘅日子反而孤零零一個,我嬲老公重朋友多過我! 我有問過老公,不如帶埋我出去!但係老公直接話,佢想同佢朋友單獨傾下計。

嗰日嘅晏晝,公司裏面嘅人都講緊夜晚去 ...
支持你~:smile_o12:

當我瞓醒,原來架車已經到左鯉魚門。 eric拖住我,我亦翹住佢。然後我哋就慢慢行入海旁。入到食肆裏面,條路越嚟越窄,人亦越來越多。eric 攬得我好實, 我偷偷望住eric, 佢就突然之間再錫我。跟住我哋仲停低咗, eric帶左我行咗喺小巷, 佢攬實我,然後繼續錫我.....

好唔容易,短短嘅路程,我哋好似用左好似半日嘅時間 ,先行到去燈塔到。雖然天已黑, 但係海邊嘅燈光,足夠照住我哋兩個, 近距離望著對方。 燈塔到有好多人,但係我哋冇理會佢哋。之後我就細細聲問eric一句,不如返佢屋企?但係eric話,不如繼續行入去......

期待下文

你回來了,還好嘛?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆